به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اظهارات تلویزیونی خود را یک روز پس از موافقت سوئیس برای میزبانی از یک نشست جهانی به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین بیان کرد.
پوتین «به اصطلاح فرمولهای صلح» را که در غرب و اوکراین مورد بحث قرار میگیرد و آنچه را که «خواستههای بازدارنده» آن میخواند، رد کرد.
او گفت: «خب، اگر آنها نمیخواهند مذاکره کنند، خب نکنند!»
رئیسجمهور روسیه افزود: «اکنون کاملا آشکار است، نه تنها ضد حمله (اوکراین) شکست خورده، بلکه ابتکار عمل کاملا در دست نیروهای مسلح روسیه است. در صورت ادامه این وضع، دولت اوکراین ممکن است ضربه جبرانناپذیر و بسیار جدی را متحمل شود.»
به گزارش رویترز، اظهارات پوتین در مورد روند جنگ در ماههای اخیر با شکست ضدحمله اوکراین در به دست آوردن هرگونه دستاورد قابل توجهی علیه نیروهای روسی که به خوبی مستقر شدهاند، به طور فزایندهای مطمئن و مصمم شده است. روسیه در حال حاضر ۱۷.۵ درصد از خاک اوکراین را در اختیار دارد.
پوتین گفت که صحبت از مذاکره «تلاشی برای ایجاد انگیزه در ما برای کنار گذاشتن دستاوردهایی است که در یک سال و نیم گذشته به دست آوردهایم. اما این غیرممکن است و همه میدانند که این غیرممکن است.»
فرمول صلح ارائه شده توسط زلنسکی، خواستار احیای تمامیت ارضی اوکراین، توقف درگیریها و خروج نیروهای روسیه و دیگر موارد است. روسیه هم میگوید هر مذاکرهای باید «واقعیتهای جدید» ایجاد شده توسط نیروهایش در میدان نبرد را در نظر بگیرد.
«ضد حمله کاملا شکست خورده»
به گزارش راشا تودی، ولادیمیر پوتین سهشنبه در جریان همایش «میهن کوچک - قدرت روسیه» در مسکو گفت که ضدحمله اوکراین که سر و صدای زیادی از قبل داشت و تبلیغ زیادی برای آن میشد، اکنون «کاملا شکست خورده است.»
پوتین خاطرنشان کرد که رئیس تیم مذاکرهکننده اوکراینی که در ماههای ابتدایی مناقشه در مذاکرات صلح با روسیه شرکت داشت، اخیرا اعتراف کرده که کییف در مقطعی آماده دستیابی به توافق با مسکو است. با این حال، پس از دیدار بوریس جانسون، نخستوزیر وقت انگلیس، مقامات اوکراین متقاعد شدند که توافق با روسیه را متوقف کنند و به جنگ ادامه دهند.
رئیسجمهور روسیه با طرح این پرسش که «آیا آنها احمق نیستند؟» افزود که اگر اوکراین جانسون را نادیده میگرفت، در این صورت خیلی وقت پیش جنگ به پایان رسیده بود. رهبر روسیه گفت: «این فقط یک بار دیگر ثابت میکند که آنها افراد مستقلی نیستند.»
پوتین در ادامه گفت که حملات اخیر کییف به غیرنظامیان روسیه تلاشی برای منحرف کردن ذهن مردم خود و حامیان غربیاش از «شکست کامل و مطلق به اصطلاح ضدحمله آنها» است که گفته میشود قصدش این بوده که نیروهای روسیه را به مرزهای سال ۱۹۹۱ اوکراین بازگرداند.
پوتین با این استدلال که رهبری کییف به طور کامل مسئول این وضعیت است که پیامد مستقیم سیاستها و تصمیمهای آنهاست، گفت: «اگر اوضاع به همین منوال پیش برود، ممکن است به کشور اوکراین ضربهای جبرانناپذیر و بسیار جدی وارد شود. غرب با فریب دادن کییف با چشمانداز عضویت در ناتو، مناقشه بین روسیه و اوکراین را تحریک کرد. این اقدام وضعیت امنیتی این قاره را به شدت تغییر داد.»
«جنگ ۲۰۰۸ آغاز شد»
او در صحبت با رهبران جامعه محلی از سراسر روسیه افزود، بنبست فعلی نه در سال ۲۰۲۲ بلکه در سال ۲۰۰۸ آغاز شد. پوتین سپس به یک رئیسجمهور سابق چک اشاره کرد که به گفته وی، اخیرا اعتراف کرده که جنگ میان کییف و مسکو در تابستان ۲۰۰۸ و زمانی که این بلوک به رهبری ایالات متحده تصمیم گرفت «درهای خود را به روی اوکراین و گرجستان باز کند» آغاز شد.
رئیسجمهور روسیه اظهار داشت که تصمیم ناتو در سال ۲۰۰۸ «وضعیت در شرق اروپا را به شدت تغییر داد.» پوتین همچنین خاطرنشان کرد که وقتی اوکراین در اوایل دهه ۱۹۹۰ به یک کشور مستقل تبدیل شد، بیطرفی خود را اعلام کرد.
«در انتخابات آمریکا تقلب شد»
رئیسجمهور روسیه که بار دیگر برای یک دوره شش ساله جدید نامزد انتخابات شده است، سهشنبه گفت که در انتخابات قبلی ایالات متحده از طریق رایگیری پستی تقلب شد.
پوتین بدون اینکه توضیحات بیشتری بدهد، گفت: «در ایالات متحده، انتخابات قبلی از طریق رایگیری پستی تقلب شد... آنها برگههای رای را به قیمت ۱۰ دلار میخریدند، آنها را پر میکردند و بدون نظارت ناظران در صندوقهای پستی میانداختند و تمام.»
اظهارات پوتین در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بهویژه انتخابات قبلی در ۲۰۲۰ که جنجالآفرین شد، در شرایطی مطرح میشود که امسال در ۲۰۲۴ هم آمریکا انتخابات در پیش دارد و به احتمال زیاد، بار دیگر دونالد ترامپ به مصاف جو بایدن میرود.
در ۲۰۲۰، ترامپ که رئیسجمهوری وقت بود، مدعی شد دموکراتها در انتخابات کارشکنی کردهاند و تقلب رخ داده است؛ اتهامی که بایدن دموکرات رد کرد و در نهایت به ریاست جمهوری رسید. ترامپ صرفا یک دوره چهار ساله رئیسجمهور شده و امسال دوباره نامزد انتخابات است و نظرسنجیها از پیشتازی او در میان جمهوریخواهان و همچنین پیشتازی نسبت به بایدن حکایت دارند.
انتهای پیام
نظرات