به گزارش ایسنا، بر اساس ارقام طبقه بندی امنیت غذایی یکپارچه یا IPC، کنسرسیومی متشکل از آژانسهای سازمان ملل و گروههای امدادی غیرانتفاعی، از حدود ۶۰۰ هزار نفری که در سراسر جهان با گرسنگی مواجه هستند، ۹۵ درصد اکنون در غزه هستند. این ارقام به گفته این گروه خوشبینانهترین ارزیابی آنها از وضعیت فعلی است.
این در حالی است که الاد گورن، نظامی صهیونیست مسئول هماهنگی کمک به غزه این مساله را به گردن سازمان ملل انداخته و مدعی شده که ظرفیت سازمان ملل برای جمع آوری و توزیع مواد غذایی کم است! او بدون اشاره به شرایط کنونی در نوار غزه و حملات مداوم این رژیم که جان غیرنظامیان را به شدت در خطر انداخته، میگوید: امیدواریم که آنها تنظیمات لازم را انجام دهند، تنظیمات لجستیکی، تا کامیونهای بیشتری دریافت کنند! در غزه گرسنگی وجود ندارد. ۱۲ نانوایی باز است و بازارها در جنوب و شمال منطقه دارای سبزیجات، میوه و نان هستند!
واشنگتنپست در گزارش خود از شرایط کنونی در نوار غزه آورده است، این در حالی است که تقریبا تمامی ارگانهای امدادی سازمان ملل در گزارشهای مداوم خود از نوار غزه بر شدت حملات توسط ارتش رژیم صهیونیستی و تلفات انسانی ناشی از این حملات که حتی بیمارستانها، مساجد و مدارس سازمان ملل و نانواییها را نیز شامل شده تاکید کرده و شرایط انسانی در این باریکه را بسیار وخیم توصیف کرده و نسبت به کمبود دارو و مواد غذایی هشدار دادهاند.
به طور قطع قحطی به تعداد قربانیان که بیشتر آنها زن و کودک هستند، میافزاید.
بر اساس برنامه جهانی غذا، مردم غزه به خامخواری و یا خوردن مواد غیرخوراکی متوسل شده و زبالهها را به عنوان سوخت پخت و پز میسوزانند و حداقل ۱۰ بار در یک دوره ۳۰ روزه گرسنه به رختخواب میروند.
گروه امنیت غذایی گفت: تقریباً همه مردم غزه هر روز وعدههای غذایی خود را حذف میکنند، در حالی که بسیاری از بزرگسالان گرسنه میشوند تا فرزندانشان بتوانند غذا بخورند.
روسای برنامه جهانی غذا، سازمان جهانی بهداشت و یونیسف روز دوشنبه گفتند که دریافت تدارکات کافی به منطقه محصور منوط به باز شدن مسیرهای ورودی جدید و همچنین اجازه ورود کامیونهای بیشتر به بازرسیهای مرزی در هر روز و محدودیتهای کمتر در رفت و آمد امدادگران و تضمین ایمنی برای کسانی است که به کمک دسترسی دارند و توزیع میکنند.
تد چایبان، معاون مدیر اجرایی یونیسف پس از بازدید سه روزه هفته گذشته از این منطقه گفت: «ما در تلاش هستیم تا کمکها را ارسال کنیم تا به اقیانوسی از نیاز پاسخ دهیم. وضعیت از فاجعهبار به فروپاشی نزدیک شده است.»
و در این میان موشه تترو، رئیس اداره هماهنگی و رابط برای غزه که یکی از ارکان ارتش رژیم صهیونیستی است، مدعی است که هیچ محدودیتی در ورود غذا به غزه وجود ندارد!
قبل از جنگ، بسیاری از فلسطینیهای غزه در طول سالهای محاصره و درگیری به کمکها متکی بودند - کوپنهای غذایی ماهانه ۱۰ دلاری یا بستههایی حاوی آرد، روغن، گوشت، محصولات لبنی و غذاهای کنسرو شده. برنامه جهانی غذا در کل سال ۲۰۲۲ به ۳۸۰۵۹۳ نفر با چنین کمکهایی در سراسر غزه و کرانه باختری کمک کرد. اما جنگ این نیاز را تشدید کرده است.
در ماه دسامبر، برنامه جهانی غذا به بیش از ۶۶۵۲۵۰ آواره در غزه با بستههای غذایی کمک کرده. علاوه بر کمک، گزینههای کم دیگری برای غذا در نوار غزه وجود دارد.
بر اساس تحلیل ماهوارهای دانشگاه ایالتی کنت، اوهایو، بمباران و حمله زمینی رژیم صهیونیستی به بیش از یک سوم زمینهای کشاورزی این نوار آسیب رسانده و به تولید طولانی مدت غذا با قطع فصل کاشت آسیب وارد کرده است.
سازمان ملل که بر توزیع کمکها در غزه نظارت دارد، گفته است در دو هفته اول ژانویه، تنها هفت مورد از ۲۹ کمک برنامهریزی شده به مقصد خود در شمال غزه رسیده است. پیش از جنگ، روزانه حدود ۵۰۰ کامیون کالاهای تجاری وارد نوار غزه میشد، علاوه بر آن ۱۰۰ کامیون کمکهای بشردوستانه برای نیازمندان. فلسطینیها و گروههای امدادی میگویند که این نیاز در نتیجه درگیریها اکنون بسیار بیشتر شده است.
«سیندی مککین»، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، در بیانیهای گفت: ما میتوانیم قحطی را از بین ببریم، اما تنها در صورتی که بتوانیم آذوقههای کافی تحویل دهیم و دسترسی ایمن به همه نیازمندان در هر کجا که هستند داشته باشیم. از اسرائیل میخواهیم تا گذرگاههای بیشتر مرزی را به همراه بندر اشدود، باز کند تا کمکهای بیشتری از سراسر جهان ارسال شود.
انتهای پیام
نظرات