• شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402101611284
  • خبرنگار : 50022

معاون استاندار:

۲ هزار چاه غیرمجاز در البرز باید پلمب شود

۲ هزار چاه غیرمجاز در البرز باید پلمب شود

ایسنا/البرز معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز بر ضرورت تعیین تکلیف نهایی دو هزار حلقه چاه غیرمجاز استان تاکید کرد و گفت: به دلیل برداشت چاه‌های غیرمجاز کشاورزی که در حریم چاه‌های فنی آب شرب قرار گرفته‌اند با کاهش دبی آب شرب و تشدید تنش بحران آبی استان مواجه هستیم که باید بر اساس قوانین موجود این چاه‌ها پلمب شود.

به گزارش ایسنا، احمد افضلی روز شنبه ۱۶ دی ماه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، به تشریح وضعیت موجود منابع آب استان اشاره و اظهار کرد: بر اساس گزارش شرکت آب منطقه ای استان، با توجه به مشکلات منابع آبی البرز و کاهش نزولات جوی، ۵۰ درصد نسبت به مدت زمان مشابه در مقیاس متوسط بلندمدت با کاهش بارندگی مواجه بوده ایم که همین وضعیت تاثیر منفی خود را در آب‌های سطحی گذاشته است.

افضلی افزود: بر این اساس در حال حاضر در حوزه آبریز سدهای کرج و طالقان در مقایسه با سال‌های گذشته پتانسیل کمی وجود دارد که نیازمند اتخاذ تدابیر مناسب و طراحی سناریوهای مختلف بر اساس شرایط موجود به لحاظ بارندگی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: با تداوم شرایط موجود یکی از تدابیر لازم طراحی سناریوی تامین آب شرب استان و تهیه نسخه‌هایی برای کمبودهای موجود است تا سال آینده با قطعی آب مواجه نشویم.

وی گفت: در این راستا شایسته است شرکت آبفای استان به صورت شهرستان به شهرستان منابع آبی را مستند کرده و در جلسه آتی شورا، طرح های پیشنهادی خود را به منظور تصویب نهایی ارائه دهد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در ادامه بر ضرورت تعیین تکلیف نهایی دو هزار حلقه چاه غیرمجاز استان تاکید کرد و گفت: به دلیل برداشت چاه‌های غیرمجاز کشاورزی که در حریم چاه‌های فنی آب شرب قرار گرفته‌اند با کاهش دبی آب شرب و تشدید تنش بحران آبی استان مواجه هستیم که باید بر اساس قوانین موجود این چاه‌ها پلمب شود.

به گفته افضلی، اولویت پلمب این چاه ها با مواردی است که در حریم چاه های آب شرب استان قرار داشته و موجب کاهش آب دهی چاه های آب شرب می شود.

وی افزود: در این راستا سایر چاه های غیرمجاز از جمله چاه های زراعی نیز باید با هماهنگی اداره کل جهاد کشاورزی استان به مرور پلمب شود.

تعیین تکلیف چاه های باغی از دیگر مواردی بود که معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز به آن اشاره کرد.

وی در این رابطه افزود: برای چاه های باغی نیز مقرر شد به منظور خودداری از خشک شدن باغات استان با همکاری جهاد کشاورزی برنامه ریزی عملیاتی پیش بینی شود تا درختان باغی با مشکل مواجه نشود.

بخش دیگری از سخنان افضلی در این جلسه به آغاز مدیریت توأمان آب و برق از سوی وزارت نیرو  اختصاص داشت.

وی در این رابطه گفت: اخیرا اقدام خوبی از سوی وزارت نیرو در خصوص مدیریت توأمان آب و برق صورت گرفته است که می تواند مسئولان را در مدیریت منابع آبی استان یاری کند.

افضلی اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی از چاه های کشاورزی مجاز استان به دلیل نداشتن کنتور هوشمند آب، از آب بیشتری استفاده می کنند که امکان کنترل برداشت را از مسئولان مرتبط سلب می کند.

به گفته وی در این راستا مقرر شد کارگروهی ویژه در این خصوص تشکیل شود تا بر اساس انرژی مصرفی هر چاه که در پروانه بهره برداری آنان قید شده است، میزان مصرف مدیریت شده و در نهایت امکان رصد و پایش برداشت از آب های چاه استان را فراهم شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در ادامه سخنان خود بر ضرورت توجه شهرداری ها بر عدم استفاده از آب شرب در آبیاری های فضاهای سبز تاکید کرد و گفت: استان البرز چندین سال است که با بحران خشکسالی مواجه است بنابراین قانونی و منطقی نیست که در جاهایی که محدودیت منابع آبی وجود دارد از آب های شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.

وی افزود: شهرداری ها باید از طریق آبهای سطحی از برداشت نامتعارف از شبکه آبرسانی نسبت به آبیاری فضاهای سبز خود اقدام کنند تا فشار از روی شبکه های توزیع آب شرب استان برداشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۷ ۰۰:۰۱

برای باغدارانی که سرمایه خود و خودشان را فدای آن کرده اند تدبیری بیاندیشید نگذارید باغهای که چندین سال زحمت براب انها کشیده شده در یک سال خشک شود . اول تدبیر بعد ......

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۷ ۱۰:۳۰

به جای اینکه از اشتباهات گذشته درس بگیرید به فکر چاره اندیشی باشید چاه پر میکنید چاهی که آب نداره مر کردن اون هیچ دوایی نمیکنه بیائید چاره اندیشی کنید از زمانی که دریاچه ارومیه اطرافش سد سازی شد هر سال شاهد کم بارشی شد بیائید یک بار دریاچه را پر کنید و بعد با باز بست کردن سدها اب دریاچه را کنترل کنید ببینید مثل قدیم کل کشور هر ساله برف باران می‌بارد یا نه وزارت نیرو را به استیضاح بکشید

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۷ ۱۰:۴۷

ای کاش همزمان باقلع قمه سازه هاوچاههای غیر مجاز ماموران ناظرکه درانجام وظایف خود کوتاهی کردند نیزقلع قمع ومجازات می شدند زیراحفرچاه وسازه هایه شبه سبز نمیشوند لذاتامامور مربوطه شریک جرم مجازات نشود فسادهای ازاین قبیل ریشه کن نخواهدشد🌷