• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402102719164
  • خبرنگار : 50212

یک مسئول عنوان کرد:

مدیریت منابع آبی ساوه نیازمند سناریوهای بدبینانه و سختگیرانه

مدیریت منابع آبی ساوه نیازمند سناریوهای بدبینانه و سختگیرانه

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی با تاکید بر اینکه بارندگی‌های سال آبی نتوانسته بار سنگین تنش آبی و بحران در دشت ساوه را کاهش دهد، گفت: حتما باید سناریوهای بدبینانه برای تامین و مدیریت منابع آبی در نظر گرفت.

عزت‌اله آمری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه منابع آبی نقش محوری در مصارف شرب، کشاورزی و صنعتی شهرستان ساوه دارند، اظهار کرد: این شهرستان یکی از نقاط بحرانی در حوزه آب محسوب شده و ناگزیر به اعمال تصمیمات سختگیرانه در مصارف شرب، صنعتی و کشاورزی آن هستیم.

وی در خصوص تامین آب برای مصارف شرب ساوه بیان کرد: تامین نیاز آبی این شهرستان برای مصارف شرب منوط به بهره برداری طرح انتقال آب سهم ساوه از سدکوچری است که به دلیل بحرانی شدن منابع آبی، از سوی مقام عالی وزارت نیرو به عنوان یک طرح اضطراری تصویب شده و امیدواریم با تخصیص منابع اعتباری از سوی وزارت نیرو توسط قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار پروژه، در کوتاهترین زمان ممکن اجرا شود و به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: به جهت برون رفت از شرایط اضطراری حاکم بر منابع آبی ساوه و در راستای پیشگیری از هرگونه برنامه سختگیرانه در مصارف شرب، قرار است طرح اضطراری حفر ۱۹ حلقه چاه جدید به همراه اصلاح شبکه‌های آبرسانی با مشارکت شرکت آبفای مرکزی به اجرا درآید تا در فصل تابستان و در صورت تداوم شرایط فعلی به دلیل محدودیت در تخصیص آب از سد الغدیر متاثر که ناشی از کاهش تراز آبی آن در نتیجه کاهش میزان بارندگی‌هاست، دچار مشکل یا احیانا جیره بندی آب شرب نشویم.

آمری بیان کرد: براساس تصمیمی که از سوی وزارت نیرو اتخاذ شده است منابع آبی سدهایی که در سراسر کشور در شرایط بحرانی قرار دارند، حفظ و از این منابع آبی بهره برداری نمی شود تا به عنوان یک ظرفیت آبی اضطراری در فصل تابستان مورد استفاده قرار گیرد. در سد ساوه نیز قرار است تا پایان بهمن ماه امسال تخصیص آب از سدالغدیر مسدود شود و  آب موجود ذخیره شده در دریاچه سد برای شرایط اضطراری تابستان سال آینده در نظر گرفته شود.

وی در خصوص تامین نیاز آب بخش کشاورزی نیز گفت: طبیعی است که در بخش کشاورزی نیز باید اقدامات سختگیرانه برای مدیریت منابع آبی اتخاذ شود. در ساوه به دلیل شرایط اقلیمی و دمای هوا در اغلب ماه های سال چاه‌های کشاورزی روشن است و از منابع آبی زیرزمینی بهره‌برداری می‌شود و در برخی مواقع در ۱۲ ماه سال چاه‌های کشاوزی فعال هستند.

آمری با اشاره به تصمیم وزارت نیرو در حوزه ناترازی آب و برق در کشور گفت: به همین منظور سامانه‌ای از سال قبل راه‌اندازی شده است تا برق مصرفی و آب برداشتی از چاه کنترل شود.

وی ادامه داد: بدیهی است که چاه هایی که برق بیشتری مصرف کرده باشند، آب بیشتری مصرف کرده‌اند و چون کنتورهای شرکت توزیع برق کنترل پذیر است به طور اتوماتیک برق آنها قطع خواهد شد. البته توصیه می‌شود که انشعابات دیگری که برای مصارف دیگر به انشعاب برق چاه متصل هستند تفکیک شود تا بهره‌برداران با قطعی برق دیگر مصارف مواجه نشوند.

وی از کشاورزان خواست تا همکاری لازم را در مدیریت مصرف برق بعمل آورند و گفت: بهره‌برداران کشاورزی چنانچه مدیریت مصرف را اعمال نکنند این احتمال وجود دارد که در مصرف برق با محدویتی که اعمال شده مواجه شده و دچار مشکل شوند. بنابراین از روشن کردن چاه‌ها در مقاطعی از سال که ضروری نیست اجتناب شود.

این مقام مسئول در شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در خصوص رعایت الگوی کشت و پرهیز از کشت محصولات آب‌بر گفت: از نظر شرعی، عرفی و اخلاقی کشت محصولات جالیزی نظیر هندوانه، طالبی، خربزه، صیفی جات و سایر محصولات آب‌بر در شرایطی که وضعیت دشت ساوه بحرانی است جایز نیست و باید به شدت پرهیز کنند چرا که شرایطی در این شهرستان بوجود آمده که تامین آب برای مصارف شرب نیز با چالش مواجه شده است و نباید به سمت کشت‌های با نیاز آبی بالا روی آورد.

وی همچنین خواستار پرهیز از استقرار صنایع آب‌بر در ساوه و زرندیه شد و افزود: به هیچ وجه به صنایع آب‌بر، در خارج از شهرک‌های صنعتی آب تخصیص داده نمی‌شود و نباید در داخل شهرک‌های صنعتی نیز صنایع آب‌بر مستقر شوند ولی متاسفانه صنایع فولاد در برخی شهرک‌های صنعتی این منطقه شروع به فعالیت کرده‌اند که باید شرکت شهرک های صنعتی از تخصیص آب به این صنایع خودداری کند.

وی به بازچرخانی پساب تولیدی در صنایع ساوه و زرندیه برای تامین آب مورد نیاز صنعت اشاره کرد و گفت: تصفیه خانه فاضلاب ساوه یکی از تصفیه‌خانه های مدرن و پیشرفته است که ۸۰ لیتر بر ثانیه خروجی آب دارد و پساب با کیفیت تولیدی آن، قابل مصرف در بخش صنعت است.

آمری با تاکید بر اینکه شهر صنعتی کاوه و کارخانجات نورد و لوله و صنایع فولادی و آب‌بر ساوه باید فشار را از روی منابع آبی زیرزمینی بردارند، گفت: بهره برداری از پساب تولیدی تصفیه خانه آب ساوه در حوزه صنعت و آزادکردن آبی که در حال حاضر صنایع در اختیار دارند و اختصاص آن به مصارف شرب، بخشی از تنش آبی این منطقه را کاهش خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۷ ۱۴:۱۹

وقتی تو استان های کویری صنایع پر مصرف آب مثل فولاد و پتروشیمی و نیروگاه ساخته میشه انتظار نداشته باشید دچار خشکسالی نشیم. تمام آب های زیر زمینی رو خشک کردید.