• سه‌شنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402111007439
  • خبرنگار : 71553

رئیس سازمان امور اراضی کشور عنوان کرد

شورای عالی مدیریت زمین تشکیل شود/ پایش هوشمند تغییرکاربری در ۳۰ استان کشور

شورای عالی مدیریت زمین تشکیل شود/ پایش هوشمند تغییرکاربری در ۳۰ استان کشور

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با توجه به اهمیت خاک و زمین پیشنهاد می‌کنیم که شورای عالی مدیریت زمین تشکیل شود تا اهمیت این عناصر حیاتی برای تصمیم‌گیران مشخص‌تر شود. در حقیقت معتقدیم تصمیم‌گیری در مورد اینکه کجا شهر باشد، کجا تولید کشاورزی بیشتر  و یا شهرک صنعتی ساخته شود باید در یک شورای مشخصی اتفاق بیفتد.

به گزارش ایسنا، رضا افلاطونی در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت دهه فجر برگزار شد با بیان اینکه اجرای تبصره  ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی با هماهنگی دستگاه قضایی است، گفت: دستگاه قضایی کشور کمک حال سازمان امور اراضی در موضوع حفاظت از اراضی است.

وی اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که با توجه به اهمیت خاک و زمین شورای عالی مدیریت زمین تشکیل شود تا اهمیت این دو عنصر حیاتی برای تصمیم‌گیران مشخص‌تر شود. در حقیقت معتقدیم تصمیم‌گیری در مورد اینکه کجا شهر باشد، کجا تولید کشاورزی بیشتر  و یا شهرک صنعتی ساخته شود باید در یک شورای مشخصی اتفاق بیفتد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد: موضوع زمین فرابخشی و فراقوه‌ای بوده و هر سه قوه باید در بحث زمین کمک کند. مدیریت زمین منحصر به یک دستگاه نیست بلکه از طریق تثبیت مالکیت و آمایش سرزمین محقق می شود.

وی با اشاره به اهمیت خاک در کشور گفت: همانطور که مقام معظم رهبری اعلام کرده‌اند ممکن است بتوانیم آب را از جایی بیاوریم ولی خاک را نمی‌توانیم. به همین دلیل خاک از اهمیت بالایی برخوردار است.

افلاطونی در ادامه گفت: در برابر قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی افراد سودجو و فرصت‌طلب وجود دارند که ممکن است برای سود شخصی خود اقدام به تغییر کاربری غیرمجاز کنند. بر اساس قانون و در راستای تحقق این مهم تاکنون هم جلوی هر مقام و مسئولی در هر جایگاهی که مرتکب تخلف شده ایستادیم. اگر باز هم تخلفی صورت بگیرد جلوی آن را خواهیم گرفت.

وی همچنین افزود: دیده می‌شود که به یکباره در یک منطقه شهرکی ایجاد می‌شود یا ساخت‌وسازهای وسیعی صورت می‌گیرد. باید اعلام کنیم که قطعا با اکیپ‌های پیمانکاری سازماندهی شده که به یکباره وارد ساخت‌وساز و تغییر کاربری غیرمجاز می‌شوند برخورد قانونی خواهیم کرد. در برخی شهرستان‌ها و استان‌ها که ارزش زمین بالاتر است ممکن است این تیم‌های کارگری به یکباره ساخت‌وسازهای وسیع انجام دهند ولی این موارد رصد و پیگیری خواهد شد.

به گفته رئیس سازمان امور اراضی کشور بنا بر قانون حفظ کاربری اراضی زراعی هیچ دستگاهی بدون مجوز جهاد کشاورزی اجازه ساخت‌وساز و تغییر کاربری ندارد و اگر بدون مجوز و موافقت سازمان مربوطه در اراضی زراعی مبادرت به ساخت‌وساز کند مشمول قانون حفظ کاربری شده و با آن برخورد می‌شود.

وی همچنین به پایش هوشمند نیز اشاره کرد و گفت: امروز سی‌امین استان یعنی همدان به پایش هوشمند تغییر کاربری اضافه شد. قبل از پایش هوشمند، شناسایی تغییر کاربری‌ها دشوار بود اما امسال با راه‌اندازی این پایش کار راحت‌تر شده است.

افلاطونی در پایان با بیان این‌که در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲، ۲۸ هزار و ۵۸۸ فقره تغییر کاربری گزارش شده است، اظهار کرد: در ایام تعطیلات نوروز گشت‌های مشترک بین‌دستگاهی فعالیت‌های خود را انجام خواهند داد. همچنین مردم می‌توانند با تماس با شماره ۱۳۱ تغییر کاربری‌های غیرمجاز را گزارش دهند و امکان این گزارش‌دهی در سایت این سازمان نیز وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha