سعید روزی در حاشیه سفر به کاشمر و دیدار با جمعی از هنرمندان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اگرچه قبلاً اعلام میشد از ۳۷ دشت خراسان رضوی ۳۴ دشت در دهه ۴۰ ممنوعه اعلام شده است اما وضعیت آب اکنون اصلاً خوب نیست.
وی وضعیت منابع آبی کاشمر را خوب ندانست و افزود: تابستان گذشته حدود ۷۰۰ روستا در خراسان رضوی را با تانکر آبرسانی کردیم که برخی از آنها مربوط به منطقه ترشیز بوده است.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه برای فرهنگسازی به تمامی جشنوارهها، تبلیغات سطح شهر، خانهها، آداب و رسومها و... ورود کردهایم، بیان کرد: تا وقتی که هر فرد خودش احساس مسئولیت در قبال آب نداشته باشد وضعیت ما بدتر میشود.
وی با اعلام اینکه سالیانه در خراسان رضوی به اندازه ۱۰۰ حلقه چاهی که بخواهیم حفر کنیم اضافه آب برداشت میکنیم، گفت: مشارکت عمومی میتواند در صرفهجویی مصرف آب به عنوان یکی از عوامل اصلی موفقیت در مدیریت منابع آبی نقش بسزایی داشته باشد.
روزی با بیان اینکه در راستای فرهنگسازی اولین جشنواره نغمههای آب را در هفت شهر شرق خراسان رضوی آغاز نمودهایم، افزود: بیش از این باید به وضعیت آب توجه داشت، اقلیم خشک و نیمه خشک و کاهش بارندگیها، خراسان رضوی را با چالش خشکسالی جدی مواجه کرده و در یکی دو دهه اخیر زنگ بحران بیآبی به صدا درآمده است.
وی تأکید کرد: معتقدیم هر کجا که هنر، هنرمند و انسان فرهیخته باشد مشکل نخواهیم داشت ولی هر کجا که علم، هنر، ادب و انسانهای فرهیخته نباشند مشکلات حتی از قبل بیشتر خواهد شد.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی وضعیت خراسان رضوی را با توجه به اقلیم خشک و کویری آن بحرانیتر از سایر مناطق دانست و گفت: هم اینک از ۳۷ دشت استان، وضعیت ۳۴ دشت بحرانی است و سطح آب زیرزمینی آن افت کرده است.
وی آموزش را پایه و رکن اصلی در بحث مدیریت بهینه آب دانست و تصریح کرد: تنها راه نجات از بحران کم آبی بحث مدیریت مصرف و استفاده بهینه از منابع موجود است.
روزی گفت: آبفای خراسان رضوی از هر برنامه هنری که با محوریت آب برگزار شود قطعاً حمایت خواهد کرد، حتی اگر در سطح ملی نیز باشد حمایتهای لازم صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات