• پنجشنبه / ۲۱ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402102115114
  • خبرنگار : 50463

فوتبال ساحلی را تا آستانه انحلال پیش بردند/آیندگان از ساحلی یزد خواهند نوشت + فیلم

فوتبال ساحلی را تا آستانه انحلال پیش بردند/آیندگان از ساحلی یزد خواهند نوشت + فیلم

ایسنا/یزد یزد را قطب فوتبال ساحلی ایران و ماشین بازیکن‌سازی برای تیم ملی می‌دانند به طوری که تاکنون بیش از ۲۰ بازیکن را تنها در رشته فوتبال ساحلی و در بخش آقایان پرورش و به تیم ملی فوتبال ساحلی ایران تحویل داده است و پر افتخارترین تیم ساحلی ایران یعنی گلساپوش با ترکیبی بومی به نام یزد ثبت شده است.

«سید حسن میرحسینی» مدیر تیم‌های فوتبال ساحلی گلساپوش و صدر شیمی یزد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فراز و نشیب های پیش آمده برای حضور این دو تیم در لیگ برتر فوتبال ساحلی ایران (فصل ۱۴۰۲)، آینده ورزش یزد و همچنین طرح توسعه ورزش‌های ساحلی یزد می‌گوید.

 چرا حضور دو تیم گاساپوش و صدرشیمی در فصل ۱۴۰۲ لیگ برتر فوتبال ساحلی ایران با اما و اگر همراه بود؟

در فصلی که گذشت باشگاه گلساپوش یزد هفدهمین سال حضور خود در لیگ برتر ساحلی را تجربه کرد ولی در طول این چندین سال هیچگاه مشکلاتی که در این فصل داشتیم را تجربه نکرده بودیم چرا که مدیریت هزینه و برنامه‌ریزی تیم‌داری را صرفاً خودمان انجام می‌دادیم.

 چهارسال پیش تیم صدرشیمی با ترکیبی کاملا بومی پس از قهرمانی در لیگ‌های زیر گروه به لیگ برتر صعود کرد و یک تیم لیگ برتری دیگر به مجموعه تیم‌داری باشگاه گلساپوش اضافه شد؛ در آن زمان با توجه به شرایط اقتصادی و هزینه های زیاد تیم داری در لیگ برتر مدیران ارشد باشگاه تصمیم بر این داشتند که امتیاز تیم صدرشیمی را واگذار کنند؛ چرا که باشگاه توان پرداخت هزینه دو تیم در لیگ برتر آقایان را نداشت.

 در همین راستا نیز جلساتی را با مدیران فعلی ارشد استان در این رابطه برگزار کردیم که در اولین جلسه آقای «مهران فاطمی» استاندار یزد با فروش و حتی واگذاری امتیاز تیم صدرشیمی با توجه به سابقه واگذاری امتیاز سایر تیم‌های لیگ برتری استان در رشته های مختلف به شدت مخالفت کردند و قول دادند که رایزنی‌هایی را انجام می‌دهند که یکی از صنایع بزرگ استان، هزینه های مالی تیم صدرشیمی را قبول کند.

در همین رابطه چندین جلسه با حضور آقای استاندار و جلساتی نیز با معاون وقت توسعه منابع استانداری تشکیل شد و حتی قرارداد و تفاهم‌نامه‌ایی با یکی از شرکت‌های بزرگ فولادی استان انتقاد و مقرر شد که صدرشیمی در لیگ برتر حضور داشته باشد و در نیم فصل امتیاز تیم به آن شرکت فولادی واگذار شود و ما، تنها کارهای اجرایی تیم را انجام دهیم.

 اما در اواسط فصل آن شرکت فولادی به هیچ کدام از تعهدات خود که تمامی مسئولان ارشد استان نیز آن را امضا کرده بودند، عمل نکرد و هیچ کدام از مسئولین استان نیز بعد از این عدم انجام تعهد شرکت فولادی، مجموعه تیم صدرشیمی را حمایت نکردند و تیم را با بحران مالی شدید روبرو کردند.

 در هفته های ابتدایی نیم فصل و زمانی که با بی عهدی روبرو شدیم، بحران شدیدی در تیم ایجاد شد؛ بحرانی که ما هیچ نقشی در ایجاد آن نداشتیم و همین بحران تیم را تا آستانه انحلال پیش برد اما مدیران ارشد باشگاه هزنیه ۱۵ میلیاردی دو تیم صدرشیمی و گلساپوش را خود پذیرفتند و تا به امروز همچنان تاوان همان بی‌عهدی مسئولان را می‌پردازیم و متاسفانه مسئولین استان پس از این ماجرا حتی یک تماس ساده هم با ما نداشتند.

بیشتر بخوانید:

«تهدیدی بزرگ برای فوتبال ساحلی ایران؛ گلساپوش و صدرشیمی یزد در آستانه انحلال»

آیا در فصل ۱۴۰۳، هر دو تیم گلساپوش و صدرشیمی باقی خواهند ماند؟ 

برای حضور در فصل ۱۴۰۳ نیز با همان مشکلات قبلی مواجه هستیم و توانایی مدیریت هزینه های مالی دو تیم در لیگ برتر ساحلی مردان را با توجه به حضور سایر تیم‌ها همچون تیم بانوان و فوتوالی که همگی قهرمان لیگ‌های خود با ترکیب کاملاً بومی هستند، را نداریم.

 به دور از انصاف است که یک بخش خصوصی با توجه به شرایط اقتصادی کشور و در حالی که چنین وظیفه‌ای نیز ندارد، ، سالی نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان در جهت توسعه ورزش استان متقبل شود.  

طرح توسعه ورزش‌های ساحلی به کجا رسید؟

در همان جلساتی که با استاندار یزد و معاونین وی داشتیم، طرحی به عنوان طرح توسعه ورزش های ساحلی استان ارائه شد و قبل از آن نیز کارگروهی با مدیران وقت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری، فرماندار یزد، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان و چند مسئول دیگر که عضو آن کارگروه بودند، سند توسعه ورزش های ساحلی استان برای افق ۱۴۰۴ تدوین و تنظیم شد که شهر یزد به عنوان پایتخت ورزش‌های ساحلی ایران و حتی در سطح بین الملل شناخته شود.

 این طرح ۱۰۰ درصد قابلیت اجرایی شدن را داشت چرا که ما در فوتبال ساحی با سه تیم لیگ برتری (گلساپوش، صدرشیمی و چادرملو) به عنوان قطب فوتبال ساحلی شناخته شده بودیم و همچنین در والیبال ساحلی و در فوتوالی نیز در کشور و حتی در جهان به جایگاه خوبی رسیده بودیم و تیم ملی فوتوالی نیز با ترکیب کاملا یزدی قهرمان جهان شده بود.

در این طرح همچنین قرار بر این شده بود که چند رشته ساحلی دیگر نیز تاسیس شود و همچین توسعه و ساخت زیر ساخت های مورد نیاز ورزش های ساحلی در سطح استان در آن دیده شده بود ولی در نهایت این طرح هیچگاه به مرحله اجرایی نرسید و به طور کامل به بایگانی سپرده شد.

حمایت مسئولان از تامین زیرساختهای فوتبال ساحلی در یزد چگونه است؟

در زیر ساخت وضعیت خوبی نداریم و در حال حاضر تنها ورزشگاه ساحلی سلمان را در اختیار داریم در زمین وقفی ایجاد شده و تولیت آن بر عهده باشگاه گلساپوش است.

 اداره کل و سایر دستگاه‌ها نیز با استناد به این موضوع هیچ گونه کمکی به توسعه این مجموعه نمی‌کنند.

بخش اول این گفت‌وگو را در ویدیو ببینید:

در سفر رئیس فدراسیون فوتبال به استان یزد پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه ورزش‌های ساحلی ایران در استان یزد مطرح شد؛ این طرح به کجا رسید؟

زمانی که آقای «تاج» رئیس فدارسیون فوتبال به استان یزد سفر کردند و متوجه جایگاه فوتبال ساحلی و ورزش های ساحلی یزد در کشور شدند این پیشنهاد را ارائه دادند اما هیچ اتفاقی برای تحقق این موضوع رخ نداد و تشکیل این ستاد تنها دغدغه رئیس فدراسیون بود و دغدغه مسئولین استان نبود.

یک باشگاه یا تیم که نمی‌تواند این ستاد را تشکیل دهد؛ اما واقعا این ستاد با توجه به جایگاه فوتبال ساحلی یزد در کشور نیاز است که در استان تشکیل شود.

یزد ساحل و دریا ندارد اما چرا در این رشته از شهرهای موفق کشور است؟

متاسفانه این ذهنیت اشتباهی است که ورزش ساحلی حتما باید در شهرهای ساحلی انجام شود، در صورتی که هیچ ارتباطی به وجود ساحل ندارد.

در حال حاضر نیز از استان های همچون گلستان و همچون کیش برای ترمیم و یا ساخت ورزشگاه های ساحلی از یزد ماسه انتقال می‌دهند چرا که ماسه های یزد مرغوبت خاصی را برای ورزش های ساحلی دارد.

همچنین استان یزد با توجه به شرایط آب و هوایی که دارد در تمام فصول سال قابلیت برگزاری ورزش های ساحلی را دارد در صورتی که در شمال ایران با توجه سرما و بارندگی های فصل زمستان و پاییز و در جنوب کشور توجه به گرمای شدید، امکان برگزاری همیشگی ورزش های ساحلی وجود ندارد.

بخش دوم این گفت‌وگو را در ویدیو زیر ببینید:

آینده ورزش یزد را چگونه می‌بینید؟

ورزش یزد برای رسیدن به جایگاه ایده‌آل خود چیزی کم ندارد، من آدم خوش بینی هستم اما باید واقع بین باشیم؛ در حال حاضر زیر ساخت ضعیفی در استان داریم، فرهنگ ورزش در استان جایگاه خوبی ندارد، قهرمانان استان انگیزه‌ای برای ماندن ندارند، به نظرم مسئولین استان باید اهمیت بیشتری را به امر ورزش بدهند و همچین مطالبات در این حوزه جدی‌تر باشد.

استعداد های زیادی در ورزش یزد نهفته است که اگر آنها را کشف کنیم می‌توانند مثل ملی پوشانی که در حال حاضر در رشته های مختلف حضور دارند افتخار آفرین باشند.    

حسن میرحسینی کارنامه شفافی دارد، ورزش را با مدیریت تیم گلساپوش شروع کردم و بعد از گذشت 17 سال همچنان مدیر این تیم هستم و خواهم بود؛ من و همسالان من که در ورزش یزد بزرگ شدیم، دلسوز ورزش هستیم و اگر انتقاد می‌کنیم، پیشنهاد هم ارائه می‌دهیم و هیچگاه انتقادهایمان از روی غرض یا تخریب نبوده است.

بخش سوم این گفت‌وگو را در ویدیو زیر ببینید:

به نظر شما بعضا قهرمانان ما ورزش قهرمانی را کنار گذاشتند یا از ورزش یزد کوچ کرده‌اند؟

متاسفانه ورزش به طور رسمی در استان به رسمیت شناخته نشده و باید بپذیریم که احترام زیادی برای قهرمانان ملی و بین المللی استان قائل نبودیم و همچنان نیز برای برگزاری مراسم استقبال از قهرمانان با مشکل مواجه هستیم.

هیچگاه شاهد این نبودیم مسئولان ارشد استان جلساتی با نخبگان ورزشی استان داشته باشیم، ورزشکاری که پیراهن تیم ملی را می‌پوشد و در آسیا و جهان صاحب عنوان قهرمانی می‌شود یک نخبه ورزشی است که باید مراقب او باشیم اما ببینید رفتار امروز ما با قهرمانان گذشته و حال حاضر استان چگونه است.

تحقیق کنید ببینید مرحوم «منصوردیماسی» نائب قهرمان المپیک سیدنی، «عباسعلی میرحسینی» در والیبال، «محمدحسین میرشمسی» در فوتبال ساحلی، «سیدمحمد سادات زاده» که سالها به تنهایی بار فوتبال یزد را به دوش کشید و همچنان اعتبار فوتبال یزد است که به تنهایی و با دست خالی پرچم دار ورزش یزد بودند و سایر قهرمانان رشته های مختلف که اگر بخوهیم از آن ها نام ببریم ساعت‌ها طول می‌کشد، الان در کجای ورزش یزد قرار دارند؟ چه ارزشی برایشان قائل بودیم؟ و نسل امروز ورزش چقدر با آنها آشناست؟

حرف پایانی؟

با توجه به سرمایه زیادی که در استان یزد وجود دارد یک پیشنهاد به مدیران ارشد استان می‌دهم که برای بهبود شرایط زیرساخت‌های ورزشی استان به فکر ساخت یک استادیوم بین المللی با بروزترین استاندارهای دنیا در استان باشند، چه اشکالی دارد که یزد نیز همانند تهران یک استادیوم بین المللی برای توسعه سلامت، ورزش و گردشگری داشته باشد.

بخش پایانی این گفت‌وگو را در ویدیو زیر ببینید:

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha