حجت الاسلام نصرالله درویشی مدیر آموزش و پژوهش مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه در نشست خبری فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر که امروز ۸ بهمن ماه در سالن جلسات این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: در دعای ماه رجب آمده «جَمیعَ خَیرِ الدُّنیا وَ جَمیعَ خَیرِ الآخِرَة» و «جَمیعَ شَرِّ الدُّنیا وَ شَرِّ الآخِرَة»؛ همهی خوبیهای دنیا و همهی خوبیهای آخرت را به من عطا کن و همه بدیهای دنیا و آخرت را از من دور کن.
وی ادامه داد: تعبیری در این دعا وجود دارد و آن این است که کلمه "جمیع" برای "شَرِّ الآخِرَة" بیان نشده؛ لذا کار خیر ما یک امتداد اخروی دارد اما کارهای بد دنیوی یک پیامد یا شر مطلق اخروی دارد و آن دوری از بزرگترین نعمت یعنی رحمت خداوند است.
درویشی بیان کرد: تولید و توزیع پاسخ در برابر شبهات مصداق کار خیر دنیوی است چرا که شبهه با هدف مخدوش کردن و تحت تاثیر قرار دادن یک اعتقاد است و تولید شبهات مصداق کار شر دنیوی است، زیرا تولید کنندگان شبهه مغرضانه فضای باورهای دینی فرهنگی یک جامعه را تحت تاثیر قرار میدهند.
وی با بیان اینکه این تعبیر مقام معظم رهبری است که از شبهه نباید بهراسیم، افزود: کسی که تولید شبهه میکند میخواهد مسئله پذیرفته شدهای را زیر سوال ببرد در حالی که در سوال کردن به دنبال چرایی و آگاهی هستیم؛ در واقع پرسش اعتقادات فرد را استحکام میبخشد.
درویشی ادامه داد: شبهات صرفا فضای نخبگانی و دانشگاهی نیست، امروز شبهات مخاطبین متعددی را تحت تاثیر قرار میدهند حتی جریانهای معاند برای سنین کودکی در قالب انیمیشن شبهه القا میکنند.
وی تصریح کرد: با توجه به گستره و توزیع شبهه رسالت ما این است فضای پاسخ را گسترده کنیم و در حال حاضر با توجه به اینکه جنگ چند رسانهای داریم فضای پاسخ نیز چند رسانهای است و لذا جهاد ما جهاد ترکیبی است.
دبیر علمی سومین جشنواره پاسخ برتر یادآور شد: همه تلاش ما این است که از تمام ظرفیتها برای باز نشر پاسخ به شبهات در بین مخاطبین استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: یکی از ظرفیتهای مرکز در راستای تولید و همافزایی پاسخهای تازه و متناسب با نیاز مخاطب جشنواره پاسخ برتر است که امروز فراخوان سومین دوره آن اعلام میشود.
درویشی بیان کرد: جشنواره پاسخ برتر درصدد است متقن ترین پاسخها را در قالبهای متنوع معرفی کند و تا مورد استفاده و بهره وری مخاطبین قرار بگیرد.
مدیر آموزش و پژوهش مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه تصریح کرد: دو دوره جشنواره پاسخ برتر برگزار شده و در این جشنوارهها چهرههای پاسخگو، آثار تولید در این حوزه و مراکزی که درصدد تولید و توزیع پاسخ هستند را مورد تجلیل و تقدیر قرار دادیم.
دبیر علمی سومین جشنواره پاسخ برتر بیان کرد: رویکرد سومین جشنواره پاسخ برتر، رویکرد تهاجمی در پاسخ به شبهه است.
وی ادامه داد: در رویکرد تهاجمی به دنبال این هستیم که قبلا از اینکه شبهه وارد فضای جامعه و ذهن مخاطب نشود بتوانیم سازوکاری داشته باشیم که مانع ورود شبهه شود یعنی از قبل پاسخ وجود داشته باشد و یا اگر جوابی میدهیم این پاسخ به نحوی باشد که سوالات و شبهات بعدی را هضم و رفع کند.
درویشی اضافه کرد: ما در جشنواره، پاسخگویی شبهات دینی و حکمرانی اسلامی را داریم و انتخابات به عنوان مسئلهای که همه ساختارهای حکمرانی با آن مواجه هستند همیشه در جریان است و در هر دوره شبهات مختلفی در این رابطه مطرح است.
وی افزود: جشنواره پاسخ برتر فرصتی است برای اینکه کسانی که تبیین، تحلیل، پاسخ و رویکردهای تازه را نسبت به مسئله انتخابات دارند مورد توجه قرار بگیرند.
درویشی تاکید کرد: طبق زمان بندی مدنظر امروز فراخوان جشنواره پاسخ برتر آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه دریافت آثار را خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره پاسخ برتر جایگاه خود را در فضاهای علمی و نخبگانی پیدا کرده و امیدواریم این ظرفیت کمک کند تا از همه تولیدات در این عرصه شناسایی، معرفی و تجلیل داشته باشیم.
درویشی اظهار کرد: قالبهای جشنواره پاسخ برتر شامل بخش علمی (کتاب، پایان نامه و مقالات تألیف شده در سال ۱۴۰۱)؛ بخش ادبی (شعر، رمان، داستانک، داستان)؛ بخش چند رسانهای (فیلم، مستند، کلیپ، موشن، پویا نمایی)؛ بخش تجسمی (عکس، عکس نوشته، نقاشی، کاریکاتور)؛ بخش ویژه رویکرد تهاجمی در مواجهه با شبهات و بخش بینالمللی است.
وی تاکید کرد: پاسخگویی اثربخش و تحلیلی و استفاده از شیوههای نوین را از معیارهای انتخاب اثر برگزیده دانست و گفت: آثار ارسالی نباید در دو دوره قبلی جشنواره پاسخ برتر ارائه شده باشد؛ همچنین آثار را تنها از طریق سایت دریافت میکنیم.
به گزارش ایسنا در پایان این مراسم از پوستر سومین جشنواره پاسخ برتر رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات