• سه‌شنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402111007119
  • خبرنگار : 71541

مدیرعامل بانک توسعه تعاون خبر داد

ناترازی بانکی را به صفر رساندیم/ پرداخت بیش از ۹۰ درصد تعهدات تسهیلات تکلیفی

ناترازی بانکی را به صفر رساندیم/ پرداخت بیش از ۹۰ درصد تعهدات تسهیلات تکلیفی

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه به‌طور میانگین بیش از ۹۰ درصد تعهدات بانک در زمینه تسهیلات تکلیفی پرداخت شده است، گفت: در کنار تکلیف سنگین و انجام تعهداتی که بانک مرکزی در قانون بودجه تعیین کرده بود، اضافه‌برداشتی از بانک مرکزی نداشتیم و ناترازی بانکی ما صفر بوده است.

به گزارش ایسنا، محمد شیخ حسینی امروز در نشست خبری با اشاره به عملکرد بانک توسعه تعاون اظهار کرد: بانک توسعه تعاون، بانک تخصصی بخش تعاون و بخش واقعی اقتصادی به خصوص بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی کشور است. افتخار ما این است که تمرکز و تمام منابع، امکانات و ابزارهای تامین مالی بانک ما به‌صورت ۱۰۰ درصدی در بخش واقعی اقتصاد به جامعی واقعی هدف که تعاونی‌ها و بنگاه‌های کوچک و متوسط و کسب‌وکارهای خرد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است.

وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم دستاوردهای بسیار قابل توجه و بزرگی داشتیم، افزود: از زمان تشکیل بانک توسعه در ۱۳۸۸ به واسطه سیاست‌های کلی اصل ۴۴ ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تا امروز بیش از ۶۰ درصد تسهیلات پرداختی در دولت سیزدهم انجام شده است. سرمایه بانک توسعه تعاون در ابتدای دولت ۲۸ هزار میلیارد ریال بوده که اکنون به ۶۲ هزار میلیارد ریال رسیده است و حدود ۱۲۴ درصد رشد سرمایه داشتیم.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اشاره به نسبت کفایت سرمایه بانک به‌عنوان یکی از از شاخص‌های مهم و کلان بانکی، بیان کرد: این شاخص در ابتدای دولت منفی ۰.۲۴ بوده که با افزایش سرمایه در بانک و سایر شاخص‌ها از جمله سوددهی بانک، کیفیت و ترکیب دارایی‌های بانک، کاهش mpl یا نسبت مطالبات غیرمالی بانک و کفایت سرمایه رشد قابل توجهی داشته و بر اساس صورت‌های مالی ۱۴۰۱ به ۶.۶ درصد رسیده است.

بعد از ۱۰ سال، در ۱۴۰۱ به سوددهی رسیدیم

شیخ‌حسینی با بیان اینکه بانک توسعه تعاون از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ هرسال زیان داشته است، افزود: ما بعد از ۱۰ سال در پایان ۱۴۰۱ به سوددهی رسیدیم، این سوددهی در ۱۴۰۲ هم ادامه دارد و بانک در ریل سوددهی قرار گرفته است که نشان‌دهنده عملکرد خوب بانک بوده و به سمت این می‌رویم که ناترازی هزینه و درآمدهای بانک را به صفر برسانیم.

وی با بیان اینکه در راستای تحقق شعار سال و کنترل تورم و رشد تولید، ناترازی نقدینگی بانک را به صفر رساندیم، گفت: در کنار تکلیف سنگین و انجام تعهداتی که بانک مرکزی در قانون بودجه در حوزه تسهیلات تکلیفی تعیین کرده بود، از جمله تسهیلات تبصره ۱۸ و ۱۶، تسهیلات فرزندآوری، مشاغل خانگی، قرض‌الحسنه ازدواج، حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، اضافه‌برداشتی از بانک مرکزی نداشتیم و ناترازی بانکی ما صفر بوده است.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه عامل اصلی تورم رشد نقدینگی است، اظهار کرد: یکی از عوامل رشد نقدینگی، اضافه‌برداشت بانک‌ها به علت ناترازی بین منابع و مصارف است که باعث تزریق پول پرقدرت بانک به بانک‌ها و تورم می‌شود، اما ما علی‌رغم تعهدات سنگین این موضوع را مدیریت کردیم و با وجود اینکه در بیشتر ماه‌های سال در بازار بین بانکی هم بانک تسهیلات‌دهنده بودیم، تراز ما مثبت بوده است.

شیخ‌حسینی بیان کرد: نزدیک به ۴۲ هزار میلیارد تومان در ۱۴۰۲ تسهیلات پرداخت کردیم که خالص تسهیلات بدون امحا شدن بوده و تماما در بخش کسب‌وکارهای خرد و توسعه تعاون و در راستای حمایت از شعار سال و رشد تولید پرداخت شده است. این در حالی است که بانک توسعه تعاون بنگاه اقتصادی ندارد که بخواهد از این تسهیلات استفاده کند، تنها شش شرکت صرافی، لیزینگی، آی‌تی، پشتیبانی توسعه تعاون، گروه مالی و کارگزای پوشش بیمه داریم که سبد خدمات و سرویس‌های بانک را تامین می‌کنند.

۱۰۰ درصد تسهیلات تکلیفی ازدواج را پرداخت کردیم

وی ادامه داد: تسهیلات تکلیفی در حوزه صنعت و معدن، کشاورزی، میراث فرهنگی، تعاون‌ و خدمات بوده است و به‌طور میانگین به بیش از ۹۰ درصد تعهدات خود عمل‌کردیم. از جمله اینکه ۱۰۰ درصد تسهیلات ازدواج، ۹۳ درصد تسهیلات حمایتی سازمان بهزیستی، ۸۵ درصد تسهیلات فرزندآوری را پرداخت کردیم؛ به خصوص در زمینه نهادهای حمایتی و مسئولیت اجتماعی در قبال تسهیات به تکلیف خود عمل کردیم.

نسبت مطالبات غیرجاری بانک به زیر ۴ درصد کاهش یافت

مدیرعامل بانک توسعه تعاون خاطرنشان کرد: یکی از شاخص‌های مهم ما نسبت مطالبات غیرجاری بانک یا mpl است که آن را به زیر ۴ درصد رساندیم، حدود ۳.۸ درصد. این عدد از شاخص‌های سلامت ماست که از میانگین شبکه بانکی بسیار پایین‌تر است. درحوزه استفاده‌ از سایر ابزارهای تامین مالی مثل اوراق گام، صدور اعتبارات اسنادی ال‌سی یا صدور ضمانت‌نامه و استفاده از اوراق بدهی بازار سرمایه و بورس مثل مراحله صکوک و تامین مالی خرد جمعی دستاوردهای خوبی داشتیم.

شیخ‌حسینی ادامه داد: برای ۱۴۰۲ نیز برنامه‌ای در نظر گرفتیم که بیش از ۱۰۰ درصد برنامه‌ها را با ابزارهای نوین فراهم کردیم. این ابزارهای تامین مالی برای مشتریان هستند که منابعی جذب نمی‌کنند اما بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی برای مشتریان به این روش داشتیم که بنا داریم آن را توسعه ‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از استراتژی‌های ما این است که درکنار اوراق وام ال‌سی و تامین مالی خرد جمعی، صکوک، مرابحه و سراغ روش‌های تامین مالی نوین برویم ازجمله scf یا تامین مالی زنجیره تامین؛ با استفاده از بستر دیجیتال برای تامین مالی، درگیری نقدینگی کمتر می‌شود و شفاف است و نظارت بر مصرف وجود دارد؛ این روش باعث خلق پول نمی شود و حداقل تاثیر را در نقدینگی خواهد داشت و بانک و بنگاه را با چالش نقدینگی مواجه نخواهد کرد.

هدف‌گذاری برای تبدیل شدن به بانک پیشرو در حوزه ارائه خدمات مالی و اعتباری

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه سند تحول استراتژیک بانک تدوین شده و در دست اجراست، افزود: این سند مبتنی‌بر سند تحول دولت مردمی است. چشم‌انداز ما در سند تحول بانکی، محور تحول بانک دیجیتال است و این چشم‌انداز را ترسیم کردیم که در پایان ۱۴۰۴ به‌عنوان بانک پیشرو در حوزه ارایه خدمات مالی و اعتباری به تعاونی‌های و بنگاه‌های کوچک و متوسط در بستر دیجیتال فعال باشیم. از این رو این مسیر را شروع کردیم و به سرعت گام برمی‌داریم که خدمات خود را در بستر دیجیتال درحوزه تامین مالی ارایه دهیم.  

شیخ‌حسینی با اشاره به تامین مالی برای اشخاص حقوقی و بنگاه‌های تعاونی بیان کرد: زمینه این کار این است که ما برنامه‌ها و سامانه‌های بانکداری دیجیتال و خدمات مالی و اعتباری دیجیتال را در بانک فراهم کنیم. در این راستا گام اول ما برداشته شده یک سامانه دیجیتال به نام تی‌تی‌پلاس یا بانکواره یکی از کامل تربن برنامه های افتتاح حساب و پرداخت تسهیات خرد غیرحضوری است. واره قدیمی‌ترین تعاون خودجوش‌ کشور است و این نام هم بر گرفته از تعاونی‌های سنتی کشور است.

وی ادامه داد: همچنین صدور سفته الکترونیکی در بانک عملیاتی شده که یکی از ابزارهای بانکداری دیجیتال است. امضای دیجیتال هم از مهم‌ترین مقدمات بانکداری دیجیتال است که در شرف عملیاتی شدن در بانک قرار دارد و در دهه فجر امضای دیجیتال را به‌صورت مستقیم به مشتریان خود در سامانه بانکواره عرضه می‌کنیم.

بیش از ۶۰ درصد منابع بانک توسعه در ۲ سال گذشته جذب شده است

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه از کل منابعی که در بانک توسعه تعاون از ابتدای تشکیل بانک تا کنون جذب شده، بیش از ۶۰ درصد در طول دو سال گذشته جذب شده است؛ گفت: تعداد قابل توجهی از طرح‌هایی که در همین دولت تامین مالی شدند، در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسند، ۷۲ طرح به مبلغ سرمایه‌گذاری بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال که ۸۲۲۸ میلیارد ریال از تسهیلات بانک توسعه تعاون بوده به بهره‌برداری می‌رسد و اشتغال آن ۱۸۴۶ نفر خواهد بود.

شیخ‌حسینی در تشریح طرح قرض‌الحسنه «مائده» بانک توسعه تعاون نیز اعلام کرد: بر اساس این طرح تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۰۰ میلیون تومانی برای اشخاص حقیقی و ۷۵۰ میلیون تومانی برای اشخاص حقوقی قابل پرداخت است. همچنین اوراق گواهی سپرده خاص بانک توسعه تعاون با مجوز بانک مرکزی و با نرخ سود ۳۰ درصد از ۱۱ بهمن برای تامین سرمایه در گردش تعاونی‌ها و بخش تولید منتشر و عرضه می‌شود.

وی درباره پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از محل تبصره ۱۸ گفت: با این تسهیلات ۴۰۰۰ نفر در کشور مشغول کار شدند و همچنین از محل تسهیلات تکلیفی تبصره ۱۶ نهادهای حمایتی از ۱۷۰۰ میلیارد تومان کمیته امداد ۱۵۰۰ میلیارد تومان با تحقق ۸۸ درصد پرداخت شد، همچنین تسهیلات سازمان بهزیستی و بنیاد شهید در مجموع ۴۵۰۰ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۷۰۰۰ نفر پرداخت شد. در مورد تسهیلات طرح جهش مسکن نیز ۱۰۰ در صد تعهدات را در سال قبل به تعاونی های مسکن پرداخت کردیم.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه هیات مدیره بانک توسعه تعاون طرح بخشودگی جریمه تاخیر تادیه دین تسهیلات/ تعهدات (طرح فجر) در شعب این بانک اجرایی می‌شود. بر اساس این طرح، آن دسته از مشتریانی که بدهی سررسیدشده خود نزد بانک را از تاریخ ابلاغ طرح تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ به صورت یک‌جا پرداخت و از این طریق بدهی خود را به‌روز یا تسویه کنند، مشمول این طرح می‌شوند.

شیخ‌حسینی ادامه داد: بر اساس طرح فجر بانک توسعه تعاون، مانده کل شش درصد وجه التزام تاخیرتادیه دین ناشی از اعطای تسهیلات و اعتبارات اسنادی ریالی و مانده کل هشت درصد وجه التزام تاخیرتادیه دین بدهی ناشی از ضمانتنامه ریالی قابل بخشودگی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha