دکتر علی ارشادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بحثی به نام اخلاق در پژوهشهای پزشکی جود دارد که بر مبنای آن تمامی پژوهشهایی که با موجودات زنده حتی با سلول در ارتباط است حتی اگر به صورت مدلسازی عددی باشد، باید مجوز اخلاق در پژوهش را دریافت کنند. هر دانشگاه میتواند مجوزی در این ارتباط از وزارت بهداشت دریافت کند و کمیتهای در دانشگاه تشکیل دهد.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد دزفول با توجه به وجود رشتههای زیستشناسی، مهندسی پزشکی، روانشناسی، تربیت بدنی، پرستاری و مامایی، برای طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی خود که با انسان و موجودات زنده در ارتباط است، نیاز به تاییدیه از سوی کمیته اخلاق در پژوهش دارد و بنابراین مجوز این کمیته را دریافت و آن در دانشگاه دایر کردهایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: تاکنون ۱۶۰ پرونده طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی توسط کمیته اخلاق در پزشکی در این دانشگاه بررسی شده است.
وی با بیان اینکه دزفول قطب کشاورزی در استان و کشور است، عنوان کرد: مشکلی در ارتباط با کشاورزی در دزفول وجود دارد و برخی محصولات کشاورزی به دلیل وجود نیترات و یا فلزهای سنگین باقیمانده از سموم نمیتوانستند سرتیفیکیت صادرات را دریافت کنند. از سوی دیگر، آزمایشگاه مرجعی نیز برای بررسی دقیق محصولات کشاورزی وجود نداشت. با توجه به اینکه دانشگاه پتانسیل آزمایشگاهی خوبی دارد و از سوی دیگر رشته شیمی تجزیه نیز در این دانشگاه تدریس میشود، دریافت مجوز سازمان غذا و دارو را برای بررسی محصولات غذایی و راهاندازی آزمایشگاه پیگیری و کار را با بررسی صیفیجات آغاز کردهایم.
ارشادی گفت: با توجه به اینکه آزمایشگاه دانشگاه برای آموزش دانشجویان بود و برای تجاریسازی طراحی نشده بود، به آمادهسازی براساس استانداردهای دانشگاه علوم پزشکی نیاز داشت و در این خصوص، آزمایشگاه آماده دریافت مجوز است.
انتهای پیام
نظرات