به گزارش ایسنا، عباس مسجدی آرانی در نشست خبری امروز ضمن تبریک فرارسیدن ایام الله دهه فجر گفت: ما در جشن ۳۰ سالگی تاسیس سازمان پزشکی قانونی کشور هستیم.
وی افزود: اولین آزمایشگاه ژنتیک در سال ۷۴ ایجاد شد و مرکز تشخیص ازمایشگاهی کهریزک که مهمترین مجموعه در خاورمیانه است و ۲۰ هزار مترمربع فضا دارد، در سال ۷۴ به بهره برداری رسید. همچنین بانک ژنتیک ایران در سال ۹۲ ایجاد شد.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: سالانه حدود ۴۰۰ هزار بیمار از بافت و اعضای تهیه شده از بانک سلول بافت اعضا استفاده میکنند.
وی با اشاره به تاسیس نرم افزار جامع تخصصی گفت: این نرم افزار در حوزه تشخیص هم کار میکند. اولین کیت ژنتیک در سال ۱۴۰۰ با حضور رییس قوه قضاییه ایجاد شد.
مسجدی آرانی گفت: در دهه فجر یکی از اقدامات ما تولید الکل سنج تنفسی در مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی است.
وی افزود: آزمایشگاه جامع بانک ژنتیک در مجموعه ستاد سازمان پزشکی قانونی ایجاد شد و با حمایت هایی که شد، در سال ۱۴۰۲، ۵۹ هزار پروفایل را استخراج کردیم.
رییس سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه بالغ بر ۵ هزار عضو هیات علمی با ما همکاری میکنند، گفت: کل معاینات در ۴۷۰ مرکز سازمان در طی ۹ ماهه ۱۴۰۲، یک میلیون و ۴۵۷ هزار و ۶۵۱ مورد بوده است. تعداد اجساد معاینه شده در ۹ ماهه ۱۴۰۲، ۵۹ هزار و ۷۱۶ مورد بوده است.
وی افزود: یکی از افتخارات ما در سازمان پزشکی قانونی این است که ما هم در تدوین و نوشتن قانون جمعیت وهم در اجرایش حضور داشتهایم.
رییس سازمان پزشکی قانونی گفت: در سال ۱۴۰۲، خوشبختانه قریب ۳۰ هزار مترمربع به فضای فیزیکی ما افزوده شد.
وی با بیان اینکه یکی از سازمانهایی که در بحرانها نقش کلیدی دارد سازمان پزشکی قانونی است، گفت: در ماههای اخیر اتفاقات تلخی را داشتیم یکی حادثه شهادت جمعی از هموطنان ما به دست داعش در کرمان بود که اتفاق افتاد و همکاران ما کمتر از ۲۴ ساعت شناسایی اجساد را انجام دادند و تعیین تکلیف شدند. دیگری حادثه ون قم و کاشان بود که ۷ نفر غیرقابل شناسایی بودند و یا حادثهای که در مرکز ترک اعتیاد لنگرود رخ داد و ۳۶ نفر فوت کردند و دیگری حادثه داریوش مهرجویی در البرز بود که هم روسای دادگستری و هم دادستانها از اقدامات جهادی و علمی و دقیق سازمان پزشکی قانونی تشکر کردند. نقش همکاران ما در شناسایی ۳۶ فوتی در مرکز ترک اعتیاد لنگرود جلوی تنشهای اجتماعی را گرفت چرا که دشمن می خواست از آن سوء استفاده کند و همکاران ما اجازه ندادند.
مسجدی افزود: در ۲ سال قبل کیتهایی با نمونه برتر ابداع کردیم و کیت ۲۸ لوکوس را بهرهبرداری کردهایم که در سال آینده کیت ۳۲ لوکوس را بهرهبرداری میکنیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به دستگاه الکل سنج تنفسی گفت: این دستگاه در حجم نمونه کم و با سرعت بیشتری میتواند پاسخ آزمایشات را بدهد و مورد استفاده پلیس، سازمان هواپیمایی و سایر دستگاهها است.
مسجدی آرانی یادآور شد: هم اکنون در کل ۳۱ استان آزمایشگاههایی در سه سطح ۱ و۲ و ۳ بسیار تخصصی داریم و ۳۱ ازمایشگاه تخصصی در استانها داریم و هم اکنون ۱۱ آزمایشگاه ژنتیک در کشور وجود دارد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در حال حاضر ۳۰۲ سالن تشریح در شهر و شهرستانها وجود دارد و میانگین زمان تشریح اجساد ۶۴ روز است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۱ میلیون پروندههای زاید را امحا کردیم و ۵۵۵ متر مربع از فضای ما آزاد شده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در حوزه تصادفات قریب ۲۰ هزار فوتی تصادفات و بالغ بر ۵۰۰ هزار پرونده ضرب و جرح ناشی از تصادفات داریم و در قانون هفتم، با برگزاری جلسات متعدد، قرار شده که تشکیل پرونده قضایی در دستگاه قصایی در این زمینه حذف شود و ان شالله بزودی و در سال اینده با ایجاد زیرساخت های لازم، تصادفات دیگر بین فراجا و بیمه ها حل و فصل می شود و نیازی نیست مردم به دستگاه قضایی و پزشکی قانونی مراجعه کنند و خدمت مهمی است و به محض اجرایی شدن این قانون ان شاءالله بتوانیم این خدمت را ارائه دهیم.
وی تاکید کرد: ما به دنبال سازمان تخصصی و مقتدر هستیم، ما باید از لحاظ علمیتوانمند شویم و باید نیروی انسانی ما کارامد باشد زیرا سازمان علمی و خدمت رسان هستیم و باید همه ما خوب کار کنیم.
مسجدی با بیان اینکه اگرچه بانک ژنتیک در سازمان پزشکی قانونی است اما افتخار آن برای کل کشور است، گفت: بیش از ۲۰۵ هزار نمونه خون از مجرمین جرایم خشن و پرتکرار ثبت شده است که از این تعداد ۱۱۵ هزار پروفایل (نقشه ژنی یا همان ساختار DNA) ژنتیکی استخراج شده است که از این تعداد ۴۵۰۰ مورد با شخص تطبیق داشته و ۲۰۰ مورد از سرصحنه برداشته شده که بعد از آن در آزمایشگاههای ژنتیک تطبیق داده شده است.
وی افزود: امکان نگهداری نمونه ژنتیکها تا ۱۵ سال در سازمان پزشکی قانونی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی یاداور شد: زمان پاسخگویی در تشریح اجساد در سال ۱۳۷۲ حدود ۱۸۰ روز بوده که همانطور گفتم این مدت زمان به ۶۴ روز رسیده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۲ تعداد ۱۵۰ پزشک و اکنون ۸۹۴ پزشک در سازمان پزشکی قانونی داریم.
مسجدی با اشاره به آمارهای مربوط به مسمومیت با گاز CO گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۶۰ مورد مسمومیت گزارش شده است و امسال ۴۰۵ مورد ثبت شده است که از این تعداد حدود ۱۸۱ مورد فقط در فصل پاییز ثبت شده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در سال گذشته تعداد ۱۵۳۱ مورد سوختگی در سازمان پزشکی قانونی ثبت شده است که امسال این عدد به ۱۵۰۵ مورد رسیده است، یعنی کاهش ۲.۲ درصدی داشته است.
وی با اشاره به آمار مربوط به غرق شدگی گفت: تعداد ۸۷۱ مورد غرق شدگی از ابتدای سال تا کنون ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد کاهش داشته است.
مسجدی با اشاره به آمار مربوط به حوزه سقط درمانی گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۸ هزار و ۲۷۷ مورد پرونده سقط درمانی تشکیل شده است که امسال این عدد به ۸ هزار و ۵۱۱ مورد رسیده است، یعنی ۳ و نیم درصد تشکیل این پروندهها افزایش داشته است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور ادامه داد: از تعداد پروندههای تشکیل شده برای سقط درمانی در سال گذشته ۶ هزار و ۶۹۹ مورد مجوز سقط جنین صادر شده که در امسال این عدد به ۶ هزار و ۵۴۳ رسیده است یعنی ۲.۳ مورد کاهش داشته است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به بیشترین شکایت مردم از پزشکان گفت: به ترتیب شکایت از خدمات دندانپزشکی، جراحی زیبایی و پلاستیک و زنان در صدر شکایتهای مردم قرار دارد.
وی افزود: در بدو تشکیل سازمان پزشکی قانونی تعداد ۵۰ مرکز برای ارائه خدمات داشتیم و اکنون ۴۷۰ مرکز الان داریم. امروز در امریکا کیتی که در آزمایشگاههای ژنتیک و پزشکی قانونی مورد استفاده قرار میگیرد، ۲۷ لوکوس است، ما در ایران کیتی در سازمان پزشکی قانونی استفاده میکنیم، ۲۸ لوکوس است.
مسجدی در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه آیا طرح دادپزشک در همه استانها اجرایی شده است؟ گفت: طرح دادپزشک در همه شهرها تسری نیافته است. زیرا پزشکان برای این طرح انگیزه و تمایل ندارند. تمام تلاش این است کار را توسعه دهیم یا تلفن چند رقمی کشوری اعلام کنیم یا اعلام شده که اگر اتفاقی رخ داد و فردی فوت کرد افراد مستاصل نشوند و با شماره تلفن اعلامی تماس بگیرند. در طرح دادپزشک همکاران ما مجوز دارند در محل حاضر شوند و اگر موضوع جنبه قضایی نداشته باشد جواز فوت صادر می کنند.
وی درباره کمبود نیرو و تجهیزات و بودجه نیز گفت: ۴۰ درصد فصای فیزیکی برای ۴۷۰ مرکز ما وجود دارد و بسیاری از پروژه هایی که داریم نیاز به نوسازی دارد مثلا در سال ۹۹ واحد شرق ما از لجاط فرسودگی و ... مثل متروپل میشد و به همین دلیل آن را تعطیل کردیم. در ۴ سال گذشته قریب ۶۰ پروژه نیمه تمام تکمیل شده مثل ساختمان ما در گلستان که همکاران ما تلاش کردند و ۱۸ ماهه آن را ساختیم. ما حدود ۱۴۰ مرکز داریم استیجاری داریم و نیاز به تجهیزات و امکانات داریم. بخش عمده منابع انسانی ما پزشکان هستند و درامد آنچنانی ندارند. به عنوان مثال یکی از همکاران بازنشسته ما با ۳۰ سال خدمت در یک رشته تخصصی دریافتیاش ۸ میلیون و ۵۰۰ است. آنها باید حقوق مناسب و دریافتی مناسبی داشته باشند. هم سازمان برنامه و هم سازمان استخدامی و مجلس کمک کنند تا بتوانیم نیروی انسانی را تامین کنیم.
وی درباره تصادفات ساختگی نیز گفت: از افتخارات سازمان است که میتواند تصادفات ساختگی را تشخیص دهد و از لحاظ مالی به بیمهها کمک میکنند. در سالهای گذشته بالغ بر دو هزار پرونده در این زمینه داشتیم که الان پیچیدهتر شده است و البته کاهش هم داشته است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در توسعه فضاهای فیزیکی دهمین آزمون را برای ۱۱۸ شغل محل برگزار کردیم و شاید تنها دستگاهی بودیم که در جلسات مختلف برای ۲۲ شغل محل قراردادی از طریق آزمون درخواست جذب نیرو داشتیم و دنبال مجوز استخدام ۵۳۸ نیروی شغل محل هستیم.
مسجدی آرانی یادآور شد: در دو سال اخیر برای تامین نیروی انسانی، توانستیم تعهد ۱۸۰ دانشجوی پزشکی را برای سازمان بگیریم که بعد از فارغ التحصیلی در سازمان مشغول به کار شوند. مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژهها اختصاص دادهایم.
وی افزود: با پیگیری و پیشنهادات همکاران در برنامه هفتم، توسعه و تاسیس ۸۵ مرکز در ۸۵ نقطه و ساخت ۸ سوله بحران و جذب دانشجویان پزشکی، نیروهای طرحی و امریه برای سازمان را در نظر گرفتهایم.
مسجدی آرانی یادآور شد: امسال ۲۶۵ پرونده رسوبی داشتیم که تعداد آنها هم اکنون به کمتر از ۲۰ مورد رسیده است.
وی گفت: ۵ هزار کمیسیون مجازی در ایام کرونا برگزار کردیم. هزار و ۳۴۶ پرونده از طریق فضای مجازی بررسی شده که از اطاله دادرسی و رفت و آمدهای زاید مردم جلوگیری شد. ۶۸ مرکز تشریح و بررسی صحنه جرم در یک سال اخیر تجهیز شدند.
انتهای پیام
نظرات