«سید حسن سالاری» امروز دوشنبه نهم بهمن ماه در نشست با خبرنگاران، از کمیته حقوقی ستاد انتخابات به عنوان زبان گویای انتخابات یاد کرد و گفت: این کمیته براساس شرح وظایف کمیته حقوقی ابلاغی ستاد انتخابات کشور فعالیت میکند.
وی از جمله وظایف تدوین شده را ارائه گزارش از قبل تا بعد انتخابات، حمایت قضایی از اعضای انتخابات، تعامل با ستاد انتخابات کشور، انعکاس شبهات به ستاد انتخابات کشور و سایر موارد درج شده در قانون انتخابات ذکر کرد و افزود: اصلیترین وظیفه کمیته حقوقی ستادهای انتخابات، برقراری سلامت آن است و در این راستا از طریق تعامل با مردم برای رفع هرگونه مشکلی اقدام خواهیم کرد.
سالاری اظهار کرد: سلامت انتخابات قطعاً به عملکرد مسئولان ستاد انتخابات برمیگردد و مردم براساس این عملکرد میتوانند صحت و سلامت انتخابات و شفافیت در امور را شاهد باشند و این اطمینان را کسب کنند.
وی کمیته حقوقی ستاد انتخابات با توجه به وظیفه پاسخگویی به شبهات قانونی انتخابات، زبان گویای این رویداد ملی دانست و گفت: این کمیته همچنین نقش نظارتی بر بخشهای مختلف انتخابات جهت رسیدگی و هدایت به مراجع مربوطه جهت رفع آنها را در اسرع وقت مورد اهتمام دارد.
رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخابات استان بیان کرد: تاکید این کمیته، اشراف کامل عوامل اجرایی و فرمانداریها به قانون انتخابات است.
«محمدعلی مکرمی» مدیر کل ثبت احوال و عضو ستاد انتخابات استان نیز در این نشست خبری عنوان کرد: ثبت احوال یکی از پنج دستگاه مرجع استعلامات کاندیداهای انتخابات در کشور است و وظایف این دستگاه در قانون انتخابات کاملاً مشخص و شفاف است.
وی افزود: این دستگاه اجرایی در مرحله رای دادن تا قبل از تصویب قانون جدید انتخابات که ارائه اصل شناسنامه الزامی بود نیز فعالیت داشت ولی خوشبختانه در قانون جدید اجازه اخذ رای با سایر مدارک هویتی نیز مجاز شمرده است و ارائه شناسنامه الزامی نیست.
مکرمی با بیان این که تمام خدمات ثبت احوال کشور به صورت الکترونیکی انجام میشود، گفت: امسال براساس قانون جدید انتخابات، پیش ثبتنام داوطلبان انجام شد که احراز هویت آنها بررسی و اصالت مدارک هویتی آنها به صورت الکترونیکی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای مستقر در شعب اخذ رای، تمام اطلاعات استعلامی افراد برای رای دادن را احراز و هویت افراد جهت مشارکت در انتخابات به ویژه شرط سن ۱۸ سالگی را انجام میدهند.
مکرمی همچنین تاکید کرد: هم اکنون ۹۸ درصد فوتیها در مهلت قانونی ۱۰ روز در ثبت احوال ثبت میشود لذا عملاً امکان استفاده از شناسنامههای افراد فوت شده برای رای دادن وجود ندارد.
وی ضمن ابراز امیدواری برای احراز هویت افراد در آینده با استفاده از فناوریهای اثر انگشت یا عنبیه چشم، گفت: ادارات ثبت احوال تا روز برگزاری انتخابات، فعالیت خواهند داشت تا هرگونه مشکل و ابهامی در مورد مدارک هویتی آنها از جمله شماره ملی افراد را رفع کنند.
انتهای پیام
نظرات