• چهارشنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402101309123
  • خبرنگار : 50455

نگاه فراجناحی؛ راز محبوبیت سردار سلیمانی

نگاه فراجناحی؛ راز محبوبیت سردار سلیمانی

ایسنا/قم عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه یکی رازهای محبوبیت شهید حاج قاسم سلیمانی نگاه فراجناحی و جذب حداکثری بوده است، اظهار کرد: در نگاهشان دختر کم‌حجاب و افراد با سلیقه‌های مختلف سیاسی در کشور یکسان بود و همه را در کشور تحت پرچم ولایت و نظام اسلامی می‌دانست.

عیسی عیسی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا ضمن گرامیداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، عنوان کرد: در عصر حاضر به جهت اوج گیری فساد و ظلم در جهان، وجود شخصیت‌های محبوب و نمونه، نقش تعیین کننده‌ای در هدایت جامعه و تربیت نسل جدید دارد.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران توانسته است با بهره‌گیری از قرآن و مکتب نورانی اهل بیت(ع) انسان‌هایی را در دامن خویش تربیت کند که در تجلی ارزش‌های الهی و انسانی، سرآمد روزگار شوند؛ در مجامع ملی و بین‌المللی از محبوبیت کم نظیری برخوردار شوند، کشف فلسفه محبوبیت و الگو شدن این شخصیت‌ها نقش مهمی در نهادینه کردن ارزش‌های الهی، انسانی، اصلاح فرد و جامعه دارد.

عیسی‌زاده با بیان اینکه از نشانه‌های جایگاه انسان‌های بزرگ آن است که حتی دشمنان نیز به عظمتش اعتراف کنند، یادآور شد: یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان درباره اعتراف جان کری دشمن سرسخت سردار سلیمانی درباره عظمت آن مجاهد گفته است: «در مقطعی که آمریکایی‌ها در مسئله برجام به ایران نزدیک شده بودند، جلسه‌ای با حضور جان کری و وزرای خارجه اعراب برگزار شد که طی جلسه، وزرای عرب شروع به نق زدن کردند. در حین این صحبت‌ها، جان کری عصبانی شد و پوشه‌ای که در دست داشت را روی میز کوبید و گفت: همه شما کشورهای عربی یک نفر مثل ژنرال سلیمانی ندارید که بیاید با تروریسم بجنگد، کسی که امنیت را در کشورهای شما استرلیزه کرده و به شما حیات سیاسی بخشیده ژنرال سلیمانی و ایران است.»

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در رابطه با محبوبیت سردار سلیمانی در نزد خواص، ادامه داد: صادق خرازی در خاطراتی می‌گوید: حاج قاسم سلیمانی در دیدار با یکی از علمای بزرگ بیان می‌کند از خداوند خواسته‌ام پنج سال از عمر من را بگیرد و به شما دهد؛ در حالی که این عالم در پاسخ می‌گوید بیش از صد جلد کتاب و رساله‌ی علمی، فقهی، فلسفی و اصولی نوشتم، صدها شاگرد تربیت کردم؛ تمام این‌ها را فدای پنج دقیقه از عمر قاسم سلیمانی و مناجات او و حضورش در محضر خدا و خدمتی که به خدا و خلقش کرده است، می‌کنم.

وی اظهار کرد: شناخت دقیق فلسفه و رمز محبوبیت شخصیت‌های بزرگ در عصر حاضر به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی و ترویج و نهادینه کردن آن رموز در جامعه، نقش تاثیرگذاری در دستیابی به جامعه مطلوب و ارزشی و همچنین در تربیت صحیح نسل‌های جوان دارد؛ مقام معظم رهبری درباره مکتب شهید سلیمانی فرمودند: «سردار شهید عزیز را با چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه‌ی درس‌آموز نگاه کنیم.»

ایمان و عمل صالح

عیسی‌زاده گفت: بر اساس آیه ۹۶ سوره مریم «إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» یکی از فلسفه‌ها و رازهایی که سبب می‌شود تا خداوند محبوبیت افراد را در دل‌های مردم قرار دهد، ایمان و عمل صالح و نیکو است؛ حاج قاسم سلیمانی به جهت دارا بودن ایمان و انجام اعمال صالح مورد لطف پرودگار قرار گرفت و محبتش در دل میلیون‌ها انسان قرار گرفت که نشانه آن حضور میلیونی انسان‌ها در مراسم تشییع پیکر آن مرد مجاهد بود.

نگاه فراجناحی و روحیه جذب حداکثری

وی با بیان اینکه یکی رازهای محبوبیت شهید حاج قاسم سلیمانی نگاه فراجناحی و جذب حداکثری بوده است، تصریح کرد: سردار سلیمانی همیشه به دنبال این بود که با نگاه فراجناحی و روحیه جذب حداکثری بر تعداد سربازان و فداییان اسلام و انقلاب بیفزاید از همین رو همواره تلاش می‌کرد در تعامل با دیگران به این مسئله توجه و با تمام اقشار جامعه از گروه‌های سیاسی مختلف و حتی افرادی که به ظاهر تقیدی به مسائل مذهبی نداشتند ارتباط سازنده‌ای داشته باشد؛ لذا در نگاهشان دختر کم‌حجاب و افراد با سلیقه‌های مختلف سیاسی در کشور یکسان بود و همه را در کشور تحت پرچم ولایت و نظام اسلامی می‌دانست.

احترام به خانواده‌های شهدا

عیسی‌زاده اظهار کرد: از نشانه‌های انسان‌های مخلص رسیدگی و کمک بدون توقع به افرادی است که بخشی از سلامتی خود را در راه حفظ دین و کشور فدا کردند و این مسئله را در احترام و خدمت سردار به جانبازان می‌بینیم؛ همچنین سردار سلیمانی در شیوه تعامل خود با خانواده‌های شهدا و یتیمان شهدا بسیار دقت داشت و سعی می‌کرد به آن‌ها سرکشی کند و در حد توان خود مشکلاتشان را برطرف کند.

نگاه فراجناحی؛ راز محبوبیت سردار سلیمانی

پرهیز از دنیا طلبی و قدرت طلبی

وی تاکید کرد: در پرهیز حاج قاسم سلیمانی از دنیا طلبی خاطره‌ای را مرحوم شهید حسین پور جعفری از همراهان چند ساله سردار اینگونه نقل کردند: «در طول تمام این سال‌ها یاد ندارم حاجی برای یک روز ماموریت خارج از کشور، ریالی حق ماموریت گرفته باشد. یک بار که مشکل مالی پیدا کرده بود، بدون اطلاع‌اش، سردار قاآنی را در جریان قرار دادم، و لذا حساب یکی از ماموریت‌ها را برای سردار واریز کردند بعد از اینکه حاج قاسم متوجه این موضوع شد ابتدا پول را برگرداند و بعد، ما را توبیخ کرد.

وی بیان کرد: یکی از نشانه‌های افراد مخلص این است با اینکه از محبوبیت بسیار بالایی در جامعه بر خوردار می‌شوند اما حاضر نیستند از این محبوبیت برای دستیابی به قدرت استفاده کنند، سردار سلیمانی به دلیل خدمات کم نظیر در عرصه نظامی از محبوبیت مردمی بسیار بالایی نه تنها در کشورمان بلکه در بعضی از دیگر کشورهای اسلامی برخوردار بود اما حاضر نشد از این محبوبیت برای دستیابی به قدرت بالاتر سیاسی استفاده کند.

عیسی‌زاده ادامه داد: سردار سلیمانی در پاسخ به یکی از دوستانشان که گفته بودند با وجود این محبوبیت در بین مردم چرا رئیس جمهور نمی شوید؟ می‌گویند: «ببین من نامزد گلوله‌ها و خمپاره‌ها هستم بگذار قدرت به دست اهلش برسد و من نامزد شهادت هستم.»

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، اضافه کرد: راز شهادت طلبی سردار حاج قاسم در این جمله ایشان نهفته است که می‌گویند: در سنی قرار دارم که امروز احساس می‌کنم شهادتم بیش از وجودم می‌تواند به اسلام خدمت کند.

نوع دوستی و فروتنی

عیسی‌زاده یادآور شد: یکی از دلایل محبوبیت سردار در میان ملت‌های منطقه از داخل و خارج کشور ایران داشتن روحیه نوع دوستی و فداکاری برای افراد مظلوم و نیازمند بود طوری که ایشان با به خطر انداختن جانش گروه‌های زیادی از مردم مسلمان اعم از شیعه و سنی و غیر مسلمان در کشورهای منطقه را از دست داعشی‌های تروریسم نجات داده است.

وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری درباره خصلت نوع دوستی سردار سلیمانی فرمودند: «حاج قاسم سلیمانی   روحیه‌ی فداکاری و نوع‌دوستی داشت، یعنی برایش این ملّت و آن ملّت و مانند این‌ها مطرح نبود؛ نوع‌دوست بود، واقعاً حالت فداکاری برای همه داشت».

عیسی‌زاده با اشاره به اینکه تواضع و فروتنی در مقابل بندگان خدا و پرهیز از هرگونه غرور و تکبر از نشانه‌های انسان‌های مخلص است، بیان کرد: مقام چیزی است که غرور آور است اما افراد مسئول مخلص تلاش می‌کنند تا از هر چیزی که سبب ایجاد غرور در آن‌ها می‌شود پرهیز کنند و در برخورد با مردم فروتنی را فراموش نکنند، همانگونه که این ویژگی در سراسر زندگی سردار سلیمانی نمایان بود.

روحیه خستگی ناپذیری

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یکی دیگر از رازهای محبوبیت شهید حاج قاسم سلیمانی روحیه مجاهدت و خستگی ناپذیری دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب درباره این ویژگی سردار سلیمانی فرمودند: «آن مردی که می‌رود جلوی دشمن و واهمه نمی‌کند و در همه‌ی میدان‌ها نه خستگی می‌فهمد، نه سرما می‌فهمد، نه گرما می‌فهمد، این اگر چنانچه در درون خودش در آن جهاد اکبر پیروز نشده بود، این طور نمی‌توانست جلوی دشمن برود.»

وی اظهار کرد: تمام زندگی ایشان در بُعد ایمانی، اعتقادی، اخلاقی، فردی و خانوادگی، اجتماعی، سیاسی و نظامی الگوی تمام عیار و زینت اهل بیت(ع) است؛ همانطور که امام صادق (ع) می‌فرماید: "کونُوا لَنا زَیْناً وَ لا تَکونُوا عَلَیْنا شَیْناً: ای گروه شیعیان! شما منسوب به ما هستید. پس مایه زینت ما باشید، و مایه زشتی (بد نامی) ما نباشید. "

عیسی‌زاده با بیان اینکه سردار سلیمانی به واسطه فروتنی، پرهیز از دنیاگرایی، شهادت طلبی، ایمان و ابراز ارادت به اهل بیت(ع)، احترام به پدر و مادر، اخلاص در عمل به معنای واقعی زینت اهل بیت(ع) بودند، افزود: اگر امروز چنین تواضع و فروتنی را در خانواده نهادینه کنیم شاهد این معضلات خانوادگی نخواهیم بود؛ لذا اگر به دنبال پیاده کردن سبک زندگی اسلامی به تعبیر مقام معظم رهبری در ابعاد گوناگون جامعه هستیم، باید سبک زندگی شهید سلیمانی را به عنوان الگوی سبک زندگی در عصر حاضر معرفی کنیم.

وی عنوان کرد: ویژگی‌هایی همچون ایمان و عمل صالح، اخلاص، نگاه فراجناحی و جذب حداکثری، نوع دوستی، احترام به خانواده شهدا و روحیه خستگی ناپذیری از میان دیگر خصوصیات آن سردار مجاهد نقش تعیین کننده‌تری در محبوبیت ایشان در عرصه ملی و بین المللی داشته است.

عیسی‌زاده در پایان گفت: امیدواریم در عصری که تمام تهاجمات دشمنان بر این مسئله متمرکز است که بتوانند ماهیت اصلی انقلاب یعنی دینداری جامعه را از نسل جوان بگیرند ابعاد زندگی شهدا به ویژه سردار حاج قاسم سلیمانی را تبیین و در جامعه ترویج کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha