• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۲:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402110806020
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

نیازمند علوم هواشناسی برای بهره وری محصولات کشاورزی هستیم

نیازمند علوم هواشناسی برای بهره وری محصولات کشاورزی هستیم

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه از علوم هواشناسی در حوزه تنش منابع آبی استفاده کرده ایم، ادامه داد: کشاورزان گیلانی با تقویم زراعی آشنا هستند و این موضوع به فرهنگ کشاورزی تبدیل شده است.

صالح محمدی امروز، ۸ بهمن ماه در حاشیه پویش ملی ششمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی که با محوریت «هواشناسی کشاورزی، کم بارشی، افزایش دما و راهکارهای مقابله» در استان گیلان برگزار شد، با اشاره به آغاز این برنامه آموزشی و ترویجی از امروز در رشت و منجیل، اظهار کرد: پدیده تغییر اقلیم و گرمایش زمین یکی از چالش‌هایی است که دنیای امروز با آن مواجه بوده و مشکلاتی را در بحث امنیت غذایی به وجود آورده است.

وی اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی درخصوص اهمیت و جایگاه توصیه‌های هواشناسی در بخش کشاورزی و شیوه‌های استخراج و تجزیه و تحلیل و دستیابی به آن‌ها، ارائه آخرین اطلاعات کاربردی درخصوص وضعیت بارندگی‌ها در سال زراعی جاری، ارائه آخرین توصیه‌های علمی و فنی برای مقابله با کم بارشی و افزایش دما در سال زراعی جدید و اهمیت توجه به بیمه محصولات کشاورزی برای افزایش تاب‌آوری در مقابل مخاطرات احتمالی را از اهداف برگزاری این کاروان ترویجی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه استفاده از اطلاعات دقیق هواشناسی برای برنامه‌ریزی سیستم های زراعی و تولیدات محصولات کشاورزی از ضرورت هاست، افزود: گیلان استان کشاورزی بوده و لذا در راستای پویش ملی ایرانیان برای امنیت و اقتدار غذایی، ششمین کاروان ترویج بهره‌وری در راستای الگوی کشت را با حضور کارشناسان و محققان علوم هواشناسی و علوم کشاورزی و ترویج و سایر بخش‌های تحقیقاتی حوزه کشاورزی برگزار کردیم.

محمدی با اشاره به اهمیت بهره‌وری در بخش کشاورزی، گفت: سه چهارم آسیب‌های جوی وارد شده به محصولات کشاورزی می‌تواند کاهش عملکرد را به همراه داشته باشد، اما با به کارگیری اطلاعات حوزه هواشناسی که به بهره‌برداران ارائه می‌شود، می‌توانیم این مشکلات را مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه از علوم هواشناسی در حوزه تنش منابع آبی استفاده کردیم، ادامه داد: کشاورزان گیلانی با تقویم زراعی آشنا هستند و تبدیل به فرهنگ کشاورزی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به آغاز سال زراعی جدید، یادآور شد: محصول اصلی استان برنج بوده و لذا تا چند ماه آینده فصل کشت برنج آغاز می‌شود؛ در این راستا نیازمند آمار و اطلاعات هواشناسی جهت تدوین الگوی کشت و تقویم زراعی هستیم تا بتوانیم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های منابع آبی موجود در سال کم بارش جاری، به بهره‌وری و افزایش عملکرد برسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha