• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402102315892
  • خبرنگار : 50604

مدیر تولید گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان عنوان کرد:

«نعنا فلفلی» جایگزین مناسب کشت برنج در گلستان

«نعنا فلفلی» جایگزین مناسب کشت برنج در گلستان

ایسنا/گلستان مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید و فراوری گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان نعنا فلفلی را جایگزین مناسب کشت برنج در گلستان دانست و گفت: نعنا فلفلی ۳۰ درصد کمتر از برنج نیاز آبی داشته و از نظر اقتصادی نیز به صرفه است.

مصطفی حمیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه استان گلستان هفت اقلیم از ۱۴ اقلیم ایران را دارا بوده و در هریک از اقلیم‌های استان گلستان یک گیاه دارویی خاص پتانسیل رشد دارد، اظهار کرد: یکی از رویکردهای ما در جهاد دانشگاهی توسعه کشت گیاهان دارویی با هدف افزایش درآمد سرانه خانوار است.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر با برداشت بی‌رویه از عرصه‌ها، کشت و کارهای شدید در برخی اراضی و عدم مراقبت‌های کافی عملکرد برخی محصولات زراعی کاهش پیدا کرده است، افزود: باید گیاهان جدیدی را جایگزن گیاهان قبلی کرده تا بتوانیم درآمد سرانه خانوارها را افزایش دهیم.

مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید و فراوری گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان کشت گیاهان دارویی چند ساله را عامل تثبیت و جلوگیری از فرسایش بیشتر خاک و احیا آن در بلندمدت دانست و اضافه کرد: در اراضی شیبدار حج عظیمی از خاک حاصلخیز شستشو شده و از بین رفته‌اند که اگر اقدام به کشت گیاهان دارویی نکنیم همین اندک خاک باقی مانده نیز از بین خواهد رفت.

حمیدی با بیان اینکه در اراضی شمالی و خشک استان کشاورزان ما امکان کشت بسیاری از محصولات کشاوزی که درآمد قابل توجهی داشته باشد را ندارند، تصریح کرد: زارعان به راحتی می‌توانند در این اراضی کم بازده با انتخاب برخی از گیاهان دارویی درآمد خوبی را کسب کنند.

وی گیاه زیره سبز را به عنوان یک نمونه از گیاهانی که نسبت به شوری و خشکی مقاوم بوده و در جهاد دانشگاهی گلستان مورد بررسی قرار گرفته است، نام برد و اضافه کرد: زیره سبز در اراضی شمالی و شهرستان‌های شرقی استان که خاک حاصلخیزی ندارند، کشت شده و درآمد قابل توجهی عاید کشاورزان می‌کند.

مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید و فراوری گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گلستان با بیان اینکه عملکرد زیره در هر هکتار  برحسب حاصلخیزی خاک بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار متغیر است، افزود: زیره بوجار شده در حال حاضر در بازار بین ۳۳۰ هزار تومان تا ۳۵۰ هزار تومان خریداری می‌شود که با احتساب عملکرد متوسط ۵۰۰ کیلوگرم به میزان  ۱۵۰ میلیون تومان در هر هکتار برای کشاورز درآمدزایی دارد.

حمیدی با اشاره به اینکه  گیاه نعنا فلفلی نیاز آبی کمتر و درآمد بیشتری نسبت به برنج داشته و می‌تواند جایگزین خوبی برای کشت برنج در اراضی حاصلخیز شود، گفت: عملکرد نعنا فلفلی در هر هکتار ۱۵ تا ۲۰ تن بوده و با احتساب قیمت هرکیلو ۱۰ هزار تومان به میزان ۲۰۰ میلیون تومان درهکتار برای کشاورزان درآمدزایی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha