• پنجشنبه / ۲۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402102115213
  • خبرنگار : 71589

آکنه با مهندسی باکتری‌های خود پوست درمان شد

آکنه با مهندسی باکتری‌های خود پوست درمان شد

دانشمندان باکتری‌های هوشمندی را که در پوست ما زندگی می‌کنند برای درمان آکنه مهندسی کرده و یک رویکرد درمانی جدید برای بیماری‌های پوستی ارائه داده‌اند.

به گزارش ایسنا، در مطالعه‌ای که توسط گروه پزشکی و علوم زیستی آزمایشگاه زیست‌شناسی دانشگاه پومپئو فابرا در اسپانیا انجام شده، یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی با موفقیت نوعی باکتری پوست موسوم به Cutibacterium acnes را برای ترشح یک مولکول درمانی برای درمان علائم آکنه مهندسی کردند.

این رویکرد نوآورانه نویدبخش رسیدگی به تغییرات پوستی و سایر بیماری‌ها با استفاده از درمان‌های زنده است.

مهندسی باکتری‌های هوشمند پوست

این مطالعه نشان می‌دهد که پژوهشگران ژنوم «کوتی باکتریوم آکنه»(Cutibacterium acnes) را برای تولید پروتئینی به نام NGAL که یک واسطه داروی آکنه ایزوترتینوئین است، ویرایش کرده‌اند و ثابت شده است که این پروتئین با القای مرگ سلول‌های پوستی که مسئول ترشح سبوم هستند(سبوسیت‌ها)، تولید سبوم را کاهش می‌دهد.

ناستاسیا نادلسدر نویسنده اول این مطالعه می‌گوید: ما یک درمان موضعی را با رویکردی هدفمند، با استفاده از آنچه طبیعت در خود دارد، توسعه داده‌ایم. ما یک باکتری را مهندسی کردیم که در پوست ما زندگی می‌کند و باعث می‌شود آن چیزی که پوست ما نیاز دارد، تولید شود. در اینجا، ما بر روی درمان آکنه تمرکز کردیم، اما این پلتفرم را می‌توان به چندین نشانه دیگر گسترش داد.

کوتی باکتریوم آکنه به طور سنتی یک باکتری مقاوم در نظر گرفته می‌شد که در معرفی دی‌ان‌ای و تولید پروتئین چالش‌هایی ایجاد می‌کرد. با این حال، پژوهشگران به رهبری مارک گوئل، با بهبود انتقال دی‌ان‌ای، پایداری و بیان ژن، با موفقیت بر این موانع غلبه کردند.

باکتری مصنوعی توسعه‌یافته دارای ویژگی‌های ایمنی برای فعال کردن برنامه‌های کاربردی در زندگی واقعی است که گامی مهم برای درمان‌های انسانی آینده است.

نادلسدر می‌گوید: کوتی باکتریوم آکنه تا به حال یک باکتری غیرقابل درمان در نظر گرفته می‌شد و معرفی دی‌ان‌ای و دریافت پروتئین‌هایی که از یک عنصر وارد شده در ژنوم آن تولید یا ترشح می‌شوند، بسیار دشوار بود.

حرکت به سوی درمان آکنه

کاربرد این باکتری مهندسی شده به درمان آکنه محدود نمی‌شود. مارک گوئل یک پلتفرم فناوری را متصور است که می‌تواند هر باکتری را برای درمان چندین بیماری ویرایش کند.

این تیم اکنون در حال بررسی پتانسیل استفاده از کوتی باکتریوم آکنه برای کاربردهای حسی پوست و برنامه‌های کاربردی تعدیل ایمنی است.

مارک گوئل می‌گوید: ما یک پلتفرم فناوری ایجاد کرده‌ایم که مسیر را به روی ویرایش هر گونه باکتری برای درمان چندین بیماری باز می‌کند. ما اکنون بر روی استفاده از کوتی باکتریوم آکنه برای درمان آکنه متمرکز شده‌ایم، اما می‌توانیم مدارهای ژنتیکی را برای ایجاد میکروب‌های هوشمند برای کاربردهای مرتبط با حس پوست یا تعدیل ایمنی ارائه دهیم.

چشم اندازهای آینده پروژه SkinDev

این ابتکار تحقیقاتی تحت پروژه اروپایی «SkinDev» ادامه خواهد یافت، جایی که دانشمندان آزمایشگاه بیولوژی مصنوعی و شرکای آن، کوتی باکتریوم آکنه را برای رسیدگی به درماتیت آتوپیک مهندسی خواهند کرد. این بیماری التهابی مزمن پوستی که با خشکی پوست، اگزما و تحریک شدید تعریف می‌شود، به ویژه در میان کودکان خردسال رایج است و راه دیگری برای استفاده از میکروب‌های هوشمند ارائه می‌دهد.

در حالی که راه به سوی درمان‌های انسانی نیاز به اعتبارسنجی دقیق دارد، پژوهشگران با توجه به آزمایش‌های ایمن و موثر قبلی روی کوتی باکتریوم آکنه غیر مهندسی شده روی پوست بیماران ابراز خوش‌بینی می‌کنند. پتانسیل این رویکرد نوآورانه برای متحول کردن چشم انداز درمان برای بیماری‌های مختلف پوست است.

تلاش مشترک دانشمندان مؤسساتی مانند دانشگاه بارسلونا و دیگران بر اهمیت این پیشرفت در زیست شناسی مصنوعی برای کاربردهای پزشکی تأکید می‌کند.

این مطالعه جهشی قابل توجه به سمت درمان‌های شخصی و هدفمند پوست است که پتانسیل باکتری‌های مهندسی شده را به عنوان درمان‌های زنده نشان می‌دهد.

این مطالعه در مجله Nature Biotechnology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha