• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402101813127
  • خبرنگار : 71662

بارورسازی ابرها در ایران اجرایی و عملی است؟

بارورسازی ابرها در ایران اجرایی و عملی است؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با تاکید براینکه تاثیرگذاری بارورسازی ابرها تنها برای وسعت‌های کوچک و در یک بازه زمانی مشخص تایید شده است، اظهار کرد: بارورسازی ابرها برای کشوری وسیع همچون ایران اجرایی و عملی نیست.

به گزارش ایسنا، طی روز جاری اخباری مبنی بر بارورسازی ابرها توسط سازمان هواشناسی منتشر شده این در حالیست که به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا متولی این امر وزارت نیرو است و سازمان هواشناسی کشور در آن نقشی ندارد همچنین تاثیر بارورسازی ابرها بر بارندگی‌های کشور و در سطح گسترده و پهنه وسیع هنوز توسط نهادهای بین‌المللی تایید نشده است.

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا درباره میزان تاثیرگذاری بارورسازی ابرها بر میزان بارندگی‌ها اظهار کرد: بارورسازی در بازه زمانی و مکانی محدود اثرگذار است. برای مثال در رویدادی نظیر المپیک یا یک موقعیت مکانی نظیر پشت سدها و دریاچه‌ها و... سابقه عملی دارد.

وی با تاکید بر اینکه بارورسازی ابرها یک طرح تحقیقی است که در بسیاری از نقاط جهان اجرا می‌شود، گفت: نهادهای بین‌المللی معتبر اثرگذاری باروسازی ابر در بلندمدت و موقعیت مکانی به وسعت پهنه کشورها را تایید نمی‌کنند و اظهارات در این رابطه بیش از آنکه علمی باشد، «گمانه‌زنی عامیانه» است و نمی‌توان قاطعانه گفت که این کار در مقیاس بزرگ و بر بارندگی‌های یک کشور می‌تواند تاثیرگذار باشد. در واقع این مسئله برای کشور پهناوری همچون ایران اصلا اجرایی و عملی نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد: تحقیقات در زمینه باروسازی مسئله جدیدی نیست و سابقه آن به سال ۱۳۳۰ باز می‌گردد و محققان ایرانی در دستگاه‌های دولتی و پژوهشی نظیر وزارت نیرو نیز در این بازه زمانی روی این مسئله متمرکز بوده‌اند.

ضیاییان در پایان در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نیرو برای اجرای این طرح با سازمان هواشناسی مشورت کرده است یا نه؟ گفت: بر اساس مصوبه هیات دولت دراواخر دوره ریاست جمهوری آقای روحانی باید سازمان هواشناسی بر اجرای طرح بارورسازی ابرها نظارت داشته باشد و مجوز این کار را صادر کند اما این مصوبه چندان عمر زیادی نداشت و پس از یک سال ابطال شد و سازمانی ذیل وزارت نیرو به وجود آمد که متولی اجرای طرح بارورسازی ابرها شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۸ ۲۳:۰۸

باید سالیانه در هر استان دومیلیارد درخت بکاریم بازسازی طبیعت تنها را حل تا مثل ترکیه که برف می‌بارد در کشور ما هم بارون برف ببارد وجلوگیرازتخریب جنگلهای تنها را حل ایران سرسبز

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۰۱:۳۸

احسنت،خداقوت،بایست خیلی زودتراینکارراانجام می‌دادیم.العان بسیاری ازکشورهامنجمله درامریکاهم انجام میشود

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۰۸:۱۳

با سلام پیس از آنکه با درگیری ها و بحران های اجتماعی و بی آبی سال آینده روبرو شویم ابرها را بارور کنیم ..

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۰۸:۳۸

درخت کاری صدبرابرباریازی کاربرد داره پس بیام درخت بکاریم باید سالیانه در هر استان دومیلیارد درخت بکاریم بازسازی طبیعت تنها را حل تا مثل ترکیه که برف می‌بارد در کشور ما هم بارون برف ببارد وجلوگیرازتخریب جنگلهای تنها را حل ایران سرسبز

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۱۰:۱۶

خب نیازی نیست که ابرهای کل کشور بارور بشن ابرهای مناطقی که حساس تر هستن و در معرض خشکی بیشتری قرار دارن بارور بشن

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۱۱:۱۲

یک چینی موش خوار را استخدام کنید ابر ها را بار ور میکنه

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۱۱:۴۲

با فعال سازی دریاچه های شور فلات مرکزی در فصل بارش ازطریق دریای عمان رطوبت تولید کنید توپوگرافی منطقه و طبیعت بقیه ازخودشان نخواهند کرد

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۱۳:۰۴

بله عملیست،فقط دوتا با استعداد بزارن پشت رول آبرسانی حله

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۱۵:۳۶

ماشاالله