به گزارش ایسنا، گردانهای القسام، شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد که یک نفربر نظامی اسرائیلی را با گلوله «یاسین ۱۰۵» در محله الامل در غرب شهر خان یونس هدف قرار داد.
شاهدان فلسطینی شب گذشته از حملات اشغالگران به مناطق مرکزی و جنوبی نوار غزه، به ویژه خان یونس، دومین شهر در نوار غزه که عملیات اسرائیل در هفتههای اخیر در آن متمرکز شده خبر دادند.
روز پنجشنبه، نیروهای اشغالگر پس از حمله به مناطق شمال غربی نوار غزه در ۲۷ اکتبر همزمان با آغاز عملیات زمینی اشغالگران که شاهد یکی از شدیدترین نبردها با مقاومت فلسطین بودند، عقبنشینی خود را از مناطق شمال غربی نوار غزه اعلام کردند.
این منطقه که برای اولین بار ارتش اشغالگر به طور کامل از آن عقبنشینی کرد، بنا به گفته شاهدان عینی که با العربی الجدید صحبت کردند، شاهد ویرانی عظیم است به طوریکه «سنگی روی سنگی باقی نماندهاست». این مناطق جزو مناطقی هستند که ارتش اشغالگر در دومین روز جنگ علیه غزه در هفت اکتبر از غیرنظامیان فلسطینی خواست آنجا را تخلیه کنند.
این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه مدعی رهگیری پهپادی شد که به گفته آن در ساعات شب گذشته از نوار غزه به سمت جنوب پرتاب شده بود.
ارتش در بیانیهای ادعا کرد: در ساعات شب، نیروهای پدافند هوایی با موفقیت یک هدف هوایی مشکوک را که از مرز نوار غزه به سمت جنوب کشور تجاوز کرده بود، رهگیری کردند. ارتش افزود: طبق خط مشی تعیین شده یک هشدار در اپلیکیشن فرماندهی جبهه داخلی فعال شد.
رادیو ارتش اشغالگر نیز اشاره کرد صحبت در مورد هدف مشکوک حول یک پهپاد بودهاست.
از سوی دیگر، ارتش در بیانیه خود اعلام کرد که به رغم اعلام عقب نشینی از مناطق شمال غرب غزه و شمال نوار غزه، «نبرد» در نوار غزه ادامه دارد.
در سایه ادامه حملات صهیونیستها، ۲ فلسطینی در داخل بیمارستان اروپایی در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه بر اثر بمباران یک خانه در مجاورت بیمارستان زخمی شدند.
رسانههای فلسطینی نیز گزارش دادند که توپخانه ارتش اشغالگر منطقه برجهای طیبه در خان یونس را بمباران کرد. حمله دیگری توسط رژیم صهیونیستی به مناطق شرقی شهر رفح در جنوب نوار غزه انجام شد.
هلال احمر فلسطین اعلام کرد که بیمارستان الامل در شهر خان یونس از کمبود مواد غذایی برای کادر پزشکی، بیماران و آوارگان، علاوه بر کمبود شیر خشک، لوازم پزشکی و سوخت رنج میبرد.
رسانههای فلسطینی همچنین از شنیدن صداهای درگیری شدید میان مقاومت و نیروهای ارتش اشغالگر در مناطق غربی شهر غزه در مرکز نوار غزه خبر دادند.
این در حالی است که وزارت بهداشت غزه اعلام کرد تعداد شهدای جنگ اسرائیل به غزه به ۲۷ هزار و ۱۳۱ نفر و تعداد مجروحان از آغاز جنگ به ۶۶ هزار و۲۸۷ نفر افزایش یافته است. «نیروهای اشغالگر طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ کشتار مرتکب شدند که ۱۱۲ شهید و ۱۴۸ مجروح به جا گذاشتند.»
مدیر یونیسف: وضعیت کودکان در غزه روز به روز فاجعهآمیزتر میشود
کتی راسل، مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تاکید کرد که وضعیت کودکان در غزه «روز به روز فاجعه آمیزتر میشود».
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که برآوردهای این صندوق نشان میدهد که ۱۷ هزار کودک در غزه بدون خانواده زندگی میکنند یا از خانوادههای خود جدا شدهاند.
وی در پستی در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس گفت: دنیا نمیتواند این کودکان را رها کند.
کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، صحنههای مشاهده شده در سفر نادر خود به عنوان یکی از مقامات بلندپایه سازمان ملل به نوار غزه را «تراژیک» توصیف کرد و خواستار توقف این وحشت شد.
راسل گفت آنچه را دید و شنید «دلخراش» بود و افزود: «آنها بمبارانها، تلفات و آوارگیهای مکرر در نوار را تحمل کردهاند. هیچ مکان امنی برای پناه گرفتن میلیونها کودک غزه وجود ندارد.»
وی افزود: «تجاوزات شدید علیه کودکان از جمله قتل، معلولیت، آدم ربایی، حمله به مدارس و بیمارستانها و جلوگیری از دسترسی به کمکهای بشردوستانه وجود دارد که یونیسف همه آنها را محکوم میکند.» با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ هزار کودک در غزه شهید و حدود ۹۰۰۰ تن مجروح شدهاند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که بسیاری از کودکان «مفقود شدهاند و گمان میرود در زیر آوار ساختمانها و خانههای فروریخته مدفون شدهاند، که نتیجه غمانگیز استفاده از سلاحهای انفجاری در مناطق پرجمعیت است».
وی ادامه داد: همزمان نوزادانی که نیاز به مراقبتهای تخصصی داشتند در یکی از بیمارستانهای غزه با تمام شدن برق و تجهیزات پزشکی و ادامه خشونت با اثرات تصادفی جان خود را از دست دادند.
آنروا: ممکن است مجبور شویم عملیات خود را در غزه متوقف کنیم
آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز پنجشنبه اعلام کرد که ممکن است مجبور شود عملیات خود در نوار غزه را تا پایان فوریه امسال متوقف کند.
آژانس سازمان ملل متحد توییت جدیدی را از طریق حساب رسمی خود در پلتفرم «X» منتشر کرد که از طریق آن تأیید کرد: «در صورت ادامه تعلیق بودجه آژانس، احتمالاً مجبور خواهیم شد تا پایان فوریه عملیات خود را متوقف کنیم.»
این آژانس توضیح داد که تعلیق بودجه به معنای کمبود مواد غذایی و کمکهای نقدی، آموزش و مراقبتهای بهداشتی برای میلیون ها نفر است.
ساختمان آژانس توسعه بلژیک در غزه هدف حمله اشغالگران قرار گرفت
وزیر امور خارجه بلژیک از بمباران ساختمان متعلق به آژانس توسعه فدرال این کشور در غزه توسط اسرائیل خبر داد.
حاجه لهبیب، وزیر امور خارجه بلژیک اعلام کرد که ساختمان متعلق به آژانس توسعه فدرال این کشور (Enabel) در نوار غزه هدف حملات اسرائیل قرار گرفت و به طور کامل ویران شد.
لهبیب در پست خود در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد که سفیر اسرائیل را به وزارت امور خارجه احضار کرده است.
او با به اشتراک گذاشتن عکسهایی از ساختمان این آژانس که در جریان حملات اسرائیل به غزه ویران شده است، نوشت: ساختمان آژانس توسعه بلژیک در غزه بمباران و ویران شد. هدف قرار دادن ساختمانهای غیرنظامی غیرقابل قبول است.
درخواست آستین از گالانت درباره غزه
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، پنجشنبه با یوآو گالانت، وزیر جنگ اشغالگر در مورد تغییر و حرکت به سمت عملیاتهای با شدت کمتر در غزه و به اصطلاح تضمین ارسال بیوقفه کمکها و ثبات در کرانه باختری گفتوگو کرد.
بر اساس بیانیه پنتاگون، آستین از تلاشهای گالانت برای دستیابی به این هدف مشترک تشکر کرد.
این بیانیه حاکی از آن است که آستین و گالانت درباره تهدیدات منطقهای علیه نیروهای آمریکایی نیز گفتوگو کردند و وزیر اسرائیلی به خاطر کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حمله هواپیمای بدون سرنشین در اردن تسلیت گفت.
وزیر دفاع آمریکا بر حمایت خود از راه حل دیپلماتیک در امتداد مرز اسرائیل و لبنان برای مهار وخامت اوضاع در آنجا تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات