• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402111410153
  • خبرنگار : 50649

آیت‌الله دژکام:

توجه به مسائل فرهنگی در شاخص ارزیابی مدیران لحاظ شود

توجه به مسائل فرهنگی در شاخص ارزیابی مدیران لحاظ شود

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به اهمیت توجه به مسائل فرهنگی گفت: در شاخص ارزیابی مدیر باید مشخص شود که چرا به بحث فرهنگی بی توجه است.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، 14 بهمن‌ماه در یکصد و چهل و دومین جلسه مستمر شورای فرهنگ عمومی استان فارس گفت: گرامیداشت یاد مشاهیر و بزرگانی مانند آیت‌الله العظمی سید عبدالحسین نجفی لاری دقیقاً منطبق بر نقشه فرهنگ عمومی است که از این جهت باید پیگیری لازم انجام شود تا زحمات ضایع نشود.

وی با بیان اینکه کارهایی که در عرصه فرهنگی در استان انجام می‌شود، زیاد است، افزود: مشکلی که وجود دارد این است که کارها و فعالیت‌های فرهنگی هماهنگ و هم‌افزا در راستای اهداف فرهنگی ما نمی‌شود و گفتمان‌سازی و جریان‌سازی فرهنگی رخ نمی‌دهد.

امام جمعه شیراز ادامه داد: اصل کار شورای فرهنگ عمومی همین است که هماهنگی ایجاد کند و طبیعتا در قدم اول برای ایجاد هماهنگی باید نقشه و برنامه برای مسائل کلان فرهنگی داشته باشیم.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: در این زمینه استان فارس پیشگام بوده و دو سالی است تمرین می‌کنیم تا نقشه مهندسی عملیاتی شود اما به نظر می‌رسد هنوز برای برخی از دستگاه‌های فعال فرهنگی این قضیه جا نیفتاده است که نقشه مهندسی فرهنگی باید محور برنامه‌ریزی باشد، در حالی که در بالاترین سطح اجرایی کشور که رئیس جمهور باشد برش استانی را رونمایی کرده است.

وی یادآور شد: شخص رییس جمهور از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در شیراز رونمایی کرده و به همه ما اعتماد کرده است که پیگیر اجرا و عملیاتی شدن آن باشیم. کدام دستگاه از حیطه ولایت رهبری خارج است؟ قطعاً هیچ‌کدام و همه باید برای اجرای آن همکاری کنند. البته در بعضی از شهرستان‌ها انصافا جایگاه نقشه مهندسی را حس کرده و پیگیری می‌کنند تا عملیاتی کنند و ما امیدواریم اما شاید سرعت ما در اجرا با آنچه که می‌خواستیم فاصله دارد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه قرارگاه جای اجرایی و عملیاتی کردن است، از مجموعه قرارگاه‌ها در سطح استان درخواست کرد این موضوع را جدی‌تر در نظر بگیرند و دنبال این باشیم که واقعا بتوانیم گزارش نقشه مهندسی فرهنگی را به صورت یک واقعه انجام شده در استان ارائه دهیم.

آیت‌الله دژکام همچنین گفت: اگر می‌خواهیم ‌مشکلات و معضلات فرهنگی که به صورت ‌موردی و روزمره در جامعه با آن مواجه هستیم، را حل کنیم باید در نظر داشته باشیم که حل مسائل فرهنگی در لحظه نیست؛ گرچه گاهی اوقات وظیفه یک مجموعه قانونی مثل دادگستری و نیروی انتظامی است که با قضیه برخورد کند و آن مسئله دیگری است اما حل مسئله به صورت لحظه‌ای نیست.

وی با بیان اینکه اگر در مسئله خانواده و سبک زندگی اسلامی که جزو مسائل اول ما در نقشه مهندسی فرهنگی است، درست کار شود، در مسئله حجاب نیز اثر می‌گذارد، افزود: بحث کار فرهنگی است و در برخورد قانونی هر دستگاهی وظیفه خود را انجام ‌می‌دهد و بحثی نداریم اما در کار فرهنگی باید مستمر کار ‌کنیم تا به نتیجه برسیم. در زمان ‌رخ دادن خلاف با کار لحظه‌ای فرهنگی به نتیجه نمی‌رسیم. متأسفانه کار مستمر و اثرگذار فرهنگی در این دو سال آن‌طور که باب میلمان بوده شکل نگرفته است گرچه کارهای خوبی انجام شده است.

امام جمعه شیراز با طرح این سؤال که چه اقداماتی انجام دهیم نقشه مهندسی فرهنگی روی زمین نماند، گفت: بنا شد به ادارات که هم‌ نسبت به عموم مردم وظیفه دارند و هم نسبت به پرسنل خود وظیفه فرهنگی دارند، نامه‌ای از استانداری ارسال شود تا برنامه‌های دستگاه‌ها تا نیمه اول اسفند برای نقشه 1403 به دست ارشاد برسد.

وی با تأکید بر ضرورت خوانش نقشه مهندسی فرهنگی از سوی مسئولان مربوطه گفت: اعضای شورای فرهنگ عمومی نقشه را بخوانند تا ذهنیت آن‌ها آماده شود و ناظر به 5 مسئله فرهنگی موجود در نقشه که مسائل اساسی استان است، اقداماتی که سال آینده می‌خواهند انجام شود را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی فرستاده تا در اتاق فکر بررسی و اصلاح شود و از آغاز سال ۱۴۰۳ آماده اجرا باشند زیرا بعد از 2 سال تمرین سال ۱۴۰۳ کار جدی است و همه باید ذیل نقشه مهندسی فرهنگی کار کنیم.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه نکته دیگر اینکه باید ساختار را سامان دهیم، نمی‌شود کسی مسئول باشد اما نتواند اقدام کند، افزود: در سال ۱۴۰۳ باید مشخص باشد چطور می‌خواهیم شروع کنیم و چطور تمام کنیم و بنده به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی باید در جریان امکانات و اعتبارات باشم که چگونه خرج می‌شود. از اعضای شورای فرهنگ عمومی نیز درخواست می‌شود بر روی این قضیه دقت نظر داشته و دیگران را توجیه کنند زیرا نمی‌شود مدیریت کنیم اما هماهنگی در رأس وجود نداشته باشد.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه در شاخص ارزیابی مدیر باید مشخص شود که چرا به بحث فرهنگی بی توجه است، گفت: هیچ مدیری نمی‌تواند موفق باشد در حالی که نگاهش به مسئله فرهنگ صفر باشد.

وی تأکید کرد: قطعاً با توجه به مقدماتی که از قبل فراهم شده و در سطح استانی و ملی تلاش‌های خوبی انجام گرفته است، اگر ما در مرحله اجرا و اقدام هم پای کار بیاییم این مسئله به خوبی محقق خواهد شد گرچه ممکن است بحث فرهنگی به اندازه مسئله اقتصادی ذهن مخاطب را درگیر نمی‌کند ولی اگر خوب عملیاتی شود، برای بحث اقتصادی آن‌ها هم فرج ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha