• شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402101611267
  • منبع : نمایندگی سمنان

بیابان زدایی در ۱۲۵ هکتار از اراضی بیابانی جنوب سمنان

بیابان زدایی در ۱۲۵ هکتار از اراضی بیابانی جنوب سمنان

ایسنا/سمنان مسئول اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان از اجرا طرح بیابان زدایی در ۱۲۵ هکتار از اراضی بیابانی جنوب دلازیان در شهرستان سمنان خبر داد.

محمدرضا حسینی ۱۶ دی ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: اجرای طرح بوته کاری ،آبیاری و مراقبت در بیابان‌های جنوب سمنان با هدف تثبیت شن‌های روان و جلوگیری از پیشروی بیابان، در ۱۲۵ هکتار از اراضی بیابانی منطقه جنوب دلازیان شهرستان  سمنان در حال اجرا است.  
وی با بیان اینکه پیشروی مناطق بیابانی تقریبا در همه جای کشور وجود دارد ادامه داد: مسئولان منابع طبیعی این پیشروی را در استان سمنان قطعی می دانند و از این رو به دنبال راه حل هایی برای مقابله با آن هستند.

مسئول اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان با بیان اینکه عوامل طبیعی و انسانی بر بیابان‌زایی تاثیرگذار هستند، افزود: خوشبختانه این عوامل در استان سمنان شناسایی شده‌اند.

وی اضافه کرد: عوامل موثر بیابان‌زایی در استان سمنان عمدتا شامل: عوامل محیطی نظیر عوامل اقلیمی، ژئومرفولوژی، خاک و آب و عوامل انسانی نظیر تخریب گیاه، افت سطح ایست آبی سفره‌های آب زیرزمینی و همچنین تبدیل مراتع و جنگل‌ها به زمین‌های کشاورزی و معادن است.  
وی گفت: بیابان‌زایی از تخریب اراضی در مناطق خشک، نیمه خشک، خشک و مرطوب تحت تاثیر تغییرات اقلیمی و به ویژه فعالیت‌های انسانی ناشی می شود.

حسینی با بیان اینکه شناخت عوامل و میزان فاکتورهای موثر در پدیده بیابان‌زایی نیاز اولیه برای برنامه‌ریزی مدیریت صحیح بر عرصه است خواستار همکاری مردم و مسوولان برای مقابله با پدیده بیابان زایی شد.
مسئول اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان اظهار کرد: تاکنون اقدامات تشویقی و حمایتی مخلفی برای حفظ پوشش گیاهی منطقه و ایجاد راهکارهایی برای مقابله با پیشروی کویر با مشارکت ساکنان منطقه در استان انجام شده است.

وی از انجام مطالعات مدیریت مناطق بیابانی و کنترل کانون‌های فرسایش بادی در سطح استان، خبر داد و افزود: مطالعات بیابان‌زدایی و مدیریت جنگل‌های دست کاشت بیابانی، اجرای طرح‌های تثبیت تپه‌های ماسه‌ای با احداث بادشکن، پروژه‌هایینهال کاری و بذرکاری با استفاده از گونه‏ های گیاهی مقاوم نظیر: تاغ، آریتپلکس، قره داغ و اسکنبیل از مهمترین اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری با هدف جلوگیری از بیابان‌زایی و کنترل فرسایش بادی در استان انجام است.  
وی گفت: مراقبت و آبیاری پروژه‌ها، انجام پروژه کنترل هرز آب برای توسعه پوشش گیاهی در اراضی بیابانی استان، طرح‌های مدیریت جنگل‌های بیابانی دست کاشت در تاغزارهای قدیمی و... از دیگر اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از بیابان‌زایی، پیشروی کویر و کنترل فرسایش بادی در استان و خصوصا شهرستان سمنان است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha