• یکشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402110100282
  • خبرنگار : 71963

 معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح خبر داد:

 طراحی طرح جهاد علمی در نیروهای مسلح/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر قطب هوش مصنوعی کشور شد

 طراحی طرح جهاد علمی در نیروهای مسلح/ دانشگاه صنعتی امیرکبیر قطب هوش مصنوعی کشور شد

معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح از طراحی طرح جهاد علمی توسط این ستاد خبر داد و گفت: در حال حاضر ما این طرح را به مجلس بردیم تا برای سال آینده تصویب و اعتبار آن نیز تأمین شود. قرار است درآمدهای آن در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بر اساس سفارش و نیاز نیروهای مسلح هزینه شود.

به گزارش ایسنا، محمد مهدی‌نژاد در مراسم افتتاح مرکز پژوهشی سامانه‌های هوشمند دیجیتال دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با تأکید بر اینکه امروزه دنیا به سمت یک تحول دیجیتالی در حال حرکت است، گفت: این موضوع بسیار مهم است که ما بدانیم بشریت و جامعه چند سال آینده دچار چه تحولی خواهد بود. آنچه که ما از محیط پیرامونی خود می‌فهمیم این است که دنیا به سمت تحول دیجیتالی در حال حرکت است هوش مصنوعی نیز در این جامعه معنا پیدا می‌کند. براین‌اساس ما باید آینده خود را بادقت نظر بیشتری بشناسیم و خودمان را برای این آینده آماده کنیم.
 وی در ادامه تصریح کرد: تحولات علمی و روندهای فناوری در کنار سایر مسائل اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و غیره می‌تواند در شکل‌دهی وضعیت ما در آینده تأثیرگذار باشد. در واقع در دوره هوش مصنوعی باید بدانیم ما چه توانمندی‌ها و قابلیت‌های را باید داشته باشیم تا در آن شرایط لطمه نخوریم.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: ما به‌عنوان نیروهای مسلح در حوزه علمی باید دنبال این باشیم که در این فضای تغییر و تحولات آن امنیت جامع را برای کشور فراهم کنیم به طور طبیعی بحث نظامی در رأس این امر است؛ اما در موارد دیگر تأثیرگذاری‌های دانشگاه‌ها کم نیست. در واقع نقش فناوری‌ها در این دوران را نمی‌شود نادیده گرفت، همچنان که رژیم صهیونیستی در جنگ غزه سه فناوری را مورداستفاده قرار داده است که گلوله‌های هوشمند یکی از این فناوری‌ها است این گلوله‌ها دقت نظامی اصابت را ۴ برابر افزایش داده است.

مهدی‌نژاد خاطرنشان کرد: ما در هوش مصنوعی دنبال این هستیم که نیازهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و دراز مدت را ترسیم و به این نیازها پاسخ بدهیم. طوریکه نیازهای کوتاه مدت با نوعی ابتکارات و تلفیق فناوری‌های بالغ و توسعه یافته به دست می‌آید. اما نیازهای میان مدت و دراز مدت با نگاه، الگوریتم‌ها و بلوغ فناوری‌های جدید قابل‌دستیابی است باید به سمت این فناوری‌ها و نیازها رفت همچنان که رهبر معظم انقلاب تأکید کردند ما باید در مباحث علمی به سمت ناشناخته‌ها برویم.
 معاون ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همچنین در خصوص پژوهش تاکید کردند پژوهش‌ها یا باید ناظر بر نیازمندی‌ها باشد یا اینکه ناظر بر مرجعیت علمی، به طوریکه این دو امر با یکدیگر مغایرت ندارد چرا که وقتی به سمت نیازمندی‌ها حرکت کنیم به این معنی است که ما هم نیازمندی‌های حال را رفع می‌کنیم و هم نیازمندی‌های آتی؛ بنابراین این امر از علوم پایه و نظریات بنیادی شروع می‌شود تا اینکه به علوم کاربردی می‌رسد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر افرادی بسیار با هوش، مستعد و خلاق هستند نباید در امور علمی این افراد را در چارچوب‌های مشخص قرار دهیم بلکه باید به این افراد آزادی عمل بدهیم. مثلاً در بحث هوش مصنوعی و تحول دیجیتال شرایط اینگونه نیست که تصور کنیم اگر ما در برابر این فناوری مقاومت کنیم، اتفاق نخواهد افتاد. بلکه برای حرکت به سمت این امر نیازمند برخی ابزارها هستیم ضمن اینکه باید زیرساخت‌های الکترونیکی و علم داده‌های ما ارتقا یابد.

معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه یادآور شد: ما در خصوص پیشرفت‌های فناوری‌های جدید نگاه راهبردی داریم. این دیدگاه تاکید می‌کند باید پیوند بین دانشگاه‌ها و صنعت برقرار شود. چرا که اگر دانشگاه‌های ما مأموریت‌گرا نشوند و فعالیت‌های پژوهشی آنها مأموریت‌گرا نشود مشخص نیست دستاوردها و نیروی انسانی که توسط این مراکز تربیت می‌شود، چقدر به کشور کمک خواهد کرد.

مهدی‌نژاد با بیان اینکه امنیت کشور زمانی برقرار می‌شود که همه ارکان جامعه به‌درستی کار خود را انجام دهند، تصریح کرد: دانشگاه‌ها باید در جامعه سرحال، علاقمند و انگیزه مند باشند این امر زمانی اتفاق می‌افتد که این مراکز احساس کنند می‌توانند در جامعه مشکلی را حل کنند. این امر در نگاه راهبردی اتفاق می‌افتد.

وی از تدوین سندهای راهبردی توسعه در حوزه‌های مختلف در نیروهای مسلح خبر داد و افزود: این سند تصویب و ابلاغ شده است بر این اساس سند هوش مصنوعی، مواد و فرایندهای ساخت، کوانتوم، زیستی، سایبری و غیره از جمله این سندهایی است که برای افق ۱۰ ساله کشور تدوین و در شورای عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب شده است. > هاشم خانی کارشناس رسانه دانشگاه امیرکبیر: دکتر مهدی‌نژاد افزود: خوشبختانه با ابلاغ رئیس‌جمهور سند هوش مصنوعی در شورای انقلاب‌فرهنگی مورد بررسی قرار می‌گیرد که نسخه اولیه این سند نیز تهیه شده است هم مرکز ملی هوش مصنوعی در معاونت علمی راه‌اندازی شده است و هم اینکه شورای ملی راهبری هوش مصنوعی به وجود آمده است.

مهدی‌نژاد با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد نیازهای نیروهای مسلح نیاز کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: یک پیش‌بینی در مورد اهمیت هوش مصنوعی این است که ۴۰ درصد شغل‌های امروزی با هوش مصنوعی از بین می‌روند؛ بنابراین ما نمی‌توانیم از این نوع فناوری‌ها دور باشیم براین‌اساس به دو دلیل یعنی تربیت نیروی انسانی توانمند و با مهارت بالا و دوم حل مسائلی که امروز و فرداها با آن مواجه هستیم به سمت دانشگاه‌ها می‌رویم.

وی به موضوع مأموریت‌گرایی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این برنامه که بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری و مصوبات شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی اجرایی می‌شود به نظر من باید جدی گرفته شود. براین‌اساس عنوان کردیم دانشگاه‌های مختلف ما در چه حوزه‌هایی برجسته‌اند. در نتیجه هوش مصنوعی را جز مأموریت‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار دادیم و این دانشگاه قطب این علم قرار می‌گیرد.

معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: ما سناریوهایی برای تأمین اعتبار هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نظر گرفتیم اول اینکه دولت ردیفی برای این امر در نظر گرفته است و از اعتبار خود نیز به این امر اختصاص دادیم.

مهدی‌نژاد همچنین از طراحی طرح جهاد علمی در ستاد نیروهای مسلح خبر داد و گفت: در این طرح ۲۵ شیوه همکاری با دانشگاه‌ها پیش‌بینی و پایان‌نامه، رساله، پروژه‌ها، آزمایشگاه‌های مشترک و غیره در نظر گرفته شده است ضمن اینکه با این طرح ارتباط دانشگاه‌ها و صنعت تا ۵ سال آینده شکل می‌گیرد. همچنین در حال حاضر ما این طرح را به مجلس بردیم تا برای سال آینده تصویب و اعتبار آن نیز تأمین شود. قرار است درآمدهای آن در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بر اساس سفارش و نیاز نیروهای مسلح هزینه شود.

انتهای پیام/

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha