• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402101812833
  • خبرنگار : 71129

پزشک فلسطینی-انگلیسی درباره جنایت جنگی رژیم صهیونیستی در غزه شهادت می‌دهد

پزشک فلسطینی-انگلیسی درباره جنایت جنگی رژیم صهیونیستی در غزه شهادت می‌دهد
جراح فلسطینی-انگلیسی

یک پزشک فلسطینی-انگلیسی که در جریان درگیری اخیر در نوار غزه در بیمارستان‌های این باریکه فعالیت داشت امیدوار است شهادت دادنش به پلیس انگلیس به پیگرد قانونی رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی منجر شود.

به گزارش ایسنا، "غسان ابوسته" جراح فلسطینی-انگلیسی و متخصص مجروحان جنگی ۴۳ روز را به صورت داوطلبانه در باریکه غزه و در بیمارستان‌های "الاهلی" و "الشفا" در شمال این باریکه مشغول بود.

به نقل از خبرگزاری فرانسه، این پزشک ۵۴ ساله شهادت خود را به بخش "متروپلیتن" که بزرگترین بخش نیروی پلیس انگلیس است درباره جراحات و آسیب‌هایی که او در جریان این مدت در غزه دیده بود و همچنین نوع تسلیحاتی که از آنها استفاده شده، ارائه کرد.

اینها بخشی از شواهدی است که برای پرونده دیوان کیفری بین‌الملل درباره ارتکاب جنایات جنگی از سوی رژیم صهیونیستی تهیه شده است.

وی قرار است در روزهای آتی برای دیدار با بازرسان دیوان کیفری بین‌الملل به لاهه برود.

ابوسته گفته، درگیری در غزه بزرگترین و شدیدترین درگیری بوده که تا به حال دیده چون قبلا در غزه، عراق، سوریه، یمن و جنوب لبنان بوده و امدادرسانی کرده است.

او در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه که در لندن انجام شد، گفت: بین سونامی و سیل تفاوت وجود دارد. مقیاس کلی آنها با هم کاملا متفاوت است. با نگاهی به مجروحان، عمق فاجعه، تعداد کودکان کشته شده، شدت بمباران، می‌توان فهمید که این مدت از جنگ غزه سیستم بهداشت و درمان این باریکه کاملا فروپاشیده است.

ابوسته متولد کویت و بزرگ شده انگلیس از اواخر دهه ۸۰ میلادی، نهم اکتبر گذشته میلادی از مصر و در قالب گروهی از تیم پزشکی "پزشکان بدون مرز" وارد غزه شد.

وی به یاد می‌آورد: از همان ابتدا ظرفیت ما کمتر از تعداد مجروحانی بود که باید مداوا می‌کردیم. به طور فزاینده‌ای مجبور بودیم تصمیمات بسیار سختی در مورد اینکه چه کسی را درمان کنیم، بگیریم. یک مرد ۴۰ ساله را با ترکشی در سرش به بیمارستان آوردند. سی.تی.اسکن نیاز داشت و ما به یک جراح اعصاب نیاز داشتیم اما کسی نبود. ما این را به فرزندانش گفتیم و آنها تا زمان مرگش در صبح روز بعد نزد او ماندند.

این پزشک فلسطینی-انگلیسی در ادامه گفت، داروهای بیهوشی و بی حس کننده و مسکن بیمارستان‌ها به سرعت رو به اتمام گذاشت به این معنا که اعمال جراحی بایستی بدون آنها صورت می‌گرفت.

ابوسته قاطعانه گفت، زخم‌های سوختگی ناشی از فسفر سفید را درمان کرده است؛ ماده‌ای که استفاده از آن به عنوان یک سلاح شیمیایی بر اساس قوانین بین‌المللی ممنوع است، اما برای ایجاد روشنایی میدان‌های جنگ مجاز است.

این پزشک گفت، وقتی متوجه شده که دیگر تجهیزات پزشکی برای اعمال جراحی در غزه وجود ندارد به انگلیس برگشته است.

او زمان زیادی را برای اطلاع رسانی به سیاستمداران انگلیسی و سازمان‌های بشردوستانه درباره نیازهای جراحی در غزه سپری کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha