• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402110906084
  • خبرنگار : 50300

معاون پارک علم و فناوری خوزستان خبر داد

اجرای برنامه "روستای نو فن" و انتقال فناوری به روستا در خوزستان

اجرای برنامه "روستای نو فن" و انتقال فناوری به روستا در خوزستان

ایسنا/خوزستان معاون پارک علم و فناوری خوزستان از اجرای برنامه روستای نو فن و انتقال فناوری به روستا در استان خوزستان خبر داد.

مرتضی بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات پارک علم و فناوری در حوزه زیست بوم فناوری استان، اظهار کرد: از فعالیت‌های پارک علم و فناوری خوزستان ۱۴ سال می‌گذرد که با توجه به بافت فرهنگی اجتماعی و پتانسیل‌های موجود در استان اقداماتی انجام شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۴۲۰ شرکت فناور و دانش بنیان، دو پردیس علم و فناوری دانشگاهی، ۱۰ مرکز رشد و ۱۶ کانون شکوفایی و نوآوری در استان خوزستان فعال هستند. قطعا در این سال‌ها نارسایی‌هایی نیز وجود داشته که یکی از آن‌ها، تامین سرمایه مورد نیاز و سرمایه گذاری در این بخش است. یکی دیگر از چالش‌ها نیز تامین زیرساخت است زیرا پارک علم و فناوری با وجود این تعداد مجموعه در خوزستان، فضای کارگاهی مناسب و آزمایشگاهی درخرو ندارد.

معاون پارک علم و فناوری خوزستان گفت: با این حال، از لحاظ درآمدزایی اختصاصی و میزان اشتغال ایجاد شده جزو ۵ پارک علم وفناوری کشور هستیم. همچنین از نظر تعدادشرکت‌های دانش بنیان در رده ۱۱ کشوری قرار داریم و قاعدتا باید تلاش بیشتری انجام شود.

وی ادامه داد: یکی از مزایا و ظرفیت‌های موجود در استان خوزستان، وجود فرهنگ‌های مختلف است و بر این اساس، باید به دنبال فعالیت و تقویت صنایع خلاق باشیم که این موضوع در دست اقدام است.

بختیاری گفت: در این راستا، در حال فعالیت در حوزه انتقال فناوری به روستا  و اجرای برنامه روستای نو فن هستیم. استان خوزستان از جمله استان‌های با تعداد بالای روستا است و البته مشکل اساسیدر این حوزه نیز موازی کاری در این بخش است. در این حوزه اداره‌کل تعاون و کار، وزارت جهاد کشاورزی، پارک علم و فناوری و دانشگاه‌های مختلف در حال فعالیت هستند و ممکن است این تعدد، گاه موجب موازی‌کاری شود و در نتیجه ممکن است هدف‌گذاری لزوما درست نباشد.

وی ادامه داد: با توجه به فرمان مقام معظم رهبری، دو موضوع اقتصاد دیجیتال و انتقال فناوری در دستور کار قرار گرفته و پارک علم و فناوری در بحث روستا، با نگاهی فناورانه آغاز به کار کرده است. البته در این بخش متاسفانه به صورت کلی کار تاثیرگذاری انجام نشده با وجود اینکه اقدامات خوب انجام شده است.

معاون پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به اهمیت انتفال فناوری به روستا بیان کرد: اقداماتی که در روستاها با هدف انتقال فناوری انجام می‌شود، می‌توانند پایدارتر باشند زیرا متغییرها و پارامترها در روستاها کمتر دچار تغییر می‌شوند بنابراین متناسب با این شرایط، همه ارگان‌ها باید تلاش بیشتری داشته باشند و با هماهنگی و انسجام، کار را انجام دهند.

وی گفت: یکی از مهمترین آثار انتقال فناوری به روستا، تاثیر بر مهاجرت از روستا به شهر است و باید توجه شود که در روستاها، صنایع کشاورزی و صنایع جانبی مزایای زیادی دارد و اشتغال ایجاد می‌کند. ما در این حوزه، بر اساس مزیت و بوم فناوری کار کرده‌ایم اما ظرفیت بسیار زیاد است و باید تلاش بیشتری انجام داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha