منوچهر متکی امروز ۱۲ بهمنماه، در اولین همایش بزرگ دانشگاهیان، فرهنگیان و آموزشگاههای عالی خراسان رضوی که در تالار ابن سینا مشهد برگزار شد، با بیان اینکه امروز مصادف با سالروز ورود امام(ره) به کشور، روز بزرگی برای ماست، اظهار کرد: وابستگی و نوکر اجنبی بودن بدترین شکل حکمرانی است که کشورهای وابسته و تحت سلطه قدرتها به آن مشغول هستند. در چنین فضایی مستقل بودن طعم شیرینی است که هویت ملت را به خودش برمیگرداند. استقلال باید در تمام ابعاد حکمرانی وجود داشته باشد؛ یعنی انقلاب باید انقلاب اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی را برای جامعه به بار بیاورد. حوزه استقلال سیاسی نخستین حلقه در این زمینه است.
وی ادامه داد: در آن زمان امام(ره) طوفانی شد که نظم باتلاقگونه حاکم بر جامعه را به هم ریخت. امام(ره) با بهرهگیری از دو محور عمده هر نهضت و انقلابی یعنی مکتب و مردم کار کرد، وی به نقش مردم باور داشت و معتقد بود مردم باید به صورت نهادینه در نظام جمهوری اسلامی نقش و جایگاه خود را داشته باشند. نباید صرفاً در ایام انتخابات به مردم توجه کرد و دیگر به آنها نگاه نکرد. پیامهایی که از امام(ره) برای ما مانده نشان میدهد که مردم باید در متن انقلاب و مورد توجه باشند.
وزیر اسبق امور خارجه با بیان اینکه یکی دیگر از سوغاتیهای امام(ره) برای جامعه ما انتخابات بود، عنوان کرد: در گذشته مردم نقشآفرین نبودند و حق انتخاب نداشتند اما امام(ره) این حق را به مردم برگرداند. انتخابات نماد مردمسالاری و حضور مردم شد. بنابراین باید با هر عاملی که موجب شود مردم از حق خود استفاده نکنند، برخورد شود. هیچ دلیل و بهانهای نباید ما را به این نتیجه برساند که از حق خود استفاده نکنیم.
سخنگوی شورای وحدت نیروهای انقلاب اضافه کرد: احزاب مجوز میگیرند که فعالیت سیاسی انجام دهند؛ فعالیت سیاسی یعنی حضور ایجابی در نقشآفرینیهای سیاسی در جامعه. اگر حزبی مجوز بگیرد و بعد انتخابات را تحریم کند، این نقض غرض است. در هیچ کجای دنیا حزبی چه با پیشبینی برنده بودن و چه بازنده بودن نمیگوید در انتخابات شرکت نمیکنم؛ بنابراین یکی از مولفههای موثر برای حضور و مشارکت در انتخابات، احزاب و جریانهای سیاسی هستند.
متکی تاکید کرد: باید این مرزبندی را تعیین کنیم. فردی از احزاب مصاحبه میکند و میگوید ما به انتخابات ورود نمیکنیم، پس بیجهت اسم حزب را یدک میکشد. نیروهای وابسته به انقلاب و دلبسته به نظام و نیروهای ارزشی در ۴۵ سال گذشته نگفتند ما در انتخابات شرکت نمیکنیم. این باید به نظامنامه سیاسی تبدیل شود.
وی افزود: آنها نوجوانان، جوانان، دختران، پسران و بخشی از سلبریتیها را به میدان آورده بودند و باورشان این بود پایان کار نظام است اما نمیدانستند حلقه مفقوده حرکت آنها حضور مردم است. مردم در ۲۲ بهمن حرف خود را زدند که یکی از بیسابقهترین حضورهای مردم در ۲۲ بهمن بود. مردم ما در برنامهها سهم خود را ایفا میکنند اما مسئولان در برنامهها قدمی که باید به طور جدی پا به پای مردم بردارند، برنمیدارند.
انتهای پیام
نظرات