• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402111410149
  • خبرنگار : 71610

رژیم صهیونیستی به‌دنبال راه گریز از جبهه لبنان/تقلای آمریکا و طرح مشترک انگلیس-فرانسه

رژیم صهیونیستی به‌دنبال راه گریز از جبهه لبنان/تقلای آمریکا و طرح مشترک انگلیس-فرانسه

هم‌زمان با تلاش‌ها برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه، منابع رسانه‌ای از تقلای رژیم صهیونیستی و آمریکا برای دستیابی به راه‌حلی در جبهه لبنان و همچنین طرح مشترک انگلیس و فرانسه برای جدا کردن این جبهه از پرونده غزه و آرام کردن تدریجی اوضاع در این منطقه خبر داده‌اند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «الاخبار» در این باره نوشت، مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی همچنان تهدیدهای خود مبنی بر گسترش جنگ علیه لبنان را تکرار می‌کنند و این در حالیست که این تهدیدها با میانجیگری‌ها و ایده‌های آمریکایی و غربی همراه شده که به دنبال دستیابی به فرمول جدیدی برای مدیریت اوضاع در جنوب لبنان و برآورده کردن خواسته‌های دشمن برای ایجاد شرایط میدانی مناسب و دور کردن مبارزان مقاومت از مرزهای فلسطین اشغالی است.

طبق این گزارش، احتمال آتش‌بس قریب‌الوقوع در نوار غزه زیاد است و تأثیر آن بر جبهه شمالی، بحران رژیم صهیونیستی را تشدید می‌کند؛ چراکه همچنان بر بازگشت به جنگ علیه غزه پس از اتمام فرآیند مبادله اسرا اصرار دارد و این به معنای ملتهب شدن دوباره جبهه لبنان است و همین مسئله تل‌آویو را ناگزیر به اتخاذ اقدامات پیشگیرانه خواهد کرد؛ چراکه به دلیل فرار بیش از ۱۵۰ هزار شهرک‌نشین در نزدیکی مرزهای لبنان تحت فشار قرار دارد.

به همین دلیل رژیم صهیونیستی سطح تهدیدات خود را بالا برد و شیوه جدیدی را برای صحبت در مورد جبهه شمالی انتخاب کرد و مقامات آن سعی می‌کنند آن را از تحولات پرونده غزه جدا کنند و این کاملا از اظهارات روز گذشته «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر حین بازدید از مناطق شمال سرزمین‌های اشغالی مشخص بود.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این باره گفت: اگر حزب‌الله معتقد است که آتش‌بس در غزه به این معنی است که ما آتش‌بس در لبنان هم برقرار خواهیم کرد، این تفکر اشتباهی است. اسرائیل از حملات در جبهه شمالی علیه حزب‌الله دست نخواهد کشید، مگر اینکه به وضعیتی برسیم که ساکنان شمال بتوانند در امنیت زندگی کنند.

الاخبار در ادامه آورده است: موضع گالانت نشان‌دهنده ترس دشمن از این است که آتش‌بس در غزه به تداوم وضعیت موجود در مرزهای لبنان منجر شود. گالانت تلاش می‌کند از طریق این موضع، مقاومت و داخل لبنان را تحت فشار قرار دهد و اینگونه بیان کند که در صورت برآورده نشدن خواسته‌های اسرائیل، وضعیت امنیتی ملتهب باقی خواهد ماند، اما یک موضوع اساسی را نادیده می‌گیرد و آن این است که ادامه حملات ارتش رژیم اشغالگر پس از آتش‌بس در غزه، نبرد را به یک نبرد کاملا لبنانی تبدیل می‌کند و در چنین صورتی حزب‌الله به مدافع امنیت کشورش تبدیل خواهد شد.

تکاپوی آمریکا و طرح انگلیسی-فرانسوی

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز در این باره گزارش داد: تلاش‌های قابل توجهی از سوی آمریکایی‌ها برای دستیابی به یک توافق در حال انجام است.

یاکی دایان، کنسول سابق رژیم صهیونیستی در نیویورک در این باره گفت: تلاش آمریکا در حال حاضر بر جلوگیری از گشودن یک جبهه اضافی در لبنان متمرکز است. این موضوع آمریکایی‌ها را بسیار نگران کرده و دلیل آن این است که واشنگتن در سال انتخابات قرار دارد و قیمت نفت در این راستا تعیین‌کننده است؛ بنابراین، ایالات متحده مصمم است از یک نبرد منطقه‌ای در شمال جلوگیری کند.

در همین راستا، منابع و محافل سیاسی در لبنان از برنامه «آموس هوکشتاین» مشاور رئیس‌جمهور آمریکا در امور امنیت انرژی برای سفر به بیروت پس از سفر به سرزمین‌های اشغالی فلسطین با هدف جلوگیری از تشدید تنش میان لبنان و تل‌آویو خبر داده‌اند.

طبق گفته این منابع، هوکشتاین درصدد است تا در موازات تلاش برای توافق آتش‌بس در غزه زمینه توافق در جبهه شمال را نیز فراهم کند.

در همین راستا، الاخبار نوشت که هم‌زمان با تلاش‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه نیز در تلاش هستند تا مقوله جبهه لبنان را از پرونده غزه جدا کنند و به همین منظور «استفان سژورنه» وزیر خارجه فرانسه طی امروز تور منطقه‌ای شامل سفر به مصر، اردن، سرزمین‌های اشغالی فلسطین و لبنان را آغاز می‌کند.

طبق این گزارش، فرانسه و انگلیس درصدد اجرایی کردن طرح برای دستیابی به آتش‌بس تدریجی در جبهه لبنان هستند.

یک منبع لبنانی درباره این طرح گفت: هدف از این پیشنهاد ایجاد ساز و کار جدیدی برای کار نیروهای بین‌المللی در جنوب لبنان با همکاری با ارتش این کشور است. این پیشنهاد شامل ایجاد یک هنگ جدید در نیروهای بین‌المللی برای نظارت بر دو طرف مرز با استفاده از برج‌هایی است که مستقیما در خط آبی برپا می‌شود و در عین حال استقرار ارتش لبنان در منطقه مرزی را تقویت می‌کند.

منابع مطلع در این باره اعلام کردند قرار است این طرح شامل منطقه‌ای به مسافت پنج کیلومتر از «راس الناقوره» به سمت جنوب شرق لبنان باشد.

یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزب‌الله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفان‌الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین به صورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده‌ است.

رسانه‌های عبری گزارش داده‌اند از زمان آغاز نبرد طوفان‌الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و ده‌ها پایگاه نظامی آن‌ها توسط حزب‌الله هدف گرفته شده‌ است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرک‌نشین از شمال فلسطین اشغالی شد و تعدادی از شهرک‌نشینان هم خودشان از منطقه فرار کردند.

اخیرا رسانه‌های عبری فاش کردند که این شهرک‌نشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانه‌هایشان نیستند و می‌گویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آن‌ها نداشته و آن‌ها را رها کرده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha