حجتالاسلام والمسلمین رضا قاسمینژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در مورد زندهیاد کاظمی آشتیانی اگر بخواهیم انصاف به خرج دهیم و حق مطلب را ادا کنیم باید به بیاناتی که مقام معظم رهبری در وصف این شخصیت بزرگ در پیامی که در زمان وفات ایشان بیان کردند مراجعه کرد، یعنی کلیدواژههای مهمی را مقام معظم رهبری مطرح میکنند که میتوان گفت تعریف جامعی از اوصاف و ویژگیهای همه جانبه زندهیاد آشتیانی است، به طوریکه مقام معظم رهبری ایشان را فرزند صالح انقلاب توصیف کردند.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: انقلاب اسلامی فرزندان بسیاری داشته اما تعداد کمی جزو فرزندان صالح انقلاب بودند یا در بیانات دیگری زندهیاد آشتیانی را رویش مبارک آینده علمی کشور مطرح کردند، کلماتی بسیار پرمعنا و پرمغزی که جای تامل دارد، میتوان گفت این کلمات دریایی از مطالب و محتوایی است که میتوان در مورد هر کدام از آنها کتاب یا مقالاتی نوشته شود.
قاسمینژاد گفت: زندهیاد کاظمی آشتیانی در کنار دانش، معرفت به پروردگار هم در سطح عالی قرار داشت، شخصیت و دانشمندی که در غرب آسیا و در سطح جهان مشابهی ندارد، توسعه سلولهای بنیادی و حل مساله ناباروری موجب شد تا ایران برای اولین بار در سطح منطقه و جهان دست برتر علمی پیدا کند و این مساله موجب شد که آن جایگاه والای علمی شناخته شود.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری زندهیاد کاظمی آشتیانی را آینده علمی کشور برشمردند که این جمله به معنای این بوده که جهانیان فرزندان و مولودهای مبارک انقلاب را بشناسند، افرادی که موحد، با ایمان، متوکل، بدون وابستگی هستند و کاری انجام میدهند که جهان به حیرت واداشته میشود، بنابراین میتوان گفت شخصیتهای مهم کاری انجام میدهند که ایران همان کشوری میشود که انقلاب اسلامی با این اهداف انجام شد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: به تعبیر امام راحل و مقام معظم رهبری انقلاب اسلامی آمد تا عزت و سربلندی نصیب کشور شود، البته یکی از شاخصههای سربلندی؛ توسعه و پیشرفت علمی کشور است که این مساله به دست دانشمند برجسته علمی و اخلاقی یعنی زندهیاد کاظمی آشتیانی در آن عصر اتفاق افتاد و جریانی در کل جهان ایجاد شد و نشان داد که انسان با تلاش و از خودگذشتگی میتواند به قلههایی دست یابد که شاید بسیاری نتوانند به این مهم دست یابند.
قاسمینژاد عنوان کرد: مهمترین اثرگذاری که زندهیاد آشتیانی بر جامعه علمی گذاشت این بود که انسان با ایمان، پر تلاش و با دانش بالا، میتواند علمی را به جامعه ارائه دهد که علم نافع باشد، یعنی علمی که خدمتگزار جامعه باشد و بتواند گرهای از مشکلات مردم و جامعه را حل کند.
وی بیان کرد: زندهیاد آشتیانی در بحث سلولهای بنیادی و ناباروری بنای عظیمی را برجای گذاشتند و ثابت کرد که با ایمان، اخلاق مسئولیت پذیری میتوان به بسیاری از موفقیتها دست یافت.
این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به دهه مقاومت و سالروز شهادت سردار سلیمانی، تصریح کرد: ارتباط تنگاتنگی میان حاج قاسم و زندهیاد آشتیانی وجود دارد، به طوریکه زندهیاد آشتیانی فرماندهای در میدان عمل، فرماندهای خدمتگزار، مزین به اخلاق، اهل معامله با خدا، دانشمندی خستگیناپذیر، مجاهد، با اعتماد به جوانان، ملتزم به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، دارای خلاقیت، ابتکار عمل، آیندهنگر و با ایمان به راهی که در آن قرار دارد و حاج قاسم فرماندهای در میدان جهاد نظامی است، همه این خصلتها میان سردار شهید سلیمانی و زندهیاد آشتیانی مشترک است، آشتیانی بنیانگذار یک جریان اثرگذار بود و نوید یک جریان علمی در کشور و جهان را میدهد، اما حاج قاسم در حوزههای دفاع از دین و انسانیت، اسلام و انقلاب الگوی خاصی را به جهانیان معرفی میکند.
قاسمینژاد ادامه داد: وجه مشترک هر دو عزیز پایبندی به نظام، دین، انقلاب و اخلاق بوده و همین امر موجب شد که دشمن از چنین افرادی ترس و وحشت داشته و تلاش کرد این گونه شخصیتها را حذف کند، اما این خیالی باطل است و این راه ادامه دارد، گرچه محصول و نتایج آن روز به روز بیشتر در جامعه احساس میشود.
وی با اشاره به لزوم شناسایی شخصیتهای مهم کشور، اضافه کرد: باتوجه به اینکه جنگ شناختی در فضای مجازی به راه افتاده و اهمیتی به هویت ملی داده نمیشود، فضای مجازی جوان، نوجوان و حتی استاد دانشگاه را مورد هجوم قرار داده و هویت ملی در حال فراموشی است.
قاسمینژاد در خصوص لزوم بازنگری در زندگینامه این شخصیتها، گفت: شناساندن این شخصیتها به اقشار مختلف جامعه از جمله جوانان، نوجوانان و جامعه علمی کشور که به دنبال الگوی موفق بوده لازم است، یعنی فردی که اسیر فضای مجازی و جنگ شناختی شده به دنبال الگوی موفق است اما این الگوها معرفی نشده است، بنابراین باید الگوهای موفق معرفی شوند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: باید زندهیاد آشتیانی به عنوان الگوی علمی و شهید سلیمانی به عنوان الگوی نظامی و فرمانده حوزه جنگ نظامی به جامعه معرفی شوند، گرچه با جنگ شناختی مواجهیم اما اگر الگوها به درستی معرفی شوند قطعا جوانان، نوجوانان و جامعه علمی کشور به راحتی میتوانند با چنین شخصیتهایی ارتباط بگیرند و با شناسایی، راه و مسیر آنها را ادامه دهند.
انتهای پیام
نظرات