به گزارش ایسنا، در این نمایشگاه که در حسینیه امام خمینی (ره) برپا شد، تولیدکنندگان صنایع و شرکتهای دانش بنیان در بخشهای معدن و صنایع معدنی، زیرساخت مخابراتی و ارتباطی، سلامت، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد دریامحور، شیلات، کشاورزی و تولید محصولات غذایی سالم، انرژی، خودروسازی، صنعت فضایی، برق، چرخه تولید محصولات دامی، زنجیرههای تولید کوچک، شرکتهای تعاونی تجاری، صنایع مالی، نساجی، لوازم خانگی، صنعت نفت و پتروشیمی، تجهیزات پزشکی، حملونقل دریایی و ریلی، تولیدات و دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند.
روز دوشنبه مقام معظم رهبری از نمایشگاه توانمندیهای تولید داخلی بازدید به عمل آورد و روز سهشنبه ایشان در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی که در این نمایشگاه حضور داشتند، گفتند: «نمایشگاهی که دیروز ما توفیق پیدا کردیم دیدیم، نمایشگاه بسیار شوقآور و برجستهای بود. من تصور میکنم که میتوانیم این نمایشگاه دیروز را نمونهای از نمایش اقتدار علمی و فناوری کشور معرفی کنیم. تنها تأسفی که من دارم این است که این پیشرفتها برای مردم توضیح داده نشده و مطمئنا اکثر افراد کشورمان از این تلاشهایی که انجام گرفته و توفیقاتی که به دست آمده و ابتکاراتی که از نیروهای انسانی نخبه ما سر زده، بیاطلاعند.»
بیانات رهبری فرصتی شد تا روز چهارشنبه اصحاب رسانه کشور از نمایشگاه توانمندیهای تولید داخلی بازدید کنند و شاهد دستاوردهای صنعتی و دانش بنیان کشور، باشند. نزدیک به ۴۰ غرفه در این نمایشگاه حضور داشت و نمایندگان تولیدکنندگان صنعتی و شرکتهای دانش بنیان توضیحاتی از دستاوردهای ملی خود، ارائه کردند.
نوسازی شبکه مخابراتی ثابت بعد از دو دهه
میثم عابدی - معاون فناوری وزیر ارتباطات - که در این نمایشگاه حضور داشت در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: شبکه مخابراتی ثابت کشور که در دهه ۶۰ توسعه یافت از زیرساخت های قدیمی برخوردار است و از سال گذشته و بعد از دو دهه، نوسازی شبکه ثابت کشور آغاز شد.
وی ادامه داد: فیبر نوری ساخته شده توسط تولیدکنندگان داخلی جایگزین رشتههای مخابراتی مسی شد و امروز در تولید تجهیزات انتقال فیبر نوری و شبکه توزیع آن به خودکفایی کامل رسیدهایم و همزمان در بخش شبکه سیار کشور در حال به روز رسانی زیرساختهای داخلی هستیم و شبکه فیبر بخش سیار کشور نزدیک به ۲۰ میلیون پوشش، افزایش داشته است.
پیش به سوی نقشه راه آب کشور
در بخش دیگری از نمایشگاه، غرفههای مربوط به فناوری آب، گزارشهایی از برنامهها و دستاوردهای خود در زمینه هوشمندسازی آبیاری و اثر بخشی مدیریت هوشمندانه آبیاری، بهینهسازی الگوی مصرف آب در بخشهای صنعتی و کشاورزی، بازچرخانی پسابها برای مصارف بخش صنعتی، سرمایهگذاریهای صورت گرفته در بخش شیرینسازی آب برای مصارف خانگی و انسانی و نحوه مدیریت آب برای بخشهای محیط زیستی را با توجه به سند نقشه راه آب کشور (۱۴۲۰) ارائه دادند.
بخش سلامت و تجهیزات پزشکی ساخت داخل
یکی دیگر از بخشهای مهم نمایشگاه، غرفههای مربوط به شرکتهای دانش بنیان تجهیزات پزشکی بود که در آن توضیحاتی درباره تولید بافتهای پیوندی در کشور با منشا انسانی و اتاق عمل ایرانی (شامل تجهیزات پزشکی و هوشبری ساخت داخل) ارائه شد.
اقتصاد دریامحور زیربنای توسعه مکران
برنامه توسعه فضایی پنج ساله منطقه مکران توسط دبیرخانه شورای توسعه مکران در حال پیگیری و مقرر است برنامه تکمیل زیرساختهای مکران از ابتدای سال ۱۴۰۳ وارد فاز عملیاتی شود. همچنین قرار است متعاقب آن یک برنامه ۱۵ ساله توسعه زیرساخت، سرمایهگذاری و جمعیتپذیری در منطقه جنوب شرق کشور در سواحل مکران با نگاه توسعه شبکهای و اتصال این منطقه به شبکه تجاری و ارتباطی کشور، اجرا شود.
صنعت خودرو و انرژی پاک
در این نمایشگاه غرفههای صنعت خودروسازی و بخش انرژی نیز حضور داشتند و شرکتهای دانش بنیان محصولات تولیدی خود را در زمینههای موتورهای کم مصرف، خودروهای برقی و تجهیزات تامین برق خودروهای برقی را به نمایش گذاشتند. علاوه بر این در بخشی دیگر، قطعات بومی تولید شده در زنجیره تامین صنعت نفت و گاز و بهسازی قطعات سنگین پالایشگاهی به نمایش گذاشته شد.
۱.۵ میلیارد دلار تولید سالانه گیاهان داروی و صادرات به ۵ قاره
بخش تولید و صادرات گیاهات دارویی کشور در این نمایشگاه چشم گیر بود. در این رابطه حسین زینلی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گیاهان دارویی در کشور، گفت: نزدیک به ۲۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد و تولید سالانه گیاهان دارویی در کشور حدود ۱.۵ میلیارد دلار است که نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار از این تولیدات به قارههای مختلف جهان به ویژه کشورهای اسپانیا، امارات و آلمان صادر میشود.
همچنین یکی از غرفههای حاضر در نمایشگاه، غرفه گلخانه آتاویتا بود. گلخانهای شیشهای در شمال غرب کشور و در منطقه ارس که با مساحت ۴۰ هکتار مشغول به تولید محصولات کشاورزی ارگانیک است و محصولات آن به کشورهای همسایه صادر میشود و سالانه نزدیک به ۷۰ میلیون دلار درآمد و ارز آوری دارد.
تولید کاغذ از سنگ آهک
در یکی دیگر از غرفههای این نمایشگاه، یک شرکت تعاونی بود که با مشارکت شرکتهای تعاونی مردمی در استان یزد یک بندر خشک به مساحت ۷۱۰ هکتار راهاندازی و به تولیدات متنوعی از جمله تولید کاغذ از سنگ آهک با مصارف چاپ و کاغذ مورد نیاز صنعت بستهبندی میپردازد.
صنایع کوچک و زنجیرههای تولیدی بومی
در بخش دیگری از نمایشگاه سازمانها و شرکتهای مربوط به زنجیره تولید کوچک گزارشی از اقدامات و برنامههای خود در رابطه با اجرای پروژههای توسعه خوشهای و تبدیل مشاغل خانگی روستایی به نواحی صنعتی کوچک ارائه دادند.
صنایع معدنی و راه سازی
حضور شرکتهای دانش بنیان معدن و صنایع معدنی نیز در این نمایشگاه قابل اشاره بود. در حاشیه این نمایشگاه حسین قربانی فرجآباد، مدیرعامل شرکت هپکو، گفت: این شرکت با حمایت و دستور دولت بعد از ۱۵ سال به سودآوری خالص رسیده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته زیان شرکت هپکو که به تولید ماشین الات سنگین معدنی و راه سازی مشغول است ۱۴۱ میلیارد تومان بود و با حمایتهای دولت و اقدامات صورت گرفته جهت کمک به تولید داخلی، این شرکت در شش ماهه اول سال جاری به شش میلیارد تومان سودآوری رسیده است.
در حاشیه این نمایشگاه پیمان جبلی - رئیس سازمان صدا و سیما - از غرفههای حاضر در نمایشگاه بازدید کرد و گفت: از آنجایی که تاکید رهبر معظم انقلاب بر اطلاع رسانی از دستاوردهای صنایع کشور و شرکتهای دانش بنیان تولیدی در کشور است، رسانه ملی با تمام توان تلاش میکند تا به سهم خود قدمی در معرفی تولیدات و دستاوردهای داخلی صنایع و شرکتهای دانش بنیان کشور، بردارد.
در پایان باید به غرفه مربوط به دستاوردهای فضایی کشور از جمله ماهوارههای سنجش از دور و مخابراتی تولید شده اشاره کرد که در این غرفه گزارشی از ماهوارههای ایرانی مستقر در مدار فضایی و اطلاعات مخابره شده از آنها ارائه شد. همچنین خانه تمام ایرانی با محصولات خانگی کاملا ایرانی از بخشهای قابل توجه در این نمایشگاه بود.
انتهای پیام
نظرات