به گزارش ایسنا، شبکه بانکی نقش پررنگی در اقتصاد ایران به عهده دارد و به گواه آمار حدود ۹۰ درصد تامین مالی کشور توسط بانکها انجام میشود. این موضوع سبب شده که بانکها نقش حیاتی در حمایت از بخش واقعی اقتصاد یا همان بخش تولید داشته باشند و بهتبع آن ایجاد اشتغال پایدار نیز با حمایت از تولید صورت میگیرد. بانک مرکزی در گزارشی به فعالیتهای نظام بانکی در حمایت از تولید در دو سال گذشته پرداخته است.
رشد ۲۷۲ درصدی تامین مالی بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط
در راستای تامین مالی بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط و برای حمایت هر چه بیشتر از واحدهای مذکور، از سال ۱۳۹۵ هر ساله دستورالعمل تامین مالی بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، به شبکه بانکی جهت اجرا ابلاغ شده است. در همین راستا، آخرین ابلاغیه در سال ۱۴۰۱ طی نامه شماره ۰۱/۲۳۶۹۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۰۱ از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور صورت پذیرفته و تا اطلاع ثانوی دارای اعتبار است.
بر این اساس و عنایت به سیاست محوری دولت سیزدهم مبنیبر تامین مالی بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط سهمیه تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در این زمینه با رشدی ۲۷۲ درصدی از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ به ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت، میزان تسهیلات پرداختی بانکهای عامل در این زمینه در سال جاری به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
پرداخت تسهیلات به ۲۴۶۵ شرکت دانشبنیان در ۹ ماهه ۱۴۰۲
شبکه بانکی در راستای حمایت از شرکتهای اقتصاد دیجیتال و دانشبنیان در ۹ ماهه سالجاری به ۲۴۶۵ شرکت دانشبنیان مبلغ ۱۷۹۵.۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است. همچنین براساس تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری نیز مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به شرکتهای دانشبنیان و صنایع خلاق به بانکها ابلاغ و مورد تاکید واقع شده است.
تخصیص ۱۵ همت تسهیلات سرمایه در گردش تولید دارو
بانک مرکزی در راستای کمک به تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز شرکتهای تولیدکننده دارو، مواد اولیه و پخش دارویی، تخصیص مبلغ ۱۵ همت تسهیلات سرمایه در گردش به شرکتهای دارویی اعلامی از سوی سازمان غذا و دارو را طی نامه شماره ۳۴۱۴۰/۱۴۰۱ مورخ ۹/۸/۱۴۰۱ به بانکهای عامل ابلاغ کرده و طبق عملکرد دریافتی بانک ها تسهیلات را بهطور کامل به شرکتهای موردنظر پرداخت کردهاند. در سال جاری نیز مبلغ ۳۰ همت تسهیلات سرمایه در گردش جهت واردات دارو، مواد اولیه و تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده و طی نامه شماره ۰۲/۴۴۶۴۵ مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ به شبکه بانکی جهت اجرا ابلاغ شده است.
ایجاد ۲۹۳ هزارشغل پایدار در مناطق روستایی و عشایری
باعنایت به قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، حسب آخرین آمار ارائه شده در سامانه نظارتی کارا در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۱۱، در کل کشور میزان طرحهای مصوب شده توسط بانکهای عامل ۱۶۳،۹۱۸/۷ میلیارد ریال است که از این رقم بالغ بر ۱۵۵،۹۰۶/۷ میلیارد ریال پرداخت شده که منجر به ایجاد اشتغال ۲۹۳.۰۵۷ نفر در کشور شده است.
پرداخت ۳۴۸ میلیاردریال تسهیلات قرضالحسنه اشتغال در سال جاری
تسهیلات موضوع تبصره (۱۸) قوانین بودجه سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ کل کشور ناظر بر تخصیص منابع اشتغالزایی است که بهصورت تسهیلات بانکی با نرخهای ترجیحی یا در قالب کمکهای فنی و اعتباری در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
تسهیلات در نظر گرفته شده در این بند جهت ارتقای بهرهوری و توسعه سرمایهگذاریها، تکمیل واحدهای نیمه تمام و ظرفیتهای خالی بنگاههای تولیدی بر پایه آمایش سرزمین و همچنین حمایت از طرحهای دانشبنیان و پیشران براساس شاخصهای بیکاری، محرومیت، وسعت و جمعیت استان ها تخصیص مییابد.
براین اساس عملکرد جزء (۳) بند (ب) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال جاری تا پایان دی ماه سال جاری مبلغ ۱۳،۹۵۵ میلیارد ریال است که توسط شبکه بانکی کشور پرداخت شده؛ همچنین در راستای اجرای جزء (۴) بند (ب) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال جاری حسب اعلام بانکهای عامل مبلغ ۱۵۲،۷۴۷ میلیارد ریال تا تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۳۰ تسهیلات پرداخت شده است.
با توجه به تمدید اشتغال تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، تا پایان تیر ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۱۸۱،۳۱۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه توسط شبکه بانکی کشور پرداخت شده است. بهعبارت دیگر مبلغ ۳۴۸.۰۱۲ میلیاردریال در سال جاری تسهیلات قرضالحسنه بابت اشتغال توسط بانکهای عامل پرداخت شده است.
ضمناً درخصوص سایر تسهیلات موضوع تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور نیز وفق مفاد بند قانونی یادشده، مراتب پس از تهیه و ابلاغ دستورالعمل اجرایی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی قابل بررسی و اقدام خواهد بود.
پرداخت ۱۳۰.۸ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی به مددجویان کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی کشور در سال ۱۴۰۲
هر ساله در راستای اجرای قوانین بودجه سالانه، پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی به مددجویان کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی کشور به شبکه بانکی ابلاغ میشود. در سال ۱۴۰۰ بانکهای عامل بابت اشتغال مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به ترتیب مبالغ ۸۷،۷۱۸ میلیارد ریال و ۱۹،۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی پرداخت کردهاند.
در سال ۱۴۰۱ نیز عملکرد بانکهای عامل بابت مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور تا پایان اسفند ماه به ترتیب مبالغ ۲۲۱،۳۸۰ میلیارد ریال و ۶۵،۰۹۴ میلیارد ریال است در سال ۱۴۰۲ نیز عملکرد بانکهای عامل بابت پرداخت تسهیلات اشتغال به کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی به ترتیب مبالغ ۱۱۰.۷۷۵ میلیارد ریال، ۲۰.۰۷۷ میلیارد ریال است.
انتهای پیام
نظرات