• سه‌شنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402101913404
  • منبع : پایگاه‌های خبری

محتمل‌ترین تحولات ۲۰۲۴ جهان

محتمل‌ترین تحولات ۲۰۲۴ جهان

در بُعد اقتصادی چالش‌های ژئوپلیتیک اصلی‌ترین خطری هستند که می‌توانند تهدیدی بزرگ برای اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ باشند. علاوه بر این، ۲۰۲۴ پرتنش و مبهم‌ترین سال میلادی معاصر خواهد بود و درگیری‌های زیادی را دربر خواهد داشت که ممکن است به جنگ به‌ویژه در غرب آسیا، مناطق عربی و حاشیه جنوبی خلیج‌فارس منجر شود.

به گزارش ایسنا، «راهبرد معاصر» نوشت؛ هنوز مُهر پایان سال ۲۰۲۳ میلادی خشک نشده بود که گمانه زنی‌ها درباره اینکه سال جدید میلادی با توجه به تحولات سیاسی، اقتصادی، منطقه‌ای و دیگر موارد کنونی چه خواهد شد، داغ شده است.

در سال جاری میلادی احتمالاً شاهد رویدادهای داغ و موردانتظار بسیاری خواهیم بود که شاید بارزترین آنها انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تعیین تکلیف جنگ غزه میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و نیز تداوم بحران های اقتصادی در جهان باشد.


۲۰۲۴، مبهم‌تر از گذشته

ناظران بین الملل انتظار دارند، تحولات مورد انتظار جهانی در سال ۲۰۲۴ مبهم‌تر از همیشه باشد، زیرا جهان شاهد تحولات و چالش‌های فزاینده‌ای است که پیش‌بینی آینده را دشوار می‌کند.

آنچه دموکرات ها در غرب آسیا پیاده سازی کردند، دستاوردی جز شکست های پی در پی برایشان نداشت، این روند بر انتخابات آتی آمریکا تأثیر زیادی خواهد گذاشت و این عوامل را می توان ناشی از نفوذ زیاد لابی صهیونیستی در آمریکا دانست

با وجود این، بسیاری از رسانه های آمریکایی و غربی به سرعت پیش بینی های خود را برای سال جدید منتشر کردند؛ چه اینکه فایننشال تایمز پیش بینی کرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در نوامبر آینده شکست خواهد خورد. طبق گزارش این روزنامه، جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا در انتخابات پیروز خواهد شد.

با توجه به بازطراحی ساختار نظام جهانی، روند تأثیرگذاری سیاست های آمریکا به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و پیش بینی می شود نظام جهانی چند قطبی شود که این قطعاً به زیان واشنگتن تلقی خواهد شد. شکست سیاست های دولت آمریکا بیشتر به دلیل اتخاذ تصمیمات غلط، جنگ افروزی در غرب آسیا و حمایت های نادرست از سیاست های افراطی کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.


درواقع، آنچه دموکرات ها در غرب آسیا پیاده سازی کردند، دستاوردی جز شکست های پی در پی برایشان نداشت، این روند بر انتخابات آتی آمریکا تأثیر زیادی خواهد گذاشت و این عوامل را می توان ناشی از نفوذ زیاد لابی صهیونیستی در آمریکا دانست.


سیاست های غلط بایدن تا جایی است که کشورهای عربی نیز کاملاً مخالف سیاست های دولت آمریکا در غرب آسیا هستند که تلاش می کند فضای وسیعی از منطقه را وارد درگیری کند؛ اقدامی که باعث هرج و مرج در بیشتر کشورهای منطقه خواهد شد.


استحکام جایگاه سیاسی پوتین

روزنامه لو فیگارو چاپ فرانسه در گزارشی نوشت، انتظار می رود ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به تحکیم موفقیت هایی که سال گذشته میلادی کسب کرده است، ادامه دهد. مسکو توانایی لازم را برای حفظ دستاوردهایش در اوکراین دارد و حتی می تواند راهبرد ارتش روسیه را به حالت حمله منتقل کند. پوتین منتظر دریافت پاداش اقداماتش است که از درون صندوق های رأی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درخواهد آمد.

با افتادن بار مسئولیت شکست اوکراین در جنگ بر دوش آمریکا و کشورهای اروپایی و نیز کاهش حمایت غرب از دولت کی یف همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این روزنامه فرانسوی معتقد است ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید به معنای هدیه بزرگ به پوتین خواهد بود که آن را در بشقابی طلایی به رئیس جمهور روسیه اهدا خواهند کرد. البته این هدیه می تواند سرآغاز فروپاشی ناتو نیز باشد.

ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید به معنای هدیه بزرگ به پوتین خواهد بود که آن را در بشقابی طلایی به رئیس جمهور روسیه اهدا خواهند کرد. البته این هدیه می تواند سرآغاز فروپاشی ناتو نیز باشد


از منظری دیگر سال ۲۰۲۴ میلادی بسیار مبهم خواهد بود، زیرا داده های زیادی وجود دارند که نشان می دهند امکان وقوع جنگ جهانی سوم وجود دارد، اما ممکن است این جنگ نیابتی و در سایه قدرت های جهانی باشد. مناقشه در دریای چین جنوبی میان آمریکا و چین را نمی توان نادیده گرفت، به ویژه اینکه پکن اقدام به تحرکات برنامه ریزی شده، مستند و دقیق در طرح «یک کمربند، یک جاده» کرده است و به این وسیله قصد دارد به عنوان قطبی جهانی مقابل آمریکا بایستد.


تحولات کنونی در شرق آسیا واشنگتن را به وضعیت درگیری سوق می دهد، اما انتظار می رود چین نقشی در حساسیت بروز تنش نداشته باشد.

درباره فروپاشی ناتو هرچند سیگنال هایی وجود دارد، ولی خیلی زود است بتوان درباره آن نظر قطعی داد، زیرا سرنوشت این ائتلاف نظامی اروپایی به قدرت و ضعف هژمونیک آمریکا بستگی دارد و اینکه آیا در نظم نوین جهانی حل خواهد شد یا خیر.

داده های موجود بروز تنشی بین المللی را در سال جاری میلادی نشان می دهند که می تواند در مهم ترین مناطق راهبردی جهان رخ دهد و حتی به تحولی بنیادین در آینده منجر شود.


جنگ غزه

سال ۲۰۲۴ میلادی در شرایط استثنایی و بی سابقه ای برای ملت فلسطین آغاز می شود. جنگ غزه که به وسیله رژیم صهیونیستی بعد از عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بخش های مسکونی نوار غزه را به طور کامل ویران کرده است. در حال حاضر نیز شاهد افزایش تنش و درگیری در منطقه هستیم.

بسیاری از ارزیابی های رسمی و غیررسمی نشان می دهند تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه در سال جاری میلادی ادامه خواهد یافت، زیرا سیگنالی دال بر توقف حملات ارتش صهیونیستی و آتش بس وجود ندارد.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت، اهداف جنگ برآورده نشده است و در حال تأمین نیاز نیروها و آماده سازی برای درگیری طولانی مدت هستند. در همین زمینه ۱۶ دسامبر ۲۰۲۳ کنست (مجلس رژیم صهیونیستی ) اصلاحات قانون بودجه عمومی این رژیم را با وجود برخی اختلافات بر سر اعتبارات مالی اضافی برای تأمین هزینه های جنگ غزه، برای سال ۲۰۲۴ تصویب کرد.

ادامه بحران اقتصادی در سال ۲۰۲۴

اقتصاددانان انتظار دارند با توجه به چالش های فراوانی که در سال گذشته پیش آمد و کشورهای بزرگ تاکنون نتوانسته اند از عهده حل آنها برآیند، نرخ رشد اقتصادی در سراسر جهان کاهش یابد.

با توجه به افزایش بحران بدهی بسیاری از کشورها، ارزیابی ها نشان می‌دهد چالش‌های مالی همچنان بر نرخ‌ رشد اقتصادی جهانی در سال ۲۰۲۴ فشار خواهد آورد و به نظر می‌آید انباشت بدهی‌ها که از زمان شیوع ویروس کووید-۱۹ تاکنون آغاز شده است، همچنان روند افزایشی داشته باشد.

چالش‌های ژئوپلیتیک اصلی‌ترین خطری هستند که می‌توانند تهدیدی بزرگ برای اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ باشند و این شامل جنگ اوکراین، تجاوزات مداوم رژیم صهیونیستی به غزه و تأثیرات این دو جنگ بر ثبات غرب آسیا می شود.

به نظر می آید اقتصاد چین در سال جاری میلادی کانون توجهات خواهد بود، زیرا دومین اقتصاد بزرگ جهان و دارای اهمیت راهبردی برای جامعه بین المللی است. این توجه به دلیل تأثیرگذاری قابل توجه اقتصاد چین بر بازارهای جهانی و تحولات سیاست اقتصادی پکن است که امکان دارد در تعیین سرنوشت روندهای اقتصاد جهانی تأثیرگذار باشد.

در هر صورت ۲۰۲۴ پرتنش و مبهم ترین سال میلادی معاصر خواهد بود و درگیری های زیادی را دربر خواهد داشت که ممکن است به جنگ به ویژه در غرب آسیا، مناطق عربی و حاشیه جنوبی خلیج فارس منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha