آیتالله «سید جمالالدین دینپرور» امروز سه شنبه در آغاز بکار کنفرانس ملی علمی - تخصصی نهج البلاغه که با رویکرد «کار و تولید و و نقش آن در تعالی جامعه» به میزبانی دانشگاه فنی و حرفهای استان و در دانشکده امام علی(ع) این دانشگاه برگزار شد، گفت: برگزاری چنین کنفرانس در یک دانشگاه فنی و حرفهای حکایت از تفکر و اندیشهای متعالی فرهنگ اسلامی و مسئله نهجالبلاغه که دین و دنیا را با کار و تولید و اقتصاد درهم آمیخته و فضایی جدید بهوجود آورده است.
وی تاکید کرد: برگزاری کنفرانسی با موضوع نهج البلاغه در دانشگاهی فنی و حرفهای بیانگر این نکته مهم است که امروز فن و تخصص و حرفه فینفسه نمیتواند کارساز باشد و اگر در این حوزه به مباحثی همچون معنویت و انسانیت و معارف الهی اهتمام نشود، موفقیت حاصل نخواهد شد.
آیت الله دینپور با اشاره به شعاع گسترده زندگی انسانها، تصریح کرد: زندگی تنها خوردن و آشامیدن و پرورش جسم و اندام نیست و باید این فرهنگ دنیای غرب در مورد انسانها تغییر یابد.
به گفته این شاعر و مترجم نهج البلاغه، «انسانیت» گمشدهی دنیای امروز است و نمونه بارز آن را میتوان در سکوت سازمانهای بین المللی و برخی کشورها نسبت به جنایت رژیم صهیونیستی طی یکصد روز گذشته در غزه مشاهده کرد.
وی با بیان این که نهج البلاغه بیانگر این واقعیت است که علم و تجربه و تخصص با انسانیت و بندگی خداوند گره خورده است، گفت: بر همین اساس نیز اقتصاد اسلامی با اقتصاد غیراسلامی دارای یک فرق ماهوی و اساسی است به این نحو که برخلاف اقتصاد غیراسلامی که در مرحله نخست اغنای غریزه ثروتاندوزی و سپس خدمت به مردم به عنوان بهانهای جهت خالی کردن جیب آنها را مدنظر دارد، در اقتصاد اسلامی اول خدمت و کمکرسانی به مردم مورد تاکید است و در وهله بعد نیز امکان کسب ثروت مورد توجه قرار میگیرد.
آیت الله دینپور ضمن تاکید بر اهمیت کار و تولید در عالیترین سطح و درجه خود در کشورهای اسلامی، گفت: کشورهای استعمارگر در گذشته برای درخواب ماندن برخی از کشورهای اسلامی عمدتاً جنبههای دنیاگرایی را محکوم میکردند تا از این طریق ثروتهای ملی آنها را به یغما ببرند، در حالی که فقر در دین مبین اسلام یک امر مشروع نیست و به دوری از آن توصیه شده است.
وی به بیانات امیرالمؤمنین در این خصوص در قصار ۳۱۱ نهجالبلاغه اشاره و عنوان کرد: حضرت علی(ع) فقر را باعث ضایع شدن دین، از کار افتادن عقل و مورد هجمه قرار گرفتن اخلاق و فرهنگ میخوانند لذا یک مسلمان وظیفه دارد برای ایجاد جامعهای متعالی و از بین بردن فقر تلاش کند چنانکه حضرت علی(ع) نیز به آن عمل و اصحاب خود را در این خصوص تبیین میکردند.
رئییس بنیاد بین المللی نهجالبلاغه با خلاف واقع دانستن فقیر بودن حضرت امیر المؤمنین(ع)، آنحضرت را انسانی پرتلاش خواند و افزود: حضرت علی(ع)، انسانی قدرتمند و ثروتمند بودند به طوری که از دسترنج خود یکهزار بنده را خریده و آزاد کردند یا چاههایی را در منطقه حفر و وقف حجاج میکردند که هنوز هم برخی از آنها مورد استفاده هستند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع کارآفرینی و به خدمت گرفتن افراد دیگر برای رونق تولید، گفت: البته کارآفرینان و کارفرمایان باید به مسئولیت خود در قبال کسب ثروت و قدرت نسبت به زیردستان خود و نیازمندان توجه داشته باشند.
وی گفت: در دین مبین اسلامی اسراف در تولید نهی نشده بلکه اشراف در مصرف نکوهیده شده است بنابراین کار و تولید باید در حوزه انسانیت و اعتقاد به خدا مورد توجه قرار گیرد تا بتواند منجر به موفقیت و تعالی انسانها و جامعه شود.
آیت الله دینپرور در پایان نیز خاطرنشان کرد: البته در کتب دیگر دینی غیر از نهج البلاغه در مورد کار و تولید و و نقش آن در تعالی جامعه مطالب خوبی وجود دارد از جمله در کتاب وسایل الشیعه که در آن به قانون کار و تولید پرداخته شده ولی کمتر به آن توجه و در جامعه تبیین شده است که امیدواریم بیشتر به این مقوله پرداخته شود.
گفتنی است، این کنفرانس ملی امروز و فردا سوم و چهارم بهمن ماه در سالن آمفی تئاتر دانشکده امام علی(ع) یزد با هدف مهجوریت زدایی از آموزههای حیات بخش نهج البلاغه و جریان دادن آن آموزهها در همه ابعاد زندگی خصوصا در مبحث مدیریت کار و تولید در حال برگزاریست.
در مجموع ۲۳۰ مقاله در محورهای دهگانه این کنفرانس دریافت شده که از این تعداد ۱۷۰ مقاله پذیرفته شده که در قالب ۷۰ سخنرانی و ۹۰ پوستر ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات