• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۷:۴۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402110403385
  • خبرنگار : 71463

/بسته اخبار انتخاباتی چهارم بهمن/

از واکنش‌ها به بیانیه انتخاباتی اصلاح‌طلبان تا شایعه رد صلاحیت روحانی

از واکنش‌ها به بیانیه انتخاباتی اصلاح‌طلبان تا شایعه رد صلاحیت روحانی

فرا رسیدن روز ابلاغ اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده خبرگان رهبری از شورای نگهبان به وزارت کشور، شایعه رد صلاحیت حسن روحانی و مصطفی پورمحمدی و تایید کاهش تعرفه تبلیغات تلویزیونی کاندیداها توسط رئیس صدا و سیما از جمله اخبار انتخاباتی امروز - چهارشنبه چهارم بهمن ۱۴۰۲- بودند.

به گزارش ایسنا، امروز و فردا -۴ و ۵ بهمن ۱۴۰۲- مراتب بررسی صلاحیت‌ها به داوطلبان انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به وزارت کشور ابلاغ و بلافاصله اسامی اعلام می‌شود و اسامی نهایی داوطلبان تایید صلاحیت شده هم در روز ۱۹ بهمن اعلام خواهد شد.

داوطلبانی که اعتراض دارند از روز ۶ تا ۸ بهمن به مدت سه روز فرصت اعتراض خواهند داشت و شورای نگهبان هم ۱۰ روز یعنی از ۹ تا ۱۸ بهمن فرصت رسیدگی به این اعتراضات را دارد. همچنین داوطلبان از ۲۵ بهمن تا ۹ اسفند فرصت تبلیغات دارند. از ۲۰ تا ۲۲ بهمن هم فرصتی برای تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری در نظر گرفته شده است.

شایعه رد صلاحیت روحانی و پورمحمدی

پس از اعلام این خبر، سایت حسن روحانی رئیس دولت‌های یازدهم و ودوازدهم و عضو فعلی مجلس خبرگان رهبری مدعی شد که صلاحیت روحانی برای انتخابات دوره ششم خبرگان رد شده است. سایت رسمی حسن روحانی در خبر خود اعلام کرد که «طبق اعلام یکی از مقامات شورای نگهبان، فقهای این شورا صلاحیت حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی برای نامزدی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را تائید نکردند. گفتنی است این موضوع از طریق وزارت کشور نیز به طور رسمی اعلام خواهد شد.»

از واکنش‌ها به بیانیه انتخاباتی اصلاح طلبان تا شایعه رد صلاحیت روحانی
حسن روحانی

پیش از این مطرح شده بود که این احتمال وجود دارد که رئیس‌جمهور سابق به دلیل آنچه ترک فعل گفته شده و تشکیل پرونده در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت شود. البته هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی با تأکید بر این که هنوز نتیجه بررسی صلاحیت کاندیداهای ششمین دوره مجلس خبرگان اعلام نشده است، از رسانه‌ها خواست که از پیش‌بینی و گمانه‌زنی در این زمینه خودداری کنند.

در همین موضوع حمید رسایی فعال سیاسی اصولگرا با بیان این‌که شنیدن خبر رد صلاحیت روحانی با توجه به مستندات، عملکرد و مواضعش اصلا عجیب نبود، نوشت: اگر تایید میشد باید به خیلی چیزها شک می‌کردیم.

با وجود این اظهارات سخنگوی شورای نگهبان، دقایقی بعد در برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر رد صلاحیت مصطفی پورمحمدی دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز، رئیس شورای وحدت اصولگرایان، وزیر کشور دولت اول احمدی‌نژاد و وزیر دادگستری دولت اول روحانی منتشر شد.

تایید کاهش تعرفه تبلیغات تلویزیونی کاندیداها

امروز همچنین پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران از کاهش تعرفه تبلیغات برای داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی به یک چهارم نرخ‌های قبلی خبر داد و گفت: نرخ تعرفه تبلیغات رادیو و تلویزیونی داوطلبان تهرانی ۴۰ میلیون و داوطلبان شهرستانی بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان است.

از واکنش‌ها به بیانیه انتخاباتی اصلاح طلبان تا شایعه رد صلاحیت روحانی
پیمان جبلی

رئیس صدا و سیما همچنین اظهار کرد: از روز شنبه تعرفه‌های انتخابات در صدا و سیما تغییر کرد. سازمان به هیات اجرایی مرکزی انتخابات خبر داد برای کمک به داوطلبان، نرخ‌های قبلی تبلیغات تلویزیونی را به یک‌چهارم قیمت کاهش می‌دهد و همین پیشنهاد به تصویب رسید.

اما دیشب شورای انتخابات حزب مؤتلفه اسلامی با صدور بیانیه‌ای درباره انتخابات مجلس دوازدهم اعلام کرد که اسامی ۲۵۰ نفر از داوطلبان اصلح و صالح را در وقت مقتضی قانونی، اعلام خواهد کرد. در بخشی از بیانیه این تشکل سیاسی اصولگرا آمده است: «از این تعداد حدود ۲۰ نفر مربوط به شهر تهران است که ۱۰ نفر بقیه در مشاوره‌ها با همه فعالان در صحنه انتخابات، اضافه خواهند شد.».

انتخابات در دیگر رسانه‌ها

امروز محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، در گفت‌وگویی ضمن بررسی و تشریح سند راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران در سال ۱۴۰۲، گفت: «به نظر من، تصمیم اخیر جبهه اصلاحات از تصمیم دوره قبلی بهتر است چرا که در برخی از استان‌ها، امکان مشارکت با حضور برخی از چهره‌هایی که در آن حوزه انتخابیه در مسیر رقابت قرار می‌گیرند، اصل انتخابات را معنادار خواهند کرد.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین بیان کرد: « این بیانیه به بن‌بست‌گشایی دلالت می‌کند. در واقع با بیانیه‌ای که صورت تفصیلی ارائه شده و کوتاه نیست، ابعاد مختلف فضای انتخاباتی بررسی شده و تلاش شده اگر بن‌بستی هم وجود داشته باشد را رفع کند و زمینه رقابت و مشارکت را فراهم کند.»

همچنین مسعود پزشکیان نماینده اصلاح‌طلب فعلی مجلس و وزیر بهداشت دولت دوم خاتمی درباره بیانیه انتخاباتی جبهه اصلاحات، تصریح کرد: به نظر من این کار جبهه اصلاحات درست نبود و نباید چنین روندی را به این صورت مطرح می‌کردند.

از واکنش‌ها به بیانیه انتخاباتی اصلاح طلبان تا شایعه رد صلاحیت روحانی
مسعود پزشکیان

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم همچنین بیان کرد: جبهه اصلاحات می‌توانست انتقاد کند، اما اینکه مقام معظم رهبری بگویند شرکت کنید و این‌ها بگویند شرکت نکنید یک نوع تقابل است که کار درستی نیست.

از سوی دیگر محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا که تفکرات اعتدالی دارد، در گفت‌وگویی عنوان کرد: کاملا واضح است که شورای نگهبان تحت فشار افکار عمومی قرار دارد و چه بسا از طرف برخی مقامات کشوری هم این فشار بر آن‌ها وجود داشته باشد، اما اینکه افرادی جدیدی که تأیید شدند می‌توانند شور انتخاباتی ایجاد کنند، ضمن احترام به همه آن افراد به نظرم در میان چهره‌هایی که دیدم، افراد شاخصی نبود.

مهاجری در پاسخ به این سوال که با توجه به آمار موجود از تایید صلاحیت‌شدگان تا چه اندازه سعی شده همه جریانات سیاسی در انتخابات حضور داشته باشند، گفت: اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم اما آنطور که برخی از گروه‌های اصلاح‌طلب حرف می‌زنند، گویا این اتفاق نیفتاده و میزان کاندیداهای آنها حداقلی است.

از طرفی امیر ابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی وابسته به اصولگرایان در گفت‌وگویی با بیان اینکه آماده وحدت با همه گروه‌های اصولگرا هستند، بر سرلیستی محمدباقر قالیباف تاکید کرد.

همچنین دیروز یک مناظره انتخاباتی میان محمود صادقی نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم و سید نظام‌الدین موسوی نماینده اصولگرا و عضو فعلی هیئت رئیسه مجلس یازدهم برگزار شد.

در این مناظره صادقی با انتقاد از اینکه اصلاح‌طلبان تا دقیقه آخر نمی‌دانند کدام فرد داوطلب آنها است، اظهار کرد: اصلاح‌طلبان هنوز اعلام نکردند که لیست می‌دهند یا نه، فقط اصول راهبردی خود را اعلام کرده‌اند و این راهبردها به معنای حضور پای صندوق رای است.

موسوی هم با بیان اینکه اصلاح‌طلبان نگاه کاریکاتوری به انتخابات دارند، گفت: نمی شود هرگاه در انتخابات پیروز شویم آن را بپذیریم و هرگاه نتیجه مطابق میل ما نبود زیر میز بزنیم.

روزنامه‌های امروز از جمله «صبح نو» با تیتری از قول اسماعیل دوستی فعال سیاسی اصلاح‌طلب با عنوان «اصلاح‌طلبان باید در انتخابات شرکت کنند»، «مردم‌سالاری» ارگان حزب مردم‌سالاری با تیتر «راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران»، «همشهری» وابسته به شهرداری تهران در یادداشتی با عنوان «گل به خودی‌های انتخاباتی»، «جام جم» متعلق به صدا و سیما با تیتر «بزرگ‌ترین اقدام تحولی رسانه ملی»، روزنامه‌های اصلاح‌طلب «اعتماد» با تیتر «در صف انتظار خبرگان» با عکسی از حسن روحانی، «همدلی» با تیتر «دست بسته اصلاحات»، «آرمان امروز» با دو تیتر «جزئیات لیست مستقل عارف» و «تخریب روحانی به مشارکت انتخاباتی ضربه می‌زند»، «آرمان ملی» با تیتر «نه به قهر و تحریم انتخابات»، «هم‌میهن» با تیتر «سکوت انتخاباتی اصلاح‌طلبان»، «سازندگی» ارگان حزب کارگزاران با تیتر «با صندوق انتخابات قهر نیستیم اما ...» و سرمقاله‌ای با عنوان «دلایل سردی انتخابات» و روزنامه اصولگرای «جوان» در سرمقاله‌ای با عنوان «راهبرد بندبازی با انتخابات» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداخته‌اند.

اما در روزنامه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان مثل «شرق»، «اطلاعات»، «جمهوری اسلامی»، و روزنامه‌های نزدیک به اصولگرایان مثل «فرهیختگان»، «قدس»، «خراسان»، «رسالت» و «وطن امروز»، روزنامه وابسته به دولت یعنی «ایران» و البته روزنامه‌های «ابرار» و «کیهان» اثری از انتخابات در صفحه اول دیده نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۴:۴۳

آقای روحانی به جای کاندید شدن الان می‌بایست محاکمه میشد،ایشون سرمایه هفتاد میلیون کد بورسی رو نابود کرد ، و زمین و مسکن رو هشت سال تمام ول کرد ،الان این همه گرانی ارثیه ایشون هست