به گزارش ایسنا، محمد اشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبهای با شبکه ماهوارهای «On» مصر اظهار کرد: هر کسی که از حق وتو علیه توقف جنگ در نوار غزه استفاده میکند، شریک جنایات است و آنها بخشی از این اتفاقات هستند.
اشتیه گفت: جنگ اسرائیل اساسا علیه ملت فلسطین متمرکز شده و علیه نوار غزه شدید است. در آنجا ۱.۶ میلیون فلسطینی در منطقهای بسیار کوچک یعنی رفح گردآوری شدند. آنها را گرسنه نگه داشتهاند و آب و برق هم قطع است.
نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: با گذشت ۱۰۰ روز ماشین جنگ اسرائیل به کشتار ادامه میدهد. کشورهایی وجود دارند که در جنگ علیه مردم فلسطین شرکت دارند؛ کسی که با آتشبس مخالفت کرده و سلاح میدهد و اسرائیل را محکوم نمیکند، در جنایات این جنگ شریک است.
او ادامه داد: چگونگی روز بعد از جنگ علیه غزه سوالهای بسیار و پاسخهای اندکی را با خود همراه داشته و به پاسخ بسیاری از این سوالها بستگی دارد؛ اولین سوال این است که حضور نظامی در غزه تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟
اشتیه در ادامه گفت: تنها موضوع قطعی این است که نتانیاهو و کابینهاش میخواهند جنگ را تا جایی که میتواند طولانی کنند چراکه پایان جنگ به معنای پایان آنهاست، بهویژه که اسرائیل از کنترل یا الحاق برخی مناطق تحت عنوان مناطق حائل صحبت میکند.
نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن ابراز مخالفت خود با برخی سناریوها برای نوار غزه از جمله قرار گرفتن آن تحت قیمومیت بینالمللی یا سازمان ملل و یا اینکه یک نیروی عربی و کشورهای عربی در آنجا حضور داشته باشند، گفت: عبد الفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر گفت که «ما آماده کمک به هر چیزی هستیم که فلسطین بخواهد اما هرگز جایگزینی برای رهبری فلسطین و تشکیلات ملی فلسطین نخواهیم بود.» عبدالله دوم، پادشاه اردن هم این مساله را تایید کرد.
این مسوول فلسطینی گفت: وضعیت پسا جنگ به توافقی فلسطینی نیاز دارد و فردای جنگ باید همراه با راهحلی فراگیر برای تمامی مناطق فلسطینی باشد.
او افزود: اتحاد در تصمیمگیری فلسطین امروز بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد، ما در این شرایط به توافقی فلسطینی نیاز داریم زیرا عرصه فلسطین به تقویت اتحاد نیاز دارد و زمانی که ما از فردای جنگ صحبت میکنیم، در مورد کرانه باختری چگونه است؟ فردای جنگ باید برای همه مناطق فلسطینی بر اساس افقی سیاسی باشد که به اشغالگری پایان داده و شامل جدول زمانی برای عقبنشینی اشغالگران از مناطقی باشد که در سال ۱۹۶۷ اشغال کرده و سازمان ملل نیز باید در این مساله شرکت داشته باشد چراکه عرصه سیاسی از خلاء رنج میبرد.
همچنین نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد: آنها میخواهند راهحلی برای تمامی مناطق فلسطینی در روز بعد از جنگ وجود داشته باشد، اما صادقانه بگویم آنچه ما را نگران میکند در درجه اول امروز است نه فردا و ما امروز بر توقف جنگ متمرکز هستیم و بعد از آن نگاه ما به فردای جنگ خواهد بود.
این مسوول فلسطینی تصریح کرد: آنچه ما امروز نیاز داریم، پایان این وضعیت فاجعهبار مجرمانه و تکرار نشدن دوباره این کشتارها از راه ایجاد افقی سیاسی به رهبری جهان است. در نوار غزه حدود ۳۸ هزار کارمند فلسطینی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین وجود دارد که ۱۹ هزار تن از آنها نیروهای امنیتی و ۱۸ هزار تن از آنها کارمندان غیرنظامی در وزارتخانههای مختلف هستند. همه میدانند که پاسپورتها و گواهیهای تولد و قبضهای آب از رامالله صادر میشود و ما صورتحساب برق را میپردازیم و ما مسوول زیرساختها هستیم و در عمل ما از سال ۲۰۰۷ تا امروز از نوار غزه خارج نشدیم.
نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی اکنون در دادگاه بینالمللی دادگستری در برابر جهانیان به عنوان متهم ایستاده، تاکید کرد: اسرائیل هنوز میخواهد فلسطینیها را به مصر یا برخی کشورهای آفریقایی کوچ دهد و آنها این طرح را به مصر و اردن ارائه کردند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از حملات وحشیانه و مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که تعداد شهدای فلسطینی به بیش از ۲۴ هزار و ۲۸۵ تن و زخمیها به بیش از ۶۱ هزار و ۱۵۴ تن رسیده است. در آخرین آماری هم که ارتش رژیم اشغالگر در سایت خود منتشر کرد، ۵۲۵ افسر و سرباز آن از زمان آغاز عملیات فلسطینی طوفانالاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به هلاکت رسیدند.
انتهای پیام
نظرات