• شنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402110704458
  • منبع : پایگاه‌های خبری

پاسکاری زلنسکی میان سیاستمداران غربی

پاسکاری زلنسکی میان سیاستمداران غربی

میزبانی آمریکا در نشست حامیان اوکراین، صرفا اقدامی نمایشی برای ابراز همدردی با کی‌یف به دلیل شکست نهایی در جنگ محسوب می‌شود و قرار نیست پیام‌آور تحولی شگرف در معادلات میدانی باشد!

به گزارش ایسنا،  واشنگتن در حالی میزبان نشست مجازی نشست نمایندگان پنجاه کشور حامی کی‌یف است که وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده پول بیشتری برای کمک به اوکراین در جیب ندارد. این شرایط برای نخستین بار پس از تاسیس یک گروه بین‌المللی حمایت از اوکراین توسط لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا رقم خورده که کشورش بودجه لازم برای تهیه و ارسال موشک‌ها و مهمات مورد نیاز اوکراین را در اختیار ندارد. به عبارت بهتر، میزبانی آمریکا در نشست حامیان اوکراین، صرفا اقدامی نمایشی برای ابراز همدردی با کی‌یف به دلیل شکست نهایی در جنگ محسوب می‌شود و قرار نیست پیام‌آور تحولی شگرف در معادلات میدانی باشد!

پاسکاری زلنسکی در دو سوی آتلانتیک
ایالات متحده برای پر کردن این شکاف و تا زمان تصویب بودجه لازم در کنگره که زمینه ارسال کمک‌های بیشتر تسلیحاتی به اوکراین را فراهم می‌کند به متحدان خود روی آورده تا این‌بار در نشست ماهانه نمایندگان پنجاه عضو گروه بین‌المللی کمک وعده مساعدت‌های بیشتری را دریافت کند. سابرینا سینگ، معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت که جلسه اعضای گروه بین‌المللی کمک به اوکراین بر روی نیازهای بلندمدت متمرکز خواهد بود. اما این کمک بلندمدت، بیشتر معطوف به دوران پساجنگ (جهت بازسازی اوکراین) خواهد بود! ضمن آنکه اکثر کشورهای اروپایی نیز پایان کمک‌های نظامی و مالی خود را به کی‌یف اعلام کرده و حتی نظرسنجی‌های نشان دهنده پایان تاب آوری افکار عمومی اروپا در این معادله است.

نیروهای ارتش اروسیه اخیرا در حملات موشکی گسترده خود «تأسیسات مجتمع نظامی-صنعتی اوکراین» را که در آن موشک، مهمات و دیگر تجهیزات نظامی تولید می‌شد، هدف قرار دادند. این حمله یک روز پس از آن صورت گرفت که مسکو هرگونه توافق میان کی یف و متحدان غربی برای پایان دادن به جنگ تقریبا دو ساله جاری در اوکراین را رد کرده بود. معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته بود که سامانه‌های پدافند هوایی و مهمات همچنان جزو نیازهای اصلی اوکراین برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه به حساب می‌آیند. پنتاگون ۲۷ دسامبر گذشته آخرین بسته کمک نظامی و امنیتی ۲۵۰ میلیون دلاری خود را که شامل گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلی‌متری، موشک‌های ضد هوایی استینگر و سایر اقلام پرتقاضا از سوی کی‌یف بود از انبارهای تسلیحاتی موجود ایالات متحده تامین و برای اوکراین ارسال کرد. ایالات متحده از آن زمان تاکنون قادر به تأمین مهمات بیشتری نبوده است، زیرا پول کافی برای تکمیل و جایگزینی آن ذخایر تمام شده و کنگره هنوز بودجه بیشتری را برای این منظور تأیید نکرده است.

مانعی که به سادگی برطرف نمی‌شود
در حال حاضر بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار کمک در نظر گرفته شده از سوی ایالات متحده برای اوکراین و اسرائیل به دلیل اختلاف نظر میان کنگره و کاخ سفید بر سر دیگر اولویت‌های سیاسی، از جمله امنیت بیشتر مرزهای ایالات متحده و مکزیک، متوقف شده است.

ایالات متحده از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۴۴.۲ میلیارد دلار کمک نظامی و امنیتی در اختیار کی‌یف قرار داده است. بنا به گزارش آسوشیتدپرس، حدود ۲۳.۶ میلیارد دلار از این کمک‌ها به صورت مستقیم از ذخایر نظامی موجود تامین شده و تقریباً ۱۹ میلیارد دلار نیز در قالب قراردادهای نظامی بلندمدت برای سفارش تجهیزات ارسالی هزینه شده است.

زلنسکی بازی را باخته است
صورت مسئله در جنگ اوکراین کاملا مشخص است! رئیس جمهور اوکراین و همراهانش قدرت تغییر موازنه نبرد را از دست داده و حتی حامیان آمریکایی و اروپایی کی‌یف نیز توان استمرار بازی دو ساله اخیر خود را ندارند. زلنسکی تلویحا خطاب به جمهوری‌خواهانی که مانع تصویب این مجموعه کمکی شده‌اند تاخیر ایجاد شده در تصویب این مجموعه کمکی را «تحقق رویاهای پوتین» خواند و گفت: «تنها پوتین و اطرافیانش از اختلافات حل نشده در کنگره آمریکا خوشحالند. انتظار می‌رود رئیس جمهوری اوکراین، همچنان به لابی گری خود با بایدن بر سر جلب کمک‌های مالی آمریکا به کی یف کمک کند.
زلنسکی از ترامپ دعوت کرده که به اوکراین برود و ایده‌اش برای پایان دادن ۲۴ ساعته به جنگ اوکراین را با او در میان بگذارد. ترامپ گفته می‌تواند در عرض ۲۴ ساعت به جنگ روسیه علیه اوکراین پایان دهد. شبکه ۴ تلویزیون بریتانیا در مصاحبه‌ای با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از او پرسید که آیا ترامپ را به اوکراین دعوت می‌کند و زلنسکی پاسخ داد: «با کمال میل! »

ترامپ هم قدرت حل منازعه را ندارد
بصیرت نوشت: دونالد ترامپ که بار دیگر خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ نامزد کرده بارها گفته اگر او رئیس جمهور کنونی آمریکا بود، پوتین به اوکراین حمله نمی‌کرد. او همچنین بارها ادعا کرده که می‌تواند در عرض یک روز جنگ اوکراین و روسیه را خاتمه دهد. زلنسکی در مصاحبه با کانال ۴ بریتانیا با لبخندی خطاب به ترامپ گفت: «اگر شما می‌توانید در عرض ۲۴ ساعت این جنگ را پایان دهید، این دلیل کافی است برای اینکه به اینجا بیایید.»
زلنسکی در ادامه گفت: «کسی چه می‌داند، شاید دونالد ترامپ واقعا یک ایده داشته باشد، یک ایده واقعی، در این صورت او می‌تواند آن را با من در میان بگذارد. چنین ایده‌هایی را نباید برای خود نگه داشت.»

ترامپ البته تاکنون هیچ برنامه و نقشه راهی برای صلح میان روسیه و اوکراین ارائه نداده و تنها تکرار کرده که قادر است این جنگ را پایان دهد. او پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی ایالت آیووا نیز بار دیگر این ادعا را تکرار کرد و گفت از آنجا که او و پوتین «خیلی خوب باهم کنار می‌آیند» اگر او در کاخ سفید بود می‌توانست جلوی حمله روسیه به اوکراین را بگیرد. احتمال دارد ایده سفر ترامپ به کی‌یف برای پایان داد ۲۴ ساعته به جنگ، یک تله تبلیغاتی از سوی حزب دموکرات آمریکا برای اثبات گزافه گویی‌های رئیس‌جمهور سابق آمریکا در عرصه سیاست خارجی باشد. قدرمتیقن تحولات جاری در حوزه روابط بین الملل، شکست اوکراین در جنگ و پرداخت هزینه‌های این شکست توسط آمریکا و دیگر اعضای ناتو خواهد بود. در این میان اساسا اهمیتی ندارد که چه کسی در راس معادلات سیاسی و اجرایی واشنگتن در سال ۲۰۲۴ قرار گیرد و کدام یک از نامزدهای انتخاباتی آمریکا (بایدن یا ترامپ) در کاخ سفید حضور پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha