• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402110301763
  • خبرنگار : 50455

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت:

اعتکاف باید شروعی برای تفکر در جوانان و نوجوانان باشد

اعتکاف باید شروعی برای تفکر در جوانان و نوجوانان باشد

ایسنا/قم تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه باید ایام اعتکاف جرقه و شروعی برای تفکر به‌خصوص برای جوانان و نوجوانان باشد، گفت: یکی از حوزه‌های تفکر، مطالعه و تأمل در روش‌ها و شیوه‌های نفوذ شیطان در انسان است؛ باید به این نکته توجه شود که شیطان راه‌های فریب انسان را به‌خوبی بلد است.

آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم بانوی کرامت در دیدار مسئولان ستاد اعتکاف کشور که در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد با گرامیداشت مناسبت‌های ماه رجب و آرزوی پیروزی مسلمانان بر کفار در این ماه مبارک، گفت: خداوند در آیه ۱۹ سوره آل‌عمران می‌فرماید کسانی که در حالات مختلف مخلوقات و چینش و نظم آن‌ها تفکر می‌کنند به این معرفت می‌رسند که خدایا این مخلوقات را باطل نیافریده است و چگونه می‌شد انسان که اشرف مخلوقات است را باطل آفریده باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، وی ایام اعتکاف را وقت خوبی برای تفکر دانست و افزود: هم در قرآن و هم در روایات نسبت به وظیفه و فریضه فکر کردن تأکید شده است و پیامبر (ص) در باب تفکر فرمودند تفکر مایه حیات و زنده‌بودن قلب شخص با بصیرت است؛ همان‌طور که اگر شخص چراغ داشته باشد به برکت نور آن در تاریکی‌ها راه می‌رود و نجات پیدا می‌کند.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه حضرت علی(ع) فرمودند برترین عبادت تفکر است، افزود: همچنین از امیرالمؤمنین (ع) روایت شده که تفکر در امور خیر زمینه‌ساز و بستر وقوع خیر است و همچنین فرمودند اندیشه در عواقب امور انسان را از مهلکه‌ها نجات می‌دهد.

وی تفکر را موجب تحول و تغییر در انسان دانست و گفت: به همین خاطر است که یک‌لحظه تفکر از ۷۰ سال عبادت بهتر است، زیرا می‌تواند سرنوشت انسان را تغییر دهد و کسری‌ها و کمبودها را به یاد انسان آورد.

سعیدی با تأکید بر اینکه باید ایام اعتکاف جرقه و شروعی برای تفکر به‌خصوص برای جوانان و نوجوانان باشد، گفت: یکی از حوزه‌های تفکر، مطالعه و تأمل در روش‌ها و شیوه‌های نفوذ شیطان در انسان است؛ باید به این نکته توجه شود که شیطان راه‌های فریب انسان را به‌خوبی بلد است و از روش‌های نرم و تدریجی برای فریب انسان استفاده می‌کند؛ به تعبیر دیگر شیطان هم حوصله زیادی دارد و هم مهندسی بلد است.

وی بر لزوم تدبیر خادمان اعتکاف برای تأمین خوراک معنوی معتکفین علاوه بر نیازهای مادی آن‌ها تأکید کرد و گفت: اعتکاف فرصتی برای یافتن رزق معنوی است و برای این کار باید لوازمش به‌خوبی فراهم شود تا معتکفین با دست پر از اعتکاف خارج شوند و این به‌صورت مستمر ادامه داشته باشد.

۷ هزار مسجد در کشور اعتکاف برگزار می‌کنند

همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید علیرضا تکیه‌ای، مسئول ستاد اعتکاف کشور در این دیدار  اظهار کرد: اعتکاف عبادت جامع و بی‌نظیر اجتماعی است که قبل از انقلاب مهجور و محدود بود؛ ولی با پیروزی انقلاب به‌صورت خودجوش توسعه یافت و در ادامه با تشکیل ستاد اعتکاف به دستور مقام معظم رهبری رشد پیدا کرد.

اعتکاف باید شروعی برای تفکر در جوانان و نوجوانان باشد

وی با بیان اینکه امروز اعتکاف به معنی واقعی کلمه هم از نظر مناسکی و هم از باب علمی، ادبی و هنری‌اش جهانی است، افزود: در حال حاضر سند راهبردی اعتکاف تدوین شده و در هر استان یک لجنه اعتکافی تشکیل شود و ریاست آن با نماینده، ولی فقیه است و اعضای آن مدیر حوزه علمیه مرکز استان، مدیرکل سازمان تبلیغات، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان و نماینده ستاد اعتکاف باشند.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور با بیان اینکه امسال آموزش‌وپرورش و بسیج مستضعفین هم تقاضا کردند به جمع اعضای ستاد اعتکاف بپیوندند، اضافه کرد: وحدت رویه بین مراکز اعتکافی، ارتقای کیفی مناسک اعتکاف و تداوم ارتباط با معتکفین بعد از اعتکاف از مهم‌ترین راهبردهای ستاد اعتکاف در هر استان است.

وی خیزشی که امسال از ناحیه جوانان برای شرکت در اعتکاف اتفاق افتاده را غیرقابل‌پیش‌بینی دانست و گفت: در استان قم درحالی‌که در سال گذشته ۵ مسجد به اعتکاف دانش‌آموزی اختصاص یافته بود امسال ۱۵ مسجد به دانش‌آموزان اختصاص یافته و جمعیت ۳ هزار و ۵۰۰ نفری از دانش‌آموزان دهه هشتادی در اعتکاف شرکت خواهند کرد.

تکیه‌ای با بیان اینکه در سال گذشته دو سوم جمعیت ۶۰۰ هزار نفری معتکفین در سراسر کشور دهه هشتادی بودند، گفت: مردم کشور ما مردمی معنویت‌گرا و عبادت‌گر هستند و اگر مشکلی مشاهده می‌شود به‌خاطر کوتاهی ما است.

وی با بیان اینکه مساجد مناسب اعتکاف خیلی کم است، افزود: کشور ۶۲ هزار مسجد دارد که پارسال ۶ هزار مسجد در خدمت اعتکاف بودند و امسال ممکن است به بیش از ۷ هزار مسجد برسد.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور با بیان اینکه قم به‌صورت جدی پای‌کار اعتکاف است گفت: سال گذشته در شهر مقدس قم ۳۸ مسجد میزبان ۱۴ هزار معتکف بودند و امسال نیز با وجود بیش از ۴۰ هزار متقاضی اعتکاف ۱۸ هزار نفر پذیرش شدند تا در ۵۰ مسجد مناسک عبادی اعتکاف را انجام دهند.

وی شعار اعتکاف امسال را «اعتکاف معنویت تمدن‌ساز» عنوان کرد و گفت: امسال اعتکاف علاوه بر ایران با همکاری جامعه المصطفی العالمیه در ۱۰۰ کشور دیگر هم برگزار می‌شود.

تکیه‌ای با بیان اینکه مراسم افتتاحیه اعتکاف امسال با زیارت آل یاسین همراه خواهد بود، گفت: برنامه‌هایی از جمله حلقه‌های قرآنی، اخلاقی، معرفتی، خانواده، بیان احکام، مناجات شب و اعمال ام‌داوود در مراسم اعتکاف امسال برگزار شده و در برخی مساجد نیز نماز استسقا خوانده خواهد شد.

وی افزود: در سطح کشور در تمامی مساجد دانشگاهی مراسم اعتکاف برگزار و در دانشگاه‌های قم نیز ۴ مسجد داریم که اعتکاف در همه آن‌ها برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha