• یکشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402110100100
  • خبرنگار : 50040

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان خبر داد

آغاز پویش ملی سلامت با محوریت اطلاع رسانی تغذیه سالم در گیلان

آغاز پویش ملی سلامت با محوریت اطلاع رسانی تغذیه سالم در گیلان

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت برخورداری از تغذیه سالم در سلامت فرد و پیشگیری از بروز بیماری ها از اجرای پویش ملی سلامت با محوریت اطلاع رسانی تغذیه سالم از اول تا ۱۵ بهمن ماه همزمان با سراسر کشور در استان گیلان خبر داد.

دکتر سید محمود رضوانی امروز، اول بهمن ماه در گفت وگو با خبرنگاران، از آغاز پویش ملی سلامت با محوریت اطلاع رسانی تغذیه سالم از ابتدای بهمن ماه در سراسر استان خبر داد و گفت: در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و ترویج تغذیه سالم، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر ساله به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور اقدام می کند که امسال، پویش ملی سلامت - اطلاع رسانی تغذیه سالم - با هدف اطلاع رسانی درباره مصرف نمک تصفیه شده یددار با شعار «انتخاب همه؛ نمک کم اما تصفیه شده یددار» و ارتقای دانش آحاد جامعه درخصوص شیر و لبنیات در راستای افزایش مصرف لبنیات با شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات؛ دوست سلامتی» برگزار می شود.

وی افزود: این پویش با همکاری گروه های درون بخشی و ارگان های بین بخشی در سراسر کشور با اهداف ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد خانواده ها درباره تغذیه سالم، جلب حمایت سیاستگذاران و مسئولان مرتبط در حوزه غذا و تغذیه و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش جامعه و فرهنگ سازی تغذیه صحیح اجرا می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به شعار امسال پویش ملی تغذیه سالم و آگاهی درباره تاثیر نمک در بروز بیماری فشار خون بالا، تصریح کرد: طبق تحقیقات علمی، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و... بر سلامت فرد دارد؛ در حالی که متاسفانه بر اساس برآوردهای موجود، میزان دریافت روزانه نمک در کشور ما دو برابر مقادیر توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

وی کاهش مصرف نمک را یکی از مقرون ‌به ‌صرفه‌ترین اقدامات برای بهبود سلامت و کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر دانست و خاطرنشان کرد: نوع نمک مصرفی نیز در سلامت فرد بسیار اهمیت دارد به همین دلیل وزارت بهداشت طی ۳۰ سال گذشته، بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که می تواند ید مورد نیاز را به بدن برساند، تاکید می کند زیرا ید یک عنصر اساسی برای تولید هورمون های تیروئید و رشد و نمو مغز انسان است و کمبود آن یکی از شایع ترین علل قابل پیشگیری آسیب مغزی در دنیای امروزی است.

رضوانی به موارد مصرف نمک های غیراستاندارد با عناوینی مانند نمک دریا، نمک دریاچه و نمک های رنگی اشاره کرد و گفت: این نمک ها برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است و به دلیل اینکه فاقد ید هستند و از ناخالصی ها و فلزات سنگین برخوردارند، سلامت مردم کشور را به خطر می اندازند.

وی کاهش سرانه مصرف شیر طی سال های گذشته در کشور را هم نگران کننده برشمرد و ادامه داد: طی دهه اخیر، مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است که با پیشنهادهای سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات، فاصله بسیار زیادی دارد.

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان بیان کرد: با توجه به نقش شیر و لبنیات در کاهش خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند پوکی استخوان، سرطان روده بزرگ، فشار خون بالا و دیابت نوع دو، مصرف روزانه شیر و لبنیات بسیار حائز اهمیت است.

وی در پایان با تاکید بر اطلاع رسانی درخصوص پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه و هدایت مردم به الگوی تغذیه سالم، ابراز امیدواری کرد؛ با توجه هر چه بیشتر مردم و مسئولان و مدیران دست اندرکار به تغذیه سالم، بتوانیم نقش موثری در راستای تامین و ارتقای سلامتی مردم ایفا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha