به گزارش ایسنا، روزنامه صبح نو در ادامه سرمقاله شماره امروز خود نوشت:
حالا این سوال پیش روی آمریکاییها مطرح شده است که تفاوت بایدن با ترامپ چیست؟ چراکه دموکراتها، ترامپ را یک چهره جنگطلب معرفی کرده بودند و حالا خود در چهار سال دوره بایدن شاهد دو جنگ گسترده و طولانی بودهاند که آمریکا یک پای این جنگهاست، هم از لحاظ تأمین منابع مالی و نظامی و هم از لحاظ اعتبار سیاسی.هنوز جنگ در اوکراین ادامه دارد و فعلا پایانی نیز برای آن پیشبینی نمیشود. ترامپ بهعنوان رقیب انتخاباتی بایدن درباره جنگ اوکراین گفته است: «ما نمیخواهیم بودجه جنگ را در اوکراین تأمین کنیم؛ مگر اینکه اول مرزهای جنوبی خود را ایمن کرده باشیم.»
دولت بایدن بهعنوان اصلیترین حامی مالی کییف در اوت ۲۰۲۲ هم نزدیک به سه میلیارد دلار کمک برای اوکراین ارسال کرد. در سپتامبر ۲۰۲۳ بایدن در خلال دیداری با زلنسکی در کاخ سفید گفت که آمریکا قصد دارد یک بسته کمک ۳۲۵ میلیون دلاری به اوکراین بفرستد و ماه گذشته نیز بستهای به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار شامل سلاحهای ضدهوایی، گلولههای توپخانه و مهمات سبک به اوکراین ارسال کرد.
در قضیه برجام هم بایدن با وجود آنکه در تبلیغات ریاستجمهوری، خروج ترامپ از برجام را دستاویزی برای حمله به رقیب خود کرده بود؛ اما دقیقا همان سیاست ترامپ را ادامه داد و از فرصتهای پیش آمده برای بازگشت به توافق هستهای استفاده نکرد. اخیرا نیز مجددا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن گفت: «اقدام ترامپ در خارج کردن این کشور از توافق برجام اشتباه بزرگی بود.» اما اشتباه بزرگتر توسط دولت بایدن صورت گرفت که به برجام باز نگشت و همین اقدام زمینه بسیاری از تنشهای بعدی در منطقه شد.
اما در کنار ناکامیهایی که بایدن در سیاست خارجی داشته، وضعیت جسمانی او و گافها و اظهارات گمراهکنندهاش، به دستاویزی برای تمسخر بایدن توسط ترامپ تبدیل شده و این ابهام را برای رأیدهندگان و حتی طرفداران ایجاد کرده که آیا بایدن ۸۰ ساله میتواند برای دومینبار بهعنوان رئیسجمهور این کشور در کاخ سفید بماند؟ و شاید همین دلایل باشد که برخی دموکراتها به دنبال جایگزین مناسب برای او هستند.
انتهای پیام
نظرات