به گزارش ایسنا، باتوجه به تشدید خشکسالی و تداوم این پدیده طی چهار سال اخیر یکی از روشهای مطرح شده که این روزها بیشتر برای افزایش بارش مورد توجه قرار گرفته بارورسازی ابرها است البته تحقیقات در زمینه باروسازی مسئله جدیدی نیست و سابقه آن به سال ۱۳۳۰ باز میگردد و محققان ایرانی در دستگاههای دولتی و پژوهشی نظیر وزارت نیرو نیز در این بازه زمانی روی این مسئله متمرکز بودهاند اما به گفته رئیس سازمان هواشناسی کشور، سازمان جهانی تاکنون برای این کار توصیهای نداشته است.
بیشتر بخوانید:
سحرتاجبخش مسلمان در گفت و گو با ایسنا درباره بارورسازی ابرها که در روزهای اخیر بسیار در رسانهها جریانساز شده است، اظهار کرد: همانطور که اخیرا در نشست تخصصی حکمرانی آب عنوان کردم، برخی کشورها روی بارورسازی ابرها کار میکنند که در ایران نیز سازمانی در وزارت نیرو مدتهاست روی این موضوع کار می کند.
وی ادامه داد: بهطور کلی بارورسازی ابرها یک موضوع علمی است که در برخی کشورهای دنیا نیز در حال انجام است اما سازمان جهانی هواشناسی تاکنون برای این کار توصیهای ارایه نداده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: ممکن است بارورسازی ابرها سبب افزایش ۱۰ درصدی راندمان بارش شود اما راهکار عملی و موفقی برای فرار از خشکسالی بهویژه برای مناطقی مثل ایران محسوب نمیشود.
وی ادامه داد: با توجه به کمبارشیهای پیاپی کشور در کنار همه راهکارهای موجود برای بهبود شرایط، توصیه ما مدیریت منابع آب، صرفهجویی در همه بخشها و برنامهریزی برای تابآوری با انواع سناریوهای بارشی است.
تاج بخش مسلمان در پایان تاکید کرد: متولی بارورسازی ابرها سازمان هواشناسی نیست و برعهده سازمانی ذیل وزارت نیرو است اما این روزها اخبار این فعالیت را به نقل از سازمان هواشناسی منتشر شده است که صحت ندارد.
انتهای پیام
نظرات