حمید صادقیشاهنشین در گفت و گو با ایسنا، در خصوص عملکرد تیم ملی هندبال مردان در مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی جهان اظهار کرد: در این مسابقات تیمهای چین و عراق عملکرد بهتری نسبت به مسابقات قبلی خود داشتند و سرمایهگذاری خوبی کرده بودند. تیم کویت توانست سهمیه جهانی بگیرد. حضور در سه مسابقه و رویداد پشت هم (انتخابی المپیک، قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی) در این نتایج مثمرثمر بود. تیم ایران هم در کل عملکرد راضی کنندهای نداشت. تیم ملی ایران همیشه در جمع ۸ تیم برتر آسیا حضور داشته و این موضوع قابل پیش بینی بود. شاید در این دوره میتوانستیم بهترین نتیجه را بگیریم، سهمیه جهانی کسب کنیم و روی سکو برویم اما رقبای ما توانستند از این فرصت استفاده کرده و نتیجه را به نفع خود به پایان ببرند.
کارشناس هندبال افزود: بازیکنان تیم ملی ما همیشه در سطحی یکنواخت از آمادگی فنی نیستند. البته استثنا هم داریم و بعضی بازیکنان همیشه خود را در شرایط عالی حفظ میکنند اما برخی دیگر عملکرد ضعیفی در این دوره از خود نشان دادند. با این شرایط نمیتوانیم ارزیابی صد درصدی از عملکرد بازیکنان ملی داشته باشیم، همین موضوع باعث بهوجود آمدن مشکلاتی برای تیم ملی میشود. به هرحال میتوانستیم در دقایق حساس از موقعیتهای خود به نحو احسن استفاده کنیم ولی عملکرد ضعیف برخی بازیکنان باعث عدم نتیجه شد. ما شاهد ضعف آنان بودیم ولی در مجموع میتوانم بگویم عملکرد کلی بازیکنان قابل قبول بود.
مربی سابق تیم ملی هندبال در پاسخ به این سوال که به نظر شما چرا تیم ملی در دقایق پایانی مقابل خیلی از تیمها شکست میخورد گفت: ما در این دوره از تمامی ظرفیت بازیکنان داخلی و لژیونر خود بهره بردیم، بازیها بسیار پایاپای پیش میرفت و تیمها همه تلاش خود را میکردند. تیم ملی ما هم در نیمه اول بسیاری از دیدارها جلو بود اما در نیمه دوم یا در ۱۰ دقیقه پایانی عقب میافتاد و بازی را واگذار میکرد. عوامل متعددی مثل خستگی روحی و جسمی روی عملکرد بازیکنان تاثیر گذار است. به نظرم در این خصوص باید کادر فنی تدابیری میاندیشید و راهکار مناسبی پیدا میکرد، به هر حال بازیکن از لحاظ بدنی تحلیل میرود و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا بتوانند استراحتی داشته باشند و یا بازیکن دیگری را جایگزین کنند.
صادقی شاهنشین گفت: بهتر است یک روانشناس در کنار تیمهای ملی قرار بگیرد تا بتواند بازیکنان را از لحاظ روحی و روانی اگر مشکلی داشته باشند که مسئله بسیار مهمی است آماده کند و در شرایط ایدهآل قرار دهد.
وی افزود: در دور اول این مسابقات بازی مقابل چین و کره در دقایق پایانی گره خورد. هر چند که ما چین را بردیم اما در نیمه دوم بازی را به آنها واگذار کردیم. در بازی با کره هم تا دقیقه ۲۲ جلو بودیم. بعد بازی مساوی شد، آنها جلو افتادند و ما نتوانستیم بازی را برگردانیم. در دور بعد هم مقابل ژاپن و قطر عملکرد خوب بود اما در دقایق پایانی نتوانستیم بازی را ببریم. شاید خستگی بازیکنان و مسائل دیگر تاثیرگذار باشد و بایستی کادر فنی تدبیراتی میاندیشید. باید بازیکنان کلیدی را برای دقایق پایانی میگذاشتند تا عملکرد بهتری از آنها داشته باشیم. هر چند که اینها تصمیم کادر فنی است و باید به آنها احترام بگذاریم.
کارشناس هندبال در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا حضور مربی خارجی سبب کسب سهمیه المپیک نمیشد، گفت: مطمئنا تیم ملی با داشتن مربیان سطح اول خارجی میتواند رشد بهتری داشته باشد ولی نباید از آن مربی توقع داشت در یک سال اول به نتیجه برسد. باید به او ۴ یا ۵ سال فرصت داد و بازیکن جوان را در اختیارش گذاشت و نتیجه آن را دید. البته مشکل اصلی ما ردههای پایه هستند. مربیان زحمت کش زیادی در کشور داریم که در این بخش با همه کمبودها و سختیها کار میکنند و بازیکنان ملی همه دست پرورده آنها هستند اما به نظرم باید برای تیمهای ملی ردههای پایه مربیان خوب خارجی به خدمت گرفت تا بازیکنان با اصول و نظارت خاص رشد کنند و به تیم ملی بزرگسالان برسند. در این شرایط است که به تیم ملی بزرگسالان کمک خواهد شد و بعد مربی تیم ملی فقط هماهنگی تکنیکی و تاکتیکی و بدنسازی را انجام خواهد داد و زمان را صرف آموزش نخواهد کرد. این اتفاق در قطر، بحرین، ژاپن، کره و چین رخ داد و میبینیم که چقدر پیشرفت کردهاند. با برنامه ریزی طولانی مدت میتوان به موفقیت رسید.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد دیگر هندبال ایران از هندبال آسیا خیلی دور شده گفت: نمیتوان گفت ما فاصله زیادی با آنها گرفتهایم. کشورهای دیگر رشد کردهاند و شاید ما به نوعی به آن مرحله نرسیدهایم. در مسابقات انتخابی المپیک در قطر همه تیمها در بالاترین سطح بودند. چون تنها یک سهمیه توزیع میشد و تیمها همه تمام توان و قوای خود را گذاشتند. در این دوره افت بدنی که در همه بازیکنان بود تیمها را به هم خیلی نزدیک کرده بود و این بهترین فرصت بود تا ما بتوانیم بهترین نتیجه را بگیریم. تیم هایی مثل عراق، چین یا حتی تیم های پایینتر مثل امارات و هنگ کنگ هم در این دوره خوب ظاهر شدند و نشان دادند که رو به پیشرفت هستند. ما هم نباید از قافله عقب بمانیم و باید خود را به این تیمها نزدیک کنیم.
صادقی شاهنشین افزود: برای قهرمانی آسیا پاکدل با وجود هزینههای سرسام آور همه تلاش خود را کرد. اردوها و مسابقات تدارکاتی خوبی در نظر گرفته شد و کادر و ترکیب تیم ملی کامل بود. مربی دروازه بان و دو ماساژور داشتیم و همه چیز مهیا بود. لژیونرها هم کامل در تیم حضور داشتند و تمام کارهای لازم انجام شد و چیزی برای تیم ملی کم گذاشته نشد اما نتیجه خوبی نگرفتیم. امیدوارم بتوانیم در دوره بعدی این مسابقات نتیجه خوبی کسب کنیم.
وی گفت: اکنون زمان خوبی برای دوره بعدی داریم و باید در آن مسابقات بهترین عملکرد را داشته باشیم و از قافله عقب نمانیم. نباید اجازه دهیم تیم ملی در این دو سال تعطیل شود. تیم نباید رها شود و بایستی این دو سال را غنیمت بشماریم. تیم باید با حضور مربی داخلی یا خارجی اردوهای مختلف خوب داخلی و خارجی را پشت سر بگذارد و از این فرصت نهایت استفاده را بکند. این دو سال زمان خوبی است که خود را به حریفان نزدیک کنیم و به سکوهای آسیا و سهمیه جهانی برسیم.
کارشناس هندبال در خصوص افزایش سهمیه هندبال آسیا از ۴ به ۵ تیم گفت: چیزی که من میدانم سهمیه آسیا ۴ تیم بیشتر نبود. فدراسیون جهانی یک وایلد کارت برای تیم نیوزلند در نظر گرفته بود که اگر این تیم در رده پنجم هم قرار می گرفت میتوانست سهمیه جهانی بگیرد اما این تیم حتی از گروهش بالا نیامد. سهمیه آسیا چهار تیم بود. تیم کره جنوبی هم که پنجم شد سهمیه نگرفت. وایلد کارت نیوزلند هم توسط فدراسیون جهانی به بهترین تیم داده خواهد شد. در دورههای قبل این سهمیه به اروپا داده شد. شک دارم این سهمیه به آسیا داده شود.
انتهای پیام
نظرات