وحید محمدی شاهرخی عصر ۱۷ دیماه در جلسه جوانی جمعیت دانشگاه علومپزشکی رفسنجان اظهار کرد: با توجه به اینکه تا حدودی جلوی روند نزولی کاهش نرخ جمعیت گرفته شده اما در افزایش و جوانی جمعیت اقدامات لازم صورت نگرفته لذا نیاز است آمار و ارقام در حوزه فرزندآوری، خردسالی، جوانی، میانسالی، پیری به گونهای باشد که هرم جمعیتی کشور به هم نخورد.
وی بیان کرد: نرخ رشد جمعیت در رفسنجان و انار ۱.۷ است که باید به استاندارد کشوری یعنی ۲.۱ برسد تا اینکه بتوان از روند کاهشی جمعیت جلوگیری کرد. برای جوانی جمعیت هم باید این نرخ بالاتر از ۲.۱ برسد؛ در ابتدای امسال تا کنون شش درصد کاهش موالید را در رفسنجان و انار شاهدیم.
شاهرخی ادامه داد: در خصوص مرگ نوزادان و مادران هم در شهرستانهای تحت پوشش علومپزشکی رفسنجان اقداماتی صورت گرفته بهطوری که در سال گذشته با کاهش ۱.۱۹ مرگ و میر نوزادان و اطفال مواجه بودیم و طی سه سال اخیر هم در خصوص مرگ مادر باردار این آمار عدد صفر را نشان میدهد.
وی افزود: برای برنامه مورد دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص جوانی جمعیت نیز پای کار بودن همه دستگاههای اجرایی را میطلبیم زیرا علوم پزشکی به تنهایی نمیتواند در این امر موفق باشد.
محمدیشاهرخی در عین حال اظهار کرد: پنج دانشکده پزشکی، پرستاری، مامایی، دندانپزشکی و پیراپزشکی در رفسنجان با ۲۱۵ عضو هیئت علمی و ۴۰۰۰ پرسنل داریم که علاوه بر تربیت نیروی متخصص، خدماترسانیها هم به جمعیت بالای ۴۰۰ هزار نفر هم ارائه میکنیم.
وی پتانسیل خوب ارائه خدمات توسط متخصصان را یادآور شد و ادامه داد: تاکنون ۱۶۰۰ جراحی قلب با کمترین هزینه و موفقیتآمیز در بیمارستانهای رفسنجان انجام شده و خدمت به مردم در بخش سلامت از مهمترین مراحل خدمترسانی است.
وی به کاهش شش درصدی نرخ موالید در دو شهرستان رفسنجان و انار اشاره و بیان کرد: از سال ۷۹ که کشور با نرخ ناباروری مواجه شده دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص جوانی جمعیت برجسته شد بهطوری که سیاستهای این حوزه را ابلاغ نمودند امّا متاسفانه اتفاقات خوبی در حوزه افزایش نرخ جمعیت رقم نخورده است.
انتهای پیام
نظرات