• پنجشنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402111209127
  • خبرنگار : 50652

در گفت و گو با ایسنا بخوانید:

مسیر رشد «آپامه»/ بانوی کارآفرینی که ساختن را به مهاجرت ترجیح داد

مسیر رشد «آپامه»/ بانوی کارآفرینی که ساختن را به مهاجرت ترجیح داد

ایسنا/گلستان نمی‌توانم بی اهمیت رها کنم و بروم شرایط مهاجرت برای من از چندین سال پیش مهیا بود اما وقتی می‌بینم در کشور خودم هستند زنانی که نیاز به کمک دارند و من می‌توانم کمکی هرچند کوچک به آن‌ها کنم چرا آن را انجام ندهم و همه چیز را رها کنم و بروم؟ پاسخ این سوال مرا به بودن و فعالیت در کشورم تشویق کرد و امروز نشانی معتبر مثل «آپامه» را در دل خاک ایران ایجاد کرده‌ام.

مریم دیانتی متولد  ۱۳۵۸ بوده و از سال ۱۳۹۵ در حال فعالیت در زمینه چرم است، او چرم را کالای لوکسی عنوان کرد که هیچ گاه از مد نمی‌افتد و کیفیت و دوام آن زبانزد است، کار کردن روی آن هنر خاصی می‌خواهد و همیشه در انحصار قشر ثروتمند بوده؛ رئیس اتحادیه فرش بندرترکمن و تولید کننده نمونه صنایع دستی در استان می‌گوید «من می خواستم جوری روی آن کار کنم که همه مردم بتوانند از آن استفاده کنند» و سوالم این بود که آیا واقعا این محصول گران است؟ آیا واقعا نمی‌شود که در دسترس همه قرار بگیرد؟ «بانویی که حتی در هجمه های کرونا و بسته بودن کارگاه هم دست از تلاش برنداشت، دوباره بلند شد و از اول شروع کرد؛ بانویی که عضوافتخاری دانشنامه اقتصادی زنان ایران و دکتری حقوق بین الملل است خودش را کارآفرین نمی‌داند و می‌گوید: «این لطف خدا و باعث افتخار است که من در کنار زنان دیگر سرزمینم و برای کشورم کار می‌کنم».

مدیر ویژند «آپامه» که در زمینه تولید محصولات چرمی دست دوز فعال است و همچنین عضو کمیسون زنان کارآفرین است توانسته محصولات بسیاری را از شرق به غرب جهان ارسال کرده و آوازه هنر زنان ایرانی را برای بارهای متمادی به دنیا صادر کند؛ این ها بخشی از گفت‌وگو با عضو رسمی خوشه چرم و اتحادیه فرش ایران است.

مسیر رشد آپامه

وقتی کار تولید می‌شد باید بازار فروش هم تامین می‌شد اینطور بود که من خودم دنبال بازاریابی افتادم که این مستلزم عکس برداری از محصول بود پس عکاسی صنعتی هم اضافه شد در کار بعدی دیدیم که باید کاتالوگ و برشور داشته باشیم و در کنار آن کار بسته بندی محصول را هم اضافه کنیم، همه اینها نیاز داشت که برند ما یک نامی داشته باشد نامش را «آپامه» به معنای خوش رنگ و زیبا که نامی اصیل و ایرانی است گذاشتیم.

مسیر رشد «آپامه»/ بانوی کارآفرینی که ساختن را به مهاجرت ترجیح داد

 بعد از آن شرکت باید ثبت می‌شد که در نهایت این کار را هم انجام دادیم و مشغول به فروش محصولات در سایت آپامه به آدرس https://carpetapame.com شدیم؛ مجموعه چرم آپامه از سالها پیش با شعار هنر و کیفیت از دهه قبل شروع به کار نمود. در این مجموعه همواره بر آن بوده ایم تا محصولاتی با کیفیت و در شان خانه ایرانی  ارائه کنیم.

خواص فرش چرم و زیبایی خیره کننده آن در کنار لطافت و چشم گیر بودن آن باعث استفاده آن در کلیه محیط های خانگی، کاری و اداری و همچنین استفاده از آن در صحنه آرایی و هنر دکوراسیون شده است.

 فرش ‌های چرم ما به کشورهای بسیاری از جمله ایتالیا، فرانسه، عمان و غیره ارسال و اقبال بسیار خوبی روبه رو شد که منجر به تاسیس دفتری در کشور آلمان شد.

همت بلند در جان بخشیدن و زنده نگه داشتن آپامه

من فقط بخاطر کار به بند ترکمن آمدم چرا که این منطقه محروم و آقایان اغلب تمایلی به کارکردن همسرانشان در بیرون از منزل ندارند من فکر کردم که چطور می‌توانم به این زنان کمک کنم، اوایل خیلی سخت بود و می‌رفتم در روستاها و در خانه‌هایشان آموزش می‌دادم، حتی مواد اولیه را هم برای کار با خودم می‌بردم و زمانی که حرفه ای می‌شدند همکاری ما شروع می‌شد.

زمان کرونا کارگاه بسته شد، بعد از آن کار را دوباره آغاز کردم اما انگار که زمین خورده باشی باید دوباره بلند شوی خودت را بتکانی و از نو شروع کنی، این زمین خوردن من را فقط خانوم هایی می‌توانند درک کنند که در کار هستند و در شرایط سخت و بحران اقتصادی در حال کار کردن و روز به روز قوی تر شدن هستند.

 مسیر رشد «آپامه»/ بانوی کارآفرینی که ساختن را به مهاجرت ترجیح داد

هنرمندان چرم دوز در آپامه چه کسانی هستند؟

ببینید وقتی در سطح بزرگ کار می‌کنید باید مدام کارتان را گسترش داده و به‌روز کنید که این گسترش مستلزم افزایش اطلاعات است و ناخودآگاه حجم کار افزایش پیدا می‌کند؛ من با یک نفر شروع کردم و بعد به ۳۵ نفر رسید؛ نمی‌خواستم با چرخ کار کنم چرا که اینطوری چند نفر از دور خارج می‌شدند اما چون به تعداد بیشتری نیرو نیاز بود با اداره زندان های استان گلستان و کانون اصلاح و تربیت گنبد و گرگان ارتباط گرفتم یعنی در زندان کار می‌بردم و خانم‌هایی که آن‌جا بودند کار را انجام می‌دادند یعنی به طور غیر مستقیم افراد بسیاری در آپامه مشغول به فعالیت هستند.

مسیر رشد «آپامه»/ بانوی کارآفرینی که ساختن را به مهاجرت ترجیح داد

دعای خیری که رونق آپامه شد

خانومی به من مراجعه کرد که همسرش سرطان داشت و شرایطش وخیم بود ما با کمک بچه های کارگاه و رایزنی هایی که انجام شد مشکل او را حل کردیم و به لطف خدا وضعیت همسرش بهبود پیدا کرد.

خاطرم هست خانم بی سرپرستی بود که به من التماس می‌کرد پیش من کار کند تا بتواند فقط پول نان شبش را به دست آورد، نمی‌توانم بی اهمیت رها کنم و بروم شرایط مهاجرت برای من از چندین سال پیش مهیا بود اما وقتی می‌بینم در کشور خودم هستند زنانی که نیاز به کمک دارند و من می‌توانم کمکی هرچند کوچک به آن‌ها کنم چرا آن را انجام ندهم و همه چیز را رها کنم و بروم؟ پاسخ این سوال مرا به بودن و فعالیت در کشورم تشویق می‌کند.

انتهای رپرتاژ/

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha