• چهارشنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402102014855
  • خبرنگار : 71628

نارضایتی دموکرات‌ها از عدم شفافیت بایدن درباره کمک تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی

نارضایتی دموکرات‌ها از عدم شفافیت بایدن درباره کمک تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی

در پی اقدام دولت بایدن و دور زدن کنگره در فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی که واکنش اعضای سنا و مجلس نمایندگان را در پی داشته، گروهی از سناتورهای دموکرات از دولت بایدن خواسته‌اند هرگونه فروش تسلیحات به تل‌آویو را به کنگره اطلاع دهد.

به گزارش ایسنا،‌ ده‌ها دموکرات در سنای آمریکا روز سه‌شنبه گفتند، به دنبال ممانعت از عمل به درخواست «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا برای دور زدن نظارت کنگره بر انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی خواهند بود که آخرین نشانه‌های‌ نارضایتی در میان اعضای حزب سیاسی اوست که آمار چشمگیر تلفات غیرنظامیان در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به غزه، واکنش آن‌ها را به همراه داشته است.

روزنامه واشنگتن پست در این باره گزارش داد: این اقدام به رهبری «تیم کِین» سناتور آمریکایی در حالی انجام شده است که دموکرات‌های بیشتری که از حامیان سرسخت اسرائیل بوده‌اند، از رییس جمهور خواسته‌اند اصلی‌ترین متحدش در «خاورمیانه» را کنترل کند. گروه‌های فعال در زمینه حقوق بشر نیز تمایز قائل نشدن اسرائیل در بمباران غزه را برابر با جنایت جنگی دانسته‌اند.

طبق اعلام مقامات وزارت بهداشت غزه، در پی حملات تلافی‌جویانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه در پی عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه این رژیم، نزدیک به ۲۳ هزار نفر فلسطینی در سه ماه اخیر در جنگ غزه به شهادت رسیده‌اند.

دولت بایدن که در پی عملیات ۷ اکتبر فورا به حمایت از رژیم صهیونیستی پرداخت، معمولا درباره برنامه حمایت نظامی خود از آن مخفی‌کاری کرده و به دنبال مستثنی کردن انتقال تسلیحات خود از روند الزام‌آور مطلع ساختن کنگره است که شامل تمامی موارد فروش تسلیحات به طرف‌های خارجی می‌شود.

مقامات دولت بایدن در ماه گذشته، کنگره را در این زمینه دور زده و با استفاده از اختیارات تفویض شده خود برای تعیین وجود وضعیت اضطراری برای تایید فوری انتقال تسلیحات به اراضی اشغالی و اعلام «فوریت نیازهای دفاعی اسراییل»، فروش گلوله‌های توپ و تجهیزات مرتبط به ارزش ۱۴۷.۵ میلیون دلار را به رژیم صهیونیستی تایید کردند.

در حال حاضر، قانون‌گذاران در حال مذاکره درباره درخواست بایدن برای کمک‌های نظامی اضافی به رژیم صهیونیستی به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار به عنوان بخشی از بودجه تکمیلی ۱۰۶ میلیارد دلاری هستند که هزینه بسیاری از طرح‌های امنیت ملی آمریکا را تامین می‌کند. این طرح همچنین شامل میلیاردها دلار برای تامین امنیت مرزهای آمریکا، کمک‌های نظامی به اوکراین و تایوان است اما هنوز به دلیل به توافق نرسیدن دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر اصلاحات مهاجرتی که عبور غیرقانونی از مرزهای جنوبی آمریکا را هدف قرار می‌دهد، در بن‌بست قرار دارد.

طبق متن این لایحه که توسط کمیته تخصیص بودجه سنا منتشر شده است، درخواست بایدن شامل بندی است که می‌گوید « هرگونه الزام مطلع ساختن کنگره که شامل بودجه‌های فعلی می‌شود، ممکن است در صورت صلاح‌دید وزیر امور خارجه مبنی بر منطبق بودن آن با منافع ملی، قابل چشم‌پوشی باشد.»

کین در بیانیه‌ای که در آن اثری از محکومیت حملات رژیم صهیونیستی یا درخواست از دولت بایدن برای کنترل کردن این رژیم نیست، درباره درخواست بایدن گفت «من همواره، قویا، از کمک‌های آمریکا به دفاع اسراییل حمایت کرده‌ام. اما تمامی طرف‌ها باید مشمول استاندارد یکسانی شوند.»

دیگر دموکرات‌های مجلس نمایندگان و سنا انتقادهای صریح‌تری از دولت بایدن داشته و از آن خواسته‌اند رژیم صهیونیستی را وادار به رعایت برخی شروط به منظور دریافت کمک‌های آمریکا کند و در غیر این صورت، مخالفت خود را با کمک‌های بیشتر اعلام کرده‌اند.

«برنی سندرز» سناتور آمریکایی هفته گذشته گفت که با درخواست دولت برای کمک‌های بیشتر به رژیم صهیونیستی مخالف است و کارزار نظامی این رژیم در نوار غزه را «به وضوح غیرمتناسب، غیراخلاقی و ناقض قوانین بین‌المللی» توصیف کرد.

او همچنین گفت: «مهم‌تر از همه برای آمریکایی‌ها آن است که بدانیم جنگ اسراییل علیه مردم فلسطین به طور قابل توجهی با بمب‌های آمریکایی، گلوله‌های توپ و دیگر تسلیحات آن انجام شده است.»

برخی دیگر از قانون‌گذاران نیز از دولت خواسته‌اند برای انتقال تسلیحات آمریکایی شروطی تعیین کند.

شفاف نبودن عملکرد دولت بایدن در قبال رژیم صهیونیستی باعث شده است دموکرات‌ها در کنگره خواستار توضیحات و اطلاعات اساسی درباره کمک‌های آن به تل‌آویو و چارچوب اهداف رژیم صهیونیستی، روش‌های آن و روندش برای سنجش میزان موفقیت در غزه شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha