به گزارش ایسنا، با توجه به تاثیراتی که سوختهای فسیلی بر آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی میگذارند و به تبع آن با تغییرات شدید اقلیمی مشکلاتی از قبیل خشکسالی،کم بارشی،بیابانزایی و... اتفاق میافتد، تولید انرژی از طریق ایجاد نیروگاههای خورشیدی، تولید سیستمهای انرژی تجدیدپذیر و استفاده از باد و خورشید از اهمیت بالایی برخوردار است. ایران به جهت برخورداری از منابع مختلف انرژی، جزء یکی از غنیترین کشورهای جهان به شمار میرود و افزون بر وجود منابع گسترده سوختهای فسیلی نظیر نفت و گاز، دارای قابلیت فراوان انرژیهای تجدیدپذیر ازجمله باد، خورشید و زمینگرمایی است. بر اساس ماده ۱۹ قانون هوای پاک نیز وزارت نیرو مکلف است نسبت به توسعه، تولید و عرضه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک بهینه بهنحوی اقدام کند که حداقل ۳۰ درصد افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق کشور از انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شود و سازمان حفاظت محیط زیست نیز با توجه به جایگاه نظارتی که دارد بر اجرای صحیح این قانون نظارت دارد.
بیشتر بخوانید:
داریوش گلعلیزاده در گفت و گو با ایسنا درباره اقدامات انجام شده برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: با توجه به اهمیت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر که در جهت کاهش وابستگی به سوختهای فیلی انجام میشود همچنین بر اساس قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب سال ۸۹ و ماده ۱۹ قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ وزارت نیرو مکلف است نسبت به توسعه، تولید و عرضه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک بهینه بهنحوی اقدام کند که حداقل ۳۰ درصد افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق کشور از انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شود.
وی افزود: عملکردها نشان میدهد که در تمام این سالها تنها یک درصد ظرفیت انرژی کل ایران یعنی حدود ۸۴۰ مگاوات از انرژیهای تجدیدپذیر تامین شده است. با توجه به تکالیف مشخص شده درقوانین پیگیری کردیم و مقرر شده است که وزارت نیرو طی برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تولید کند. این میزان بسیار عدد قابل توجهی است و حتی اگر ۵۰ درصد آن نیز محقق شود، گام مناسبی در این جهت برداشته خواهد شد.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس ماده ۲ قانون هوای پاک به عنوان ناظر پیگیر اجرای تکالیف قانون هوای پاک توسط سازمانها است همچنین بر اساس قانون مانعزدایی از برق نیز صنایع انرژیبر مکلف هستند که ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه ایجاد کنند که ۹۰۰۰ مگاوات این انرژی، نیروگاههای سیکل ترکیبی با راندمان ۵۵ درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیز انرژیهای تجدیدپذیر باشد که تا پایان سال ۱۴۰۴ نیز باید به سرانجام برسد علاوه بر این صنایع باید بتوانند برق خود را تامین کنند که در این راستا نیز نوع عملکرد آنها به این صورت است که برق مورد نیاز خود را هم تولید و هم برداشت کنند همچنین آن را میتوانند در بورس نیز ارائه دهند و در قالب قراردادهای دوجانبه، قراردادهای همکاری منعقد کنند.
وی افزود: ما برای کاهش آلودگی هوا باید وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش دهیم چراکه این سوخت در هر کجا اعم از نیروگاه، صنعت، موتورخانه منازل و خودرو مصرف شود، آلاینده منتشر میکند. سوخت گاز نسبت به سوختهای سنگین و مایع انتشار آلایندگی کمتری دارد اما همچنان سوخت پاکی نیست.
گلعلیزاده در پایان گفت: ما سالانه ۳۰۰ روز ظرفیت استفاده از انرژی خورشیدی داریم و جزو کشورهای رتبه یک از منظر ظرفیتهای خورشیدی هستیم ولی متاسفانه کمترین استفاده را از این ظرفیت میکنیم چراکه تولید انرژی از سوختهای فسیلی ارزان است و کسی که در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی سرمایهگذاری میکند به دلیل بالا بودن هزینههای اولیه این زیرساختها نمیتواند رقابت کند بنابراین یک مدل مالی باید تعریف شود تا بخش خصوصی برای سرمایهگذاری اشتیاق داشته باشد و برخی مشکلات و کمبودها را در این زمینه حل کند.
انتهای پیام
نظرات