• پنجشنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1402102820212
  • منبع : مطبوعات

شاه‌کلید اخراج آمریکا از عراق چیست؟

شاه‌کلید اخراج آمریکا از عراق چیست؟

۱۴ دی ماه بود که با انتشار خبر شهادت «ابوتقوی السعیدی» فرمانده تیپ ۱۲ الحشدالشعبی عراق در حمله پهپادی ایالات متحده، مطالبه اخراج نظامیان اشغالگر آمریکایی از خاک همسایه غربی بار دیگر بالا گرفت.

به گزارش ایسنا، همین مسئله سبب شده برخی از نمایندگان پارلمان عراق هم بار دیگر روی مصوبه گذشته خود برای بیرون راندن یانکی‌ها متمرکز شوند. در این مسیر، روز گذشته نیز محمدشیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ائتلاف نظامی ناتو تأکید کرد موضوع خروج نظامیان خارجی از کشورش در دستورکار کابینه وزرا قرار گرفته و آماده اجرایی شدن است.

بهانه‌تراشی‌های امنیتی برای ادامه حضور

ژانویه ۲۰۲۰ نمایندگان مجلس عراق در اقدامی مهم، مصوبه بیرون راندن یانکی‌ها از خاک کشورشان را تصویب کردند، اما در طول چهار سال گذشته این مسئله با سنگ‌اندازی ایالات متحده به‌طور جدی اجرایی نشده است. حال اینکه وعده تازه نخست‌وزیر عراق به واقعیت پیوند بخورد مسئله‌ای مهم است. 

امیر موسوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با قدس در تبیین اتمام‌حجت بغداد با ناتو برای خروج نظامیان ائتلاف آمریکایی از عراق، گفت: در دوره نخست‌وزیری نوری مالکی در سال ۲۰۱۱ تفاهم‌نامه امنیتی میان ایالات متحده آمریکا با عراق منعقد شد که براساس آن، نیروهای آمریکایی تا حدودی از این کشور خارج شدند.
وی با اشاره به حضور دوباره آمریکایی‌ها در عراق پس از حمله داعش به این کشور در سال ۲۰۱۴، افزود: آمریکایی‌ها برای این حضور نیازمند بهانه امنیتی بودند و این امر با برنامه‌ریزی‌های سرویس‌های امنیتی سیا و موساد و برخی کشورهای عرب منطقه صورت گرفت، به‌طوری‌که ۴ ژوئن ۲۰۱۴ داعش با ورود به شهر فلوجه به ترتیب واردشهرهای سامرا، الانبار، نینوا و صلاح‌الدین شد و تا نزدیکی بغداد رسید و این کار تنها با کمک‌های نظامی و امنیتی آمریکا صورت گرفت.

آمریکایی‌ها امنیت ندارند

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل به موضوعی که سال۲۰۱۱ منجر به خروج آمریکا از عراق شد، پرداخت و اظهار کرد: در دوره‌ای که نوری مالکی به‌عنوان نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق حضور داشت از نیروهای مقاومت این کشور حمایت‌هایی انجام می‌داد. در بین سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ حملات مقاومت عراق علیه نیروهای آمریکایی شدت یافته بود و همین امر سبب خروج فوری آن‌ها از عراق شد.
موسوی به حملات مکرر نیروهای الحشدالشعبی عراق علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا از زمان عملیات طوفان الاقصی پرداخت و در ادامه بیان کرد: در سه ماه گذشته بیش از ۱۳۷ مورد حمله موشکی و پهپادی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق صورت گرفته که بیشتر این حملات به پایگاه راهبردی ارتش تروریستی ایالات متحده در پایگاه عین‌الاسد در استان الانبار، پایگاه حریر در منطقه شقلاوه واقع در فاصله ۷۵ کیلومتری شرق شهر اربیل و بزرگ‌ترین پایگاه آمریکا در منطقه التنف سوریه بوده است.
وی تصریح کرد: در سه هفته اخیر پس از حمله آمریکایی‌ها به پادگان نیروهای الحشدالشعبی و شهادت ابوتقوی، معاون کمربند امنیتی عراق در بسیج مردمی، حملات مقاومت به‌صورت روزانه سه تا چهار مرتبه علیه مواضع آمریکایی‌ها صورت می‌گیرد. شرایط سربازان آمریکایی در عراق نسبت به گذشته سخت شده است. امروز آن‌ها از ترس مردم در خیابان‌های عراق حضور ندارند. سربازان آمریکایی در پادگان‌ها زندانی هستند و حتی گشت‌های آن‌ها به‌صورت هوایی و از طریق بالگردها انجام می‌گیرد.

مقاومت؛ اهرم فشار عراقی‌ها
او در پاسخ به این پرسش که آیا دولت مرکزی عراق قدرت و ابزار لازم را برای اخراج سربازان آمریکایی در اختیار دارد، افزود: بغداد توان و ابزاری برای اخراج سربازان آمریکایی از عراق ندارد و تنها ابزار دولت و ملت عراق، سلاح مقاومت و بسیج مردمی این کشور است. 
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به دیدار نخست‌وزیر عراق با دبیرکل ائتلاف نظامی ناتو در حاشیه برگزاری 
پنجاه و چهارمین دوره اجلاس داووس، گفت: استولتنبرگ درخواست برنامه‌ریزی و تهیه جدول زمانی برای خروج نظامیان این ائتلاف به‌خصوص سربازان آمریکایی را داشت که البته در دو بازه زمانی ۶ماهه و سه ساله صحبت‌هایی از قبل انجام شده بود، ولی باتوجه به فشار نیروهای مقاومت علیه پایگاه‌های آمریکایی زمان خروج کمتر از یک سال خواهد بود. 
موسوی به پیام حمله موشکی جمهوری اسلامی به پایگاه‌های تروریستی داعش و مقر موساد در عراق و سوریه هم پرداخت و افزود: آمریکا برای بقا در عراق و منطقه نیازمند رویارویی مستقیم با ایران است، اما این کشور توان مقابله با جمهوری اسلامی را ندارد، به‌طوری‌که تنها یکی از موشک‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نزدیکی سفارت آمریکا برخورد کرد و این پیام روشنی برای دخالت آن‌ها در منطقه است. ایران هرگاه اراده کند می‌تواند آمریکا را زیر فشار قرار دهد و همین راهبرد به‌زودی اخراج اشغالگران از عراق را رقم خواهد زد و خروج واشنگتن به‌معنی پایان همیشگی حضور در منطقه به‌خصوص در سوریه است. 

۷ اکتبر و افزایش انزجار از یانکی‌ها

امیر مسروری، رئیس اندیشکده مطالعات جهان اسلام اما درباره اخراج نظامیان آمریکایی از عراق معتقد است: پس از شهادت سردار سلیمانی، دولت عراق طرحی مبنی بر اخراج آمریکایی‌ها از این کشور را مطرح کرد، اما این مسئله تنها یک وعده بدون پشتوانه از سوی عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر پیشین عراق بود.
وی تصریح کرد: عبدالمهدی برای اینکه عراق صحنه درگیری میان واشنگتن و تهران نباشد موضوع اخراج نظامیان آمریکایی را بیان کرد، این در حالی است که امروز دولت السودانی با پشتوانه جبهه مقاومت درصدد اخراج یانکی‌ها از عراق است.
او در ادامه اظهار کرد: امروز مردم عراق خواستار حضور آمریکایی‌ها در این کشور نیستند و حتی پس از عملیات هفتم اکتبر، تنفر و انزجار آن‌ها به دلیل حمایت‌های واشنگتن از تل‌آویو در جنگ غزه افزایش یافته است. اراده مردمی مهم‌ترین ابزار اخراج سربازان آمریکایی از عراق محسوب می‌شود.
رئیس اندیشکده مطالعات جهان اسلام با اشاره به نقش مقاومت عراق در برابر آمریکایی‌ها در سال‌های اخیر، گفت: امروز محور مقاومت در منطقه و نیروهای بسیج مردمی عراق بیشترین نقش را در اخراج آمریکایی‌ها ایفا می‌کنند و حتی جریان‌های مقاومت در پارلمان این کشور نفوذ خوبی در میان سیاستمداران عراق دارند؛ آینده عراق بدون حضور نیروهای فرامنطقه‌ای و به دست مردم رقم می‌خورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha