به گزارش ایسنا، دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان امروز با حضور مصطفی پورمحمدی رئیس این شورا، منوچهر متکی سخنگو، سیدمحمدحسن ابوترابیفرد عضو جامعه روحانیت مبارز، شهابالدین صدر رئیس شورای وحدت اصولگرایان در استان تهران، حسن بیادی، اسدالله بادامچیان دبیر کل حزب موتلفه و سایر روسای احزاب شورای وحدت برگزار شد.
تهیه میثاقنامه شورای وحدت اصولگرایان
در این نشست، مصطفی پورمحمدی با اشاره به اینکه، برخی بزرگان کار تشکیلاتی را در کشور تعطیل و کشور را دچار مشکلات عدیدهای در حوزه کار تشکیلاتی و هم افزایی کردند، گفت: فلسفه وجود شورای وحدت رفع این چالش آشکار و بزرگ است. هرچند که صرفاً با اقدام ما این چالشها رفع نمیشود بلکه باید نظام قانونگذاریمان اصلاح شود.
رئیس شورای وحدت همچنین هشدار داد: نه وقت تحولات بزرگ و نه وقت پیشنهادات بزرگ است. باید از فرصت کمتر از ۴۰ روزه تا انتخابات اسفند با سخنان، مثبت موج به وجود بیاوریم. باید به مردم بگوییم که اگر در انتخابات شرکت نکنید مشکلات کشور حل نمیشود. اگر هم ما را قبول ندارید افراد مقابل ما را انتخاب کنید اما در انتخابات مشارکت داشته باشید. باید هر طور شده همبستگی ملی را تقویت کنیم.
منوچهر متکی هم درباره اقدامات این شورا اظهار کرد: در فکر شکل دادن به نمایندگان خاص شورای وحدت و البته در حال رایزنی و مذاکره برای رسیدن به تفاهم و انسجام هستیم. نمایندگان خاص شورای وحدت از سراسر کشور، باید میثاقنامه این شورا را امضا کرده باشند. هیئت عالی شورای وحدت میثاقنامهای را تهیه کرده که باید به تصویب برسد.
سید محمد حسن ابوترابیفرد در این نشست بیان کرد: امروز به هر میزان که حوزه عقلانیت و دیانت ارتقا یابد جامعه مخاطب ما در تصمیمات سیاسی و سطح دیانت و عقلانیت، ما را بالاتر خواهد دید و بیشتر به ما اعتماد میکند.
اسدالله بادامچیان هم عنوان کرد: وارد مرحله جدی انقلاب شدهایم. سلامت و امنیت مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. شورای نگهبان در ۱۳ هزار تاییدی که انجام داد همت بلندی کرد. البته پیشنهاد بنده این بود که عدم تایید صلاحیتها را به مردم بسپاریم.
همچنین شهابالدین صدر با بیان اینکه امتیاز شورای وحدت در این است که به صورت مستقیم با نهاد روحانیت کار میکند و در قالب پنج جبهه با ۴۰ حزب فعالیت دارد، یادآور شد: بر اساس مصوبه هیئت عالی شورای وحدت تعداد داوطلبان خانم در استان تهران را از پنج به هفت داوطلب افزایش دادیم. از نمایندگان استانهای شورای وحدت نیز میخواهم طبق این مصوبه در استانها لیست بدهند.
در پایان این نشست بیانیه شورای وحدت اصولگرایان در ۱۰ بند منتشر شد که در بند هفت آن آمده است: « ضمن ارج نهادن به بررسی مجدد شورای محترم نگهبان در خصوص صلاحیتها ، انتظار داریم مجریان و ناظران انتخابات از فرصت باقیمانده تا انتخابات صرفا برای افزایش مشارکت عمومی بهره گیری لازم را داشته باشند. همچنین شورای وحدت اعلام میدارد در گزینش و معرفی نامزدهای خود در تهران و استانها ضمن رعایت شاخصها و شایستگی ها، از سیاست واحدی مبتنی بر رقابت و افزایش مشارکت پیروی خواهد کرد.»
برگزاری جلسات اعتدالگرایان و اصلاحطلبان
از سوی دیگر جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه «با برخی احزاب اصلاحطلب و اصولگرایان معتدل جلسه داریم»، اظهار کرد: اعتدال و توسعه با حزب کارگزاران سازندگی، اعتمادملی، ندای ایرانیان و خانه کارگر و مجموعه اصولگرایان معتدل نزدیک به علی لاریجانی و نمایندگان ادوار به مدیریت منصور حقیقتپور جلسه دارد.
هروی همچنین خاطر نشان کرد: فعلا توافق اعتدال و توسعه با سایر احزاب و جریانها با توجه به ردصلاحیتها متوقف شده و تصمیمگیری به بعد از ۱۹ بهمن که نتایج نهایی بررسی رد صلاحیتها توسط شورای نگهبان اعلام خواهد شد ، موکول شده است. با توجه به شرایطی که بوجود آمده، ائتلاف برای حزب ما ضرورتی سیاسی است.
اما رسول منتجبنیا دبیر کل حزب جمهوریت ایران اسلامی درباره رویکرد حزب متبوعش در انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما کاندیدای خاصی در انتخابات نداریم فقط یکی دو نفر از حزب ما تایید شدهاند و سایر اعضای حزب تایید صلاحیت نشدهاند. ممکن است از همین اعضای تایید صلاحیت شده خود حمایت کنیم. ما مثل شهروندان عادی در انتخابات شرکت میکنیم ولی نمیتوانیم لیست بدهیم.
منتجبنیا درباره امکان ائتلاف با سایر احزاب اصلاحطلب، تصریح کرد: جبهه اصلاحات که وارد انتخابات نمیشود ولی چند حزب دیگر اصلاحطلب ممکن است لیست بدهند البته به این شرط که داوطلب کافی داشته باشند و هنوز وضع آنها روشن نیست. ما بنای ائتلاف با سایر احزاب را نداریم و داوطلب تایید صلاحیت شدهای هم نداریم که لیست بدهیم.
انتخابات در دیگر رسانهها
امروز محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفتوگویی میزان مشارکت طیفهای مختلف سیاسی در ثب نام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را تشریح کرد. به گفته وی، در این دوره از انتخابات از مجموع ۲۴ هزار و ۹۸۴ نفری که در انتخابات ثبتنام نهایی کردند، به ترتیب ۴ هزار و ۷۰۳ نفر مستقل، ۲ هزار و ۷۲۵ نفر از احزاب اصولگرا، هزار و ۵۶۰ نفر از احزاب اصلاحطلب هستند و ۱۵ هزار و ۹۹۶ نفر حزب سیاسی خود را اعلام نکردهاند.
همچنین در گفتوگویی که امروز از اسدالله بادامچیان دبیر کل حزب موتلفه و عضو شورای وحدت اصولگرایان منتشر شد وی درباره برخی اختلافات در جریان اصولگرا اظهار کرد: آقای اللهکرم میگوید باید پادگانی و با قدرت و ضربت عمل کنیم و چون در مؤتلفه و شورای وحدت و شورای ائتلاف این خواسته او شکل نمیگیرد، میرود رزما را شکل میدهد. آقای بذرپاش به همین روش شریان را درست میکند و آقای رائفیپور میگوید تشخیص من درستتر است و مصاف را راهاندازی میکند، آقای چمران گمان میکند هنوز جمنا به قوت و اساس خود باقی است و هنوز رئیس جمناست درحالیکه جمنایی باقی نمانده است.
حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز هم در گفتوگویی، با اشاره به برنامههای این تشکل برای انتخابات خبرگان رهبری در حوزه تهران اظهار کرد: جامعه روحانیت مبارز به همراه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قطعاً برای ارایه لیست مشترک برای انتخابات خبرگان رهبری در تهران، به تفاهم خواهند رسید. در سایر استانها هم این روند ادامه خواهد داشت.
روزنامههای امروز از جمله روزنامههای اصولگرای «صبح نو» با تیتر «ائتلاف تیم روحانی با اصلاحطلبان»، «خراسان» با تیترهای «هر کرسی ۴۵ نامزد»، و و «روایت نوبخت از ائتلافها»، «جوان» با تیتر «رقابت برای سر تصاحب هر صندلی مجلس به ۴۵ نفر رسید» و «ایران» وابسته به دولت با تیتر «سایه سنگین انتخابات بر تصویب بودجه ناتراز» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
همچنین روزنامههای اصلاحطلب و اعتدالگرای «شرق» با تیتر «امیدوارم احزاب شرکتکننده در انتخابات شرمنده نشوند» به نقل از محمدباقر نوبخت دبیر کل حزب اعتدال و توسعه، «اعتماد» با تیتر «یادداشت تند، جوابیه بیانیه انتقادی»، «هممیهن» با تیترهای «منتقدان دولت ائتلاف میکنند» و «تاثیر انتخابات در روزهای تهدید علیه ایران»، «آرمان امروز» با تیتر «روایت نوبخت از شگفتی احتمالی در انتخابات اسفند»، «آرمان ملی» با تیتر «ائتلاف با ۴ حزب اصلاحطلب»، «اطلاعات» با تیتر «توسعهنیافتگی سیاسی سبب تقلیل کارکرد مجلس شده است» که گفتوگویی با حسن سبحانی نماینده پیشین مجلس است و «سازندگی» ارگان حزب کارگزاران با تیتر «اعتراض به شیوه روحانی» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداختهاند.
اما در روزنامههای نزدیک به اصولگرایان مانند «فرهیختگان»، «قدس»، «رسالت»، «کیهان»، «وطن امروز»، «همشهری» وابسته به شهرداری تهران و «جام جم» وابسته به صداوسیما و روزنامههای نزدیک به اصلاحطلبان و اعتدالگرایان مثل «ستاره صبح»، «ابتکار»، «جمهوری اسلامی»، «آفتاب یزد» و «مردمسالاری» ارگان حزب مردمسالاری اثری از انتخابات در صفحه اول دیده نمیشود.
انتهای پیام
نظرات