• شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402101610879
  • منبع : بازار

روش‌های آموزش کلمات به کودکان زیر دو سال

روش‌های آموزش کلمات به کودکان زیر دو سال

کودکان دو ساله ، به طور میانگین ۲۰۰ واژه بیان می کنند. در این سن کودک قادر به ساخت جملات ساده دو کلمه ای است. برای نمونه اگر آب بخواهد، می‌گوید: آب بده. اگر فرزندتان در این سن است و هنوز کلمه نمی گوید، می توانید از روشهای آموزش کلمات به کودکان زیر دو سال که در زیر آورده شده است استفاده کنید.

روش‌های آموزش کلمات به کودک زیر دو سال 

به گزارش ایسنا به نقل از سلام درمانگر، تکنیک ها و روشهایی که در پایین آورده شده است همگی در خانه قابل انجام است و می تواند به رشد کلامی فرزندتان کمک کند. اگر چه این تمرینات جایگزین گفتار درمانی نمی شود. اگر فرزندتان دو ساله است و هنوز واژه ای بیان نمی کند توصیه می شود به  متخصص گفتار درمانی کودکان مراجعه کنید. برای دستیابی به لیستی از این متخصص ها می تواند به سایت سلام درمانگر مراجعه کنید.

در کنار گفتار درمانی تمرینات زیر را برای آموزش کلمات نیز انجام بدهید:

کلمات را به شکل آهنگین و همراه با مکث بیان کنید. 

برای آموزش کلمات و جملات توصیه می شود، سرعت گفتار خودتان را کمی پایین بیاورید. در بین کلمات و گفته ها خودتان بیشتر مکث کنید. با این کار به فرزندتان فرصت پردازش واژگان می دهید. 

سعی کنید کلمات را کمی آهنگین تر و کشیده تر بیان کنید. به این شیوه لحن مادرانه می گوییم. اگر به این صورت کلمات را بیان کنید فرزندتتان راحتتر می توانید آنها را تقلید کند. 

روش‌های آموزش کلمات به کودکان زیر دو سال

از ژست ها کمک بگیرید.

ژست ها به حرکات دست ها و چهره در هنگام بیان واژگان گفته می شود. تکان دادن دست ها در هنگام خداحافظی (بای بای کردن ) یک نمونه از ژست ها است. نشان دادن علامت ایست با دست ها، نمونه ای دیگر از ژست ها است. تحقیقات نشان داده اند که استفاده از ژست ها به کودک کمک زیادی برای یادگیری کلمات می کند.

در مورد چیزهایی که می بینید صحبت کنید.

تا می توانید با فرزندتان صحبت کنید. بچه ها کلمات را از طریق شنیدن یاد می گیرند. هر چقدر کودک یک کلمه را در طول روز بیشتر بشوند احتمال اینکه آن را بیان کند بیشتر می شود.

در مورد چیزهایی که می بینید صحبت کنید. برای نمونه اگر در پارک هستید می توانید بگویید: پسر اونجاست. پسر بالا میره. پسر سر خورد!

هم سطح کودک صحبت کنید.

از جملات طولانی و پیچیده استفاده نکنید. سعی کنید جملات و کلمات هم سطح کودک را بیان کنید. اگر فرزندتان هنوز صحبت نمی کند ، آموزش رنگ ها ، اشکال و اعداد ، انتخاب خوبی نیست. در زیر چند نمونه واژگان پیشنهادی را برای شما آورده ایم:

اسامی اشخاص آشنا : بابا ، مامان ، داداش ، آبجی ، خاله ، عمو 

اسامی خوراکی ها : آب ، نون ، به به ، میوه ، سیب ، گوشت 

اسامی اشیا آشنا : توپ ، عروسک ، نی نی ، بالشت ، ماشین ، مداد ، گوشی 

افعال ساده : بیا ، بشین ، برو ، بپر ، بگیر ، بده ، رفت ، افتاد ، بخور. 

مفاهیم ساده : بزرگ ، کوچک ، کثیف

بجای سوال پرسیدن ، نظر بدهید.

خیلی از والدین در زمانیکه می خواهند کلمات را به کودک زیر دو سال آموزش بدهند دایما از کودک سوال می پرسند.

زیاد سوال پرسیدن، نه تنها به رشد کلامی کودک کمکی نمی کند بلکه به مرور اعتماد به نفس او را کاهش می دهد. توصیه می شود بجای هر سوالی که می پرسید، حداقل ۵ جمله غیر سوالی و اموزشی بیان کنید. می توانید به جای سوال پرسیدن در مورد چیزی که می بینید نظر بدهید. مثلا می توانید بگویید : چه کلاه بزرگی ، بابا کلاه پوشیده ، من کلاه ندارم ، دلم کلاه می خواد!

مثل یک گزارشگر حرف بزنید.

مثلا اگر در حال بازی کردن با توپ است. به گوشه ای بنیشینید و کارهایی که او انجام می دهد را گزارش کنید. می توانید بگویید : توپ رو دید. علی توپ رو برداشت. توپ افتاد...

برای کودک شعر بخوانید 

بسیاری از کودکان به شعر خواندن، علاقه زیادی نشان می دهند. می توانید از شعر های ساده مثل: چشم چشم دو ابرو شروع کنید.

همینطور می توانید از شعرهای ساختگی استفاده کنید. برای اینکار فقط کافی است که هر چه به ذهنتان می رسد را با ریتیم و اهنگ برای فرزندتان بیان کنید. 

از متخصص گفتار درمانی یا کار درمانی کمک بگیرید. 

گفتاردرمانگر وظیفه ارزیابی و درمان اختلال گفتاری را بر عهده دارد. او در ابتدا فرزند شما را ارزیابی می کند و سپس متناسب با وضعیت گفتاری کودک به او برنامه می دهد. بخشی از برنامه را او در کلینیک اجرا و بخش دیگر را نیز را ازشما می خواهد در خانه تمرین کنید. 

ممکن است در کنار گفتار درمانی ، فرزند شما نیاز به کاردرمانی نیز داشته باشد. 

جمع بندی 

ما در این نوشته سعی کردیم به زبان ساده روشهای آموزش کلمات به کودک زیر دوسال یا دوساله را معرفی کنیم جهت مطالعه بیشتر می توانید از وب سایت مجله توانبخشی و روانشناسی سلام درمانگر استفاده کنید. نوشته های مفید گفتار درمانی ، روانشناسی ، مشاوره ، فیزیوتراپی ، بینایی سنجی را خواهید دید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha