• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402110906070
  • خبرنگار : 71628

برای اعمال فشار به نتانیاهو؛

دولت بایدن تغییر در روند تحویل تسلیحات به تل‌آویو را بررسی می‌کند

دولت بایدن تغییر در روند تحویل تسلیحات به تل‌آویو را بررسی می‌کند

ان بی سی نیوز در گزارشی به نقل از سه مقام کنونی و یک مقام سابق آمریکایی اعلام کرد: دولت بایدن در حال بحث در مورد تاخیر در ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی به عنوان اهرمی برای متقاعد کردن دولت بنیامین نتانیاهو برای توجه به درخواست‌های طولانی مدت واشنگتن برای کاهش حملات نظامی به نوار غزه است.

به گزارش ایسنا، به گفته این منابع، پنتاگون به دستور کاخ سفید در حال بررسی تسلیحاتی است که تل‌آویو درخواست کرده که می‌تواند به عنوان اهرم فشاری استفاده شود. گفته شده هیچ تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است. این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید بر تعهد بی‌چون و چرای واشنگتن بر حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

این منابع گفتند که مقامات صهیونیست همچنان از دولت درخواست تسلیحات بیشتر از جمله بمب‌های هوایی بزرگ، مهمات و پدافند هوایی دارند. این منابع گفتند که پس از هفته‌ها درخواست از دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که نتایج چندانی به دنبال نداشته،واشنگتن در حال بررسی کاهش یا توقف تحویل است به این امید که انجام این کار صهیونیست‌ها را وادار به انجام اقداماتی مانند باز کردن کریدورهای بشردوستانه برای ارائه کمک‌های بیشتر به غیرنظامیان فلسطینی کند.

به گفته مقام‌ها، در میان تسلیحاتی که ایالات متحده در مورد استفاده از آنها به عنوان اهرم بحث کرده است، گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلی‌متری و مهمات حمله مستقیم مشترک (JDAM) هستند که کیت‌های هدایتی هستند که «بمب‌های گنگ» را به مهمات هدایت شونده دقیق تبدیل می‌کنند.

مقامات گفتند که دولت احتمالاً به ارائه سایر کیت‌های تبدیلی که مهمات ارتش صهیونیستی را دقیق‌تر می‌کند، ادامه خواهد داد. مقامات گفتند که به احتمال زیاد تحویل دفاع هوایی را کند نمی‌کنند، اگرچه این ایده مورد بررسی قرار گرفت، و همچنین سیستم‌های دیگری که می‌توانند از غیرنظامیان و زیرساخت‌های این رژیم در برابر حمله دفاع کنند.

به گفته مقامات، این تلاش‌ها هفته‌ها پس از آنکه جو بایدن و تیم امنیت ملی او نتوانستند نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی را متقاعد کنند تا تاکتیک‌ها را در غزه تغییر دهند و اقدامات بیشتری برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان انجام دهند، صورت می گیرد. این یک تغییر بالقوه در رویکرد بایدن با فراتر رفتن از فشارهای لفظی و ایجاد تغییرات محسوس در سیاست با هدف وادار کردن اسرائیل به اقدام است. برخی از دموکرات‌ها در کنگره از دولت خواسته‌اند تا برای تحت فشار گذاشتن نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی اقدامات بیشتری انجام دهد.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «همانطور که رئیس‌جمهور به صراحت اعلام کرده، او معتقد است رویکردی که دنبال کرده مؤثرتر بوده است. اسرائیل باید قوانین بشردوستانه بین المللی را رعایت و از جان غیرنظامیان محافظت کند، ما همچنان متعهد به حمایت از اسرائیل در مبارزه با حماس هستیم.

پس از انتشار این مقاله، سخنگو افزود: «ما از ۷ اکتبر این کار را انجام داده‌ایم و ادامه خواهیم داد. تغییری در سیاست ما ایجاد نشده است.»

این منابع گفتند که مقامات ارشد دولت بایدن همچنان امیدی به اینکه تل‌آویو به درخواست های آنها برای مراقبت بیشتر برای به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان فلسطینی توجه کند، ندارند و به عنوان جدیدترین نمونه از وخامت اوضاع انسانی در خان یونس یاد می‌کنند.

این ناامیدی اخیراً در داخل پنتاگون نیز تشدید شده است، در حالی که بایدن و دیگر مقامات کاخ سفید مدت‌هاست که به طور خصوصی از مدیریت جنگ توسط نتانیاهو خشمگین هستند. بایدن هفته‌ها گفته است که تمام تلاش خود را می کند تا ارتش صهیونیستی تاکتیک‌های نظامی خود را تغییر دهد.

بایدن در ۸ ژانویه زمانی که با معترضانی که خواستار آتش‌بس بودند مواجه شد، گفت: «من بی سر و صدا با دولت اسرائیل کار کرده‌ام تا آنها را به کاهش و خروج قابل توجهی از غزه وادارم. من از تمام توانم برای این کار استفاده کرده‌ام.»

مقام‌های کاخ سفید استدلال می‌کنند که بایدن موفقیت‌هایی داشته است، اگرچه آنها اذعان دارند که مقامات دولت اسرائیل هنوز آن‌طور که رئیس‌جمهور می‌خواست پاسخ نداده‌اند. یکی از مقامات ارشد دولت که به شرط ناشناس ماندن صحبت می کرد، از مقامات اسرائیلی ابراز ناامیدی کرد. این مقام گفت: «کارهای بیشتری وجود دارد که باید انجام شود و آنها باید بیشتر مراقب باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha