• جمعه / ۲۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402102920589
  • خبرنگار : 50237

استاندار همدان:

نقطه آسیب و پاشنه آشیل کشور مباحث فرهنگی است

نقطه آسیب و پاشنه آشیل کشور مباحث فرهنگی است

ایسنا/همدان استاندار همدان با تاکید بر خلق حماسه‌ای دیگر در یازدهم اسفندماه سال جاری و ناامید کردن دشمن بیشتر از قبل، گفت: اکنون نقطه آسیب و پاشنه آشیل کشور مباحث فرهنگی است که دشمن روی این نقطه دست گذاشته و علاوه بر اینکه می‌خواهد بنیان خانواده را متلاشی کند.

علیرضا قاسمی فرزاد جمعه، ۲۹ دی ماه در دوازدهمین اجلاس مجمع بسیجیان استان همدان با بیان اینکه موضوع همراهی و هماهنگی باید بین دستگاه‌های اجرایی و مردم وجود داشته باشد، اظهار کرد: یک پردیس دانش بنیان برای اولین بار در سطح کشور برای افزایش استفاده از روش‌های دانش بنیان و شیوه‌های نوین در حوزه مسکن و آبرسانی و بهره‌وری ایجاد شده است.


وی با بیان اینکه بسیج و بسیجیان در هر نقطه حضور پیدا می‌کنند مایه خیر و برکت بوده و مشکلات و مسائل را برطرف کرده است، تأکید کرد: جا دارد به طور خاص و ویژه در عرصه جهاد تبیین حضور پیدا کنند.

این مقام مسئول افزود: آموزش و پرورش باید اطلاع رسانی و آگاهی بخشی داشته باشد و در سطح جامعه نیز باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد. اکنون نقطه آسیب و پاشنه آشیل ما مباحث فرهنگی است که دشمن روی این نقطه دست گذاشته است و علاوه بر اینکه می‌خواهد بنیان خانواده را متلاشی کند، قصد دارد بنیان جامعه و تمامیت ارضی را نیز متلاشی کند اما این جمع ارزشمند و فاخر فرهیختگان و نخبگان می‌توانند در سطح جامعه موثر باشند.

استاندار همدان بیان کرد: برای خلق حماسه‌ای دیگر در ۱۱ اسفند ماه باید دست در دست یکدیگر دهیم و جهاد تبیین دستاوردهای این نظام مقدس و الهی بود که کشور را از سیاهی و خاکستر نشینی به اوج قله‌ها کشاند و فتح قله‌های دیگر نیز در پیش است و با خلق حماسه‌ای دیگر برای یک بار دیگر دشمن را مایوس و ناامید خواهیم کرد.

امیر حسین فرشچیان، دانش آموخته معماری اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه با توجه به افزایش تورم در زمینه مسکن در سال‌های گذشته نوع و گونه زیست مردم در سرپناهی به نام آپارتمان‌های مسکونی بی قاعده از هر منظر دارای چالش‌های فراوانی شده است، گفت:  منزوی شدن در بین ساختمان‌های مرتفع در شهرها هرگونه روابط اجتماعی سالم را محدود کرده و ناهنجاری‌های شدید خانوادگی و اجتماعی را پدید آورده است.

فرشچیان با بیان اینکه با انجام طرح زیست شهر نوین مولد در استان همدان می‌توان سرپناهی در شان مردم ایران اسلامی ساخت، اظهار کرد: این طرح مورد نظر و پیشنهادی کارگروه معماری و شهرسازی اسلامی در استان همدان است.

وی تصریح کرد: جامعه هدف این طرح در مبحث سازمان‌های اجرایی شامل اداره کل راه و شهرسازی استان، سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهرداری همدان، انجمن انبوه سازان و سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان در بحث جامعه مصرف کننده مردم و شهروندان و در زمینه سازمان های پژوهشی دانشکده ها و پژوهشکده هستند.

وی با بیان اینکه مردم ایران مستحق شرایط زیست در فضای سکونتی هستند که با شاخصه‌های انسانی آن‌ها از منظر یک فرد ایرانی مسلمان سازگار باشد، افزود: با توجه به افزایش شدید تورم در زمینه مسکن در سال‌های گذشته نوع و گونه زیست مردم در سرپناهی به نام آپارتمان‌های مسکونی بی قاعده از هر منظر دارای چالش‌های فراوانی شده است و آن چه در این نوع زیست وجود ندارد، شأن و منزلت انسان مسلمانان بوده است.


وی خاطرنشان کرد: بحران‌های انسانی حاصل از زیست در شهرهای کنونی در سطح خطر جدی قرار گرفته‌اند و بی‌توجهی متخصصین در این زمینه این سؤال را پدید آورده است که ضریب تاب آوری مردم و جامعه در این خصوص تا چه میزان است؟


این متخصص معماری اسلامی ادامه داد: با بررسی انواع مسکن مهر در ایران و خارج از کشور این موضوع مشاهده شد که اگر فقط سرپناه ایجاد کنیم و موضوعات فرهنگی،اجتماعی و اخلاقی در نظر گرفته نشود معضلاتی شکل می‌گیرد که مدتی در خانواده و بعد از آن در جامعه حس شده‌است و ادامه چنین روندی باعث ایجاد ناهنجاری‌های گسترده در آینده در تمامی حوزه های انسانی به ویژه نارضایتی مردمی خواهد شد.

وی اضافه کرد: تمرکزگرایی و برهم زدن توازن آمایش سرزمین و تخریب محیط زیست، تصدی‌گری دولتی و ایجاد بار مالی سنگین بر دوش دولت‌ها، ناسازگاری با سبک زندگی اسلامی-ایرانی و سوداگری در زمین و مسکن و افزایش فاصله طبقاتی از مهم ترین خطاها در سیاست‌های سکونت‌گاهی و آمایش سرزمین در ایران از دهه ۱۳۴۰ تا کنون بوده است.

وی خانه دار شدن قشر ضعیف و متوسط مردم استان همدان، ایجاد ساختار افقی شهری به جای ساختار عمودی کنونی، ارتقا سطح روابط اجتماعی بین افراد، پاسخ‌دهی بر اساس نیاز سنجی های موجود شرایط زیست انسانی، اشتغال پایدار خانواده‌های ایرانی و ارتباط پایدار با طبیعت را از اهداف این طرح برشمرد و گفت: استقبال عمومی افراد با اقتصاد ضعیف به سمت خانه دار شدن، رشد و ارتقا مبانی اجتماعی بین افراد حاضر در شهر، افزایش روحیه های وحدت اجتماعی برای مدیریت امور شهری به دست خود مردم، توانمند کردن عرصه زیستی با موضوعات کارآفرینی در سطح افراد و خانواده‌ها و مهار تورم توسط صنعت‌های خانگی و نیاز کم به مواد و مصارف بیرون از محیط زیست شهر از پیامدهای مورد انتظار این طرح است.

فرشچیان با بیان اینکه زیست شهر نوین، طرحی برای فضای زیست اجتماعی جدید است که در زمینه معماری و شهرسازی، اشتغال، فرهنگ و اقتصاد، خانواده‌های ایرانی را سرپناه‌دار می‌کند، افزود: طرح اقدام ملی مسکن، عملیات شهرک اکباتانا در استان همدان، توسعه و گسترش شهرستان‌های استان همدان، ردیف قراردادن در پروژه‌های عمرانی و ملی و استقبال عمومی و داوطلبانه کردن بخشی از طرح از راهکارهای پژوهشی و اجرایی این طرح است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha