هادی موسیپور در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آلایندگی واحدهای تولید ایزوگام در مشهد اظهار کرد: در مشهد حدود ۶۵ تا ۷۰ واحد تولید ایزوگام وجود دارد که ۳۰ تا ۳۵ واحد فعال بوده و اکثر آنها نیز مجهز به سیستم فیلتراسیون برای کنترل آلودگی هستند.
وی افزود: در ۹ ماهه سال جاری ۶۰ مورد پایش شبانه و روزانه داشتیم که در این پایشها ۳۰ مورد اخطاریه برای واحدهای ایزوگامی صادر کردیم. ما در این مدت حدود ۱۰۴ مورد نمونهبرداری از خروجیهای دودکشها نیز انجام دادیم. ۵ جلسه تخصصی آموزشی برای واحدهای تولید ایزوگام برگزار کردیم. ۱۳ واحد را در لیست صنایع آلاینده مشهد قرار دادیم. ۹ واحد که از اسلج اسیدی استفاده میکردند را به مراجع قضایی معرفی کردیم و حتی حکم یک سال حبس نیز برای آنها داشتیم.
موسیپور بیان کرد: تنها مشکل موجود این است که متاسفانه در بسیاری از شهرهای کشور ایزوگامهای غیر استاندارد با اسلج اسیدی تولید میشود، در نتیجه قیمت ایزوگام کاهش پیدا میکند و توان رقابت از واحدهای تولیدی مشهد گرفته میشود، بنابراین به سمت تولید ایزوگام غیر استاندارد میروند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مشهد ادامه داد: زمانی که این واحدهای تولید ایزوگام از اسلج اسیدی استفاده میکنند، به دلیل آلودگی بالا و بوی شدید، در منطقه تاثیر میگذارد. ما هر موردی که در این زمینه شناسایی کنیم، به دادگاه ارسال میکنیم. اگر واحدها از قیر و ایزوگام استاندارد استفاده کنند مشکل خاصی وجود ندارد اما زمانی که از اسلج اسیدی استفاده میکنند خطراتی ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: تولید ایزوگام دارای استاندارد اجباری است که باید رعایت شود. یکی از مواردی که میتواند به جلوگیری از تولید ایزوگام غیر استاندارد کمک کند، کنترل مراکز فروش این محصولات در مشهد است؛ زیرا با جلوگیری از فروش این محصولات غیر استاندارد، توان رقابت واحدهای تولید ایزوگام افزایش پیدا میکند و دیگر برای تولید محصولات غیر استاندارد خطر نمیکنند.
موسیپور اضافه کرد: در حال حاضر در بازار ایزوگام غیر استاندارد با قیمت ارزان به فروش میرسد، بنابراین سازمان استاندارد میتواند با دقت و حساسیت بیشتر در کنترل بازار فروش، بیشترین کمک را داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات