به گزارش ایسنا، مقامهای آمریکایی این افسر نیروی دریایی را با نام «ونهنگ ژائو»، ۲۶ ساله معرفی و اظهار کردند که او در ماه اکتبر به انتقال دادن اطلاعات به نهاد اطلاعاتی چین به ازای دریافت رشوه اعتراف کرده است.
پایگاه بی.بی.سی نوشت، ونهنگ ژائو یک افسر درجهدار بوده که در محل یک پایگاه نیروی دریایی آمریکا در کالیفرنیا مشغول به کار بوده است.
مقامهای آمریکایی گفتند، او اطلاعاتی درباره مانورهای نظامی، دستورهای عملیاتی و زیرساختهای حیاتی مربوط به سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ را انتقال داده است.
بی.بی.سی نوشت، او اطلاعاتی درباره رزمایشهای بزرگ نیروی دریایی آمریکا در منطقه اقیانوس هند-اقیانوس آرام و همچنین نقشهها و نمودارهای الکتریکی مربوط به یک سامانه راداری واقع در پایگاه آمریکا در اوکیناوای ژاپن را ارائه کرده است.
پایگاه نیروی دریایی آمریکا در اوکیناوا یکی از ارکان عملیاتهای ارتش این کشور در آسیا به حساب میآید.
آمریکا در سالهای اخیر منطقه «اقیانوس هند-اقیانوس آرام» را در استراتژیهای نظامی خود اولویت داده و تشکیل ائتلافهایی در راستای مقابله با تشدید حضور نظامی چین در این حوزه را پیگیری کرده است.
در سالهای گذشته آمریکا مانورهای نظامی دریایی را که به همراه متحدانش در این منطقه اجرا میکند نیز گسترش داده اما مقامهای واشنگتن صحبتی از این که در این پرونده اطلاعات مربوط به مانورهای دریایی کشورهای دیگر هم به خطر افتاده مطرح نکردند.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد، ژائو که از مجوز دسترسی امنیتی برخوردار و در پایگاه ونتورا کاونتی نیروی دریایی آمریکا مشغول به کار بوده است، مخصوصا وارد تاسیسات نظامی و دریایی با محدودیت دسترسی میشده تا «اطلاعات را جمعآوری و ضبط کند.»
این وزارتخانه توضیح داد ژائو «از شیوههای پیچیده ارتباطات رمزنگاری شده» برای منتقل کردن اطلاعات استفاده، اسناد و مدارک فعالیتهایش را نابود و ارتباطاتش با یک جاسوس چینی را پنهان کرده است.
او در ازای این فعالیتها دست کم ۱۴ رشوه مجزا در بازه زمانی اوت ۲۰۲۱ تا ماه مه ۲۰۲۳ که مبلغش مجموعا به ۱۴ هزار و ۸۶۶ دلار بالغ میشود، دریافت کرده است.
ژائو اصالتا زاده چین بوده و بعدا به آمریکا مهاجرت کرده و شهروند آمریکا شده است. او در سال ۲۰۰۹ به آمریکا مهاجرت کرده و در سال ۲۰۱۲ شهروند آمریکا شد و پنج سال بعد از آن نیز به عضویت نیروی دریایی این کشور درآمد.
او ماه اوت گذشته در کالیفرنیا دستگیر شد و در ماه اکتبر به جاسوسی اعتراف کرد.
روز دوشنبه گذشته یک دادگاه منطقهای در کالیفرنیای آمریکا او را به ۲۷ ماه حبس محکوم کرد در حالی که پتانسیل دریافت سقف مجازات ۲۰ سال حبس را داشت.
هیچ اظهار نظری از او تاکنون گزارش نشده است. مقامها همچنین اطلاعات بیشتری درباره انگیزه او از این جاسوسی بجز دلایل مالی اعلام نکردهاند.
متیو اولسن، دستیار وزیر دادگستری آمریکا ماه اکتبر گذشته بعد از اعتراف ژائو ادعا کرد: سرویسهای اطلاعاتی چین فعالانه افراد صاحب مجوزهای امنیتی در سراسر ارتش آمریکا را هدف میگیرند و میخواهند آنها را با پول جذب کرده تا از آنها اطلاعات حساس دولتی بگیرند.
سال گذشته میلادی نیز یک عضو دیگر نیروی دریایی آمریکا در حوالی همان زمان دستگیری ژائو از بابت اتهام جاسوسی بازداشت شده بود. این فرد نیز با نام «جیانچائو وی» ۲۲ ساله، از کسانی که بعد از مهاجرت به آمریکا شهروندی دریافت کرده، معرفی شد. او به دسیسه چینی برای ارسال اطلاعات دفاع ملی آمریکا به یک مامور چینی متهم شده بود.
سفارت چین در واشنگتن روز دوشنبه اعلام کرد، از جزئیات پرونده ژائو مطلع نیست. این سفارتخانه دولت و رسانههای آمریکایی را به مبالغه کردن در پروندههای جاسوسی که «خیلی از آنها مبتنی بر ادعاهای بی پایه و اساس بودهاند»، متهم کرد.
انتهای پیام
نظرات