در این تجمع برخی از افراد پلاکاردهایی که مشخص کننده نوع مطالبات آنان بود در دست داشتند که تأکید بر پرداخت مطالبات ۱۷ ساله آنان داشت. از آنجا که بحث پیگیری رفع مشکلات این کارخانه در سفر دوم آیتالله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به استان فارس دنبال شد، به سراغ مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس رفتیم تا جزئیات بیشتری از این ماجرا را بشنویم که چرا تاکنون مطالبات این افراد پرداخت نشده است.
مرتضی شریفی در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: بحث پرداخت مطالبات بازنشستگان کارخانه راه دور ایران چندین سال است که در استان فارس مطرح است که از روزی که ایمانیه، استاندار فارس بر روی کار آمدند به صورت جدی پیگیر مباحث و مطالبات این افراد بودهاند و نقطه عطف آن هم تفاهمنامهای بود که در سفر دوم ریاست جمهوری به استان فارس منعقد شد تا برای احیای این کارخانه کنسرسیوم تشکیل شود و دستگاههای مختلفی هم عضو آن هستند.
وی با بیان اینکه بعد از این تفاهمنامه جلسات هماهنگی مرتب هم در تهران و هم در شیراز برگزار شده و میشود و همچنان امورات آن از طریق استانداری فارس در حال پیگیری است، افزود: آنقدر پیگیری کار و رفع مشکلات کارخانه مخابراتی راه دور ایران برای استان فارس مهم است که یک کارشناس مستقل در استانداری فارس مأمور به پیگیری امورات آنها شده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی هم در این قضیه هم پیگیر و هم حامی است، گفت: از زمانی که شیخنیا معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز بر روی کار آمدهاند، پیگیری امورات و مشکلات کارخانه مخابراتی راه دور ایران جزو اولویتهای کاری این معاونت شده است و دائماً جلسات آن با اعضای کنسرسیوم و دستگاههای متولی برگزار میشود.
شریفی بیان کرد: هفته قبل استاندار فارس جلسهای در نهاد ریاست جمهوری پیرامون رفع مشکل کارخانه ITI داشتند و با بانک ملی نیز جلسهای برای این کار برگزار کردند و موضوع کار این کارخانه در حال پیگیری است ضمن اینکه مصوبات زیادی هم در کارگروه رفع موانع تولید استان برای حل مشکل کارگران و بازنشستگان کارخانه مذکور به تصویب رسیده است.
وی با ذکر این نکته که برای حل مشکلات این کارخانه برخی مباحث ملی است که نیاز به رایزنی در سطح ملی دارد، افزود: هم استاندار و هم معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس مرتباً در سطوح ملی این مسائل و مشکلات را دنبال میکنند و در استان فارس نیز دستگاههای مختلف پای کار رفع مشکلات این کارخانه هستند.
شریفی با تأکید بر اینکه هم دستگاه قضا هم دستگاههای اجرایی و امنیتی همگی برای حل مشکلات این کارخانه بسیج شدهاند، گفت: رفع مشکل چندین ساله کارخانه ITI نیاز به پیگیری و ممارست دارد که این کار با محوریت استاندار مرتب انجام میشود و موارد مختلف آن دائماً در حال رصد است.
وی با بیان اینکه افرادی که امروز مقابل استانداری تجمع کرده بودند، بازنشستگان کارخانه ITI بودهاند،گفت: بخشی از مطالبات بازنشستگان را پرداخت کردهایم اما برای پرداخت مابقی باید از طرق مختلف اقدام کنیم که حتی استاندار مدنظر دارند تا ملکی مسکونی - اداری در شهر شیراز که مربوط به کارخانه است و اکنون در رهن بانک است، را به فروش برسانند تا بتوانند بخشی از مطالبات بازنشستگان و کارگران را پرداخت کنند. برای این کار هم باید انتقال اسناد صورت گیرد که استعلام اسناد مقداری زمانبر است و باید کمی زمان داد اما کارها در حال انجام است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: ملک مذکور در رهن بانک است اما با صحبتی که با بانک شده است، این بانک پذیرفته است که طلب خود را از جای دیگری از کارخانه اخذ کند و کمکی به کارگران انجام شود لذا از محل فروش این ملک برخی از مطالبات کارگران و بازنشستگان را پرداخت خواهیم کرد.
شریفی با بیان اینکه در تجمع امروز بازنشستگان کارخانه ITI شخصاً حضور یافته و با آنان صحبت کردم، گفت: پیش از این در جلسات رفع مشکلات این کارخانه نمایندگانی از بازنشستگان و کارگران کارخانه مذکور حضور داشتند تا برای آنان شفاف شود که کارها در حال پیگیری است اما امروز افراد دیگری هم درخواست داشتند تا در جلسات ما شرکت کنند که ما هم از آنان دعوت کردیم تا در این جلسات حضور یابند که از نزدیک شاهد پیگیریهای مسئولان باشند و گزارشها هم به آنان ارائه خواهیم کرد تا بدانند مسئولان واقعاً پیگیر مسائل و مشکلات آنها هستند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با پیگیریهای انجام شده در آینده خبرهای خوبی را به کارگران و بازنشستگان کارخانه مذکور دهیم که البته زمان این کار مشخص نیست اما کارها در دست انجام است.
انتهای پیام
نظرات